Shockwave (Masterpiece, Takara):


Elõször is: óvatosan a kábellel (majd írom, miért)!

A Takara iszonyú tempóban ontja a Masterpiece figurákat. Éppen megérkezik az egyik, és már rendelhetjük is a másikat. Ha egy üzlet beindul, ugye. A következõ a sorban Shockwave. A dobozban a figura alt módban található. Csomagolnak még vele több csere kezet, áttetszõt, tisztelgõset, és áttetszõ csere ágyút is. Emellett kapunk hozzá egy mini Shockwave pisztolyt is, meg egy többfunkciós állványt. Külön van csomagolva a kábel is. Ezzel nagyon kell vigyázni, mert nem gumi, vagy mûanyag, hanem fém és olyan, mint egy nagyon vékony szálú rugó. Ha egyszer kinyújtod, akkor már nem tudod helyrehozni, szóval óvatosan. Egyébként a dobozban a pisztoly módra szerelve is van neki hely, csak egyszer kell a helyére tenni.

Az alt mód egy pisztoly, egészen pontosan olyan, amilyennek lennie kell. Remekül kézbe illik, és ha teszünk bele elemet, akkor a csöve kétféle villogásra képes a ravasz meghúzása esetén. Hangot nem ad. Kimondottan nosztalgikus kézbe venni, hiszen gyermekkorunkban is találkozhattunk valamely eredeti, vagy hamisítvány verziójával.

Az átalakítása nem túl bonyolult és a lábaknál rendkívül ötletes, ahogy a fegyver hátuljából és a markolatból állnak össze a lábak.

A robot mód szintén olyan, amilyennek lennie kell. A fej jól hozza a diavetítõ formát, az egész figura a MP koncepciónak megfelelõen G1-esen letisztult. Sehol egy csáprágó, vagy áramvonalasítás, egyszerû formák jellemzik. A mellkas, mely szintén a karakter jellegzetessége remekül kidolgozott. Matricákat kapunk hozzá, többféle insigniát, több méretben, melyeket felragaszthatunk. A színe viszonylag világos, inkább a rajzfilmes, mint a figura megjelenésre hajaz. De ne legyen kétségünk, nyilván érkezik majd belõle sötétkék, ezüst-szürke, sõt talán transculent verzió is.

Megint csak azt tudom mondani, hogy remek figura, minden klasszikus Transformers gyûjteményben helye van.

Alt mód: 8/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 8/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Doboz és tartalma:

Coin:

Shockwave fegyverek:

Jobb a Sok-wave, mint a kevés...

Hûséges katonák:

MP Méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Korábbi Shockwave bemutatók:

Korábbi "nagy" Masterpiece bemutatók:

Vissza