Overbite & Tentakil + Piranacon (Power of the Primes, deluxe, combiner):


A Takara jóvoltából talán az utolsó prominenes G1-es combiner is sorra kerül az újkori figurakiadások sorában (Combiner Wars, Unite Warriors, Power of the Primes). Meglepetésként érkezett a hír, szerintem már mindenki letett róla, hogy a Seaconokat és így Piranacont is kézbe vehetjük ezekben a szériákban, mégpedig az eredeti G1-es nyomdokain haladva, hat taggal.

Snaptrap és Skalor valamint Seawing és Nautilator után megérkezett az utolsó két tag a Takara Selects Seacon csapatába, így végre teljes Piranacon. Érdekes, hogy itt nincs név változtatás, az utolsó két csapattag az eredeti G1-es nevét kapta, viszont Piranacon King Posseidon néven fut (az eredeti japán neve).
Ismét komoly remoldokat láthatunk. Overbite alapja Terrorcon Rippersnapper, Tentakil pedig... nos egy POTP Moonracer. Nem semmi. A robot mód is jól néz ki, de a robot tintahal szörny mód nagyon mókásan néz ki. Érdekes megnézni Terrorcon Abominus mellett (utolsó kép), hiszen javarészt azonos alapokra épül, nagyon komoly remoldolással.
A kombinálódás során - ahogy a CW- POTP szériákban megszoktuk - bármely deluxe tag lehet kéz, vagy láb végtag a voyager törzs körül. Ez itt kiegészül a hatodik tag révén egy alternatív fegyver móddal is (hivatalosan ez Overbite szerepe). A kombinált mód nagyon hangulatos, kiváló formavilág, nosztalgikus színek, remek fej-öntvény. A pózolhatósága persze olyan amilyen, akinek van combiner figurája, azért tudja, hogy mirõl beszélek. A plusz 6. fegyver taggal már kimondottan nehéz a pózolás, borulékony lesz, fõleg a térdízületek miatt. Az új lábfejek csak oldalirányban pózolhatók. Teljesen új kézfejeket kapott, ahol az ujjak egyesével mozgathatók, a hüvelyk pedig egy elmés megoldással áttehetõ egyik oldalról a másikra, annak függvényében, hogy bal, vagy jobb kézként használjuk-e. A 6. tag, mint kézifegyver a saját combiner portján keresztül csatlakozik a kézfej tetejéhez. A hatalmas szigony az egyes tagokhoz kapott kézifegyverekbõl kombinálható össze.
Izgalmas volt beszerezni, de azt gondolom, hogy mindenképpen kell a klasszikus combiner gyûjteménybe. Én egyébként Overbite-ból csináltam jobb lábat, Tentakil pedig alt módban áll Piranacon mellett, hogy mindig megmosolyogtasson.

 

Alt mód: 9/10
Alt mód festése: 9/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 9/10

Box art:

Seacons alt mode:

Seacons robot mode:

Piranacon:

Piranacon & Abominus:

Power of the Primes bemutatók:

Vissza