Charon / Nemesis Prime ("leader", Planet X):


Alapvetõen a Hasbro által ki nem adott Dinobotokon kívül nem terveztem Planet X figurák beszerzését. Ám a FOC deluxe Optimus figurából nem készült gonosz Nemesis verzió, ráadásul az az öntvény egy kissé "pehelysúlyú" lett. Így aztán úgy döntöttem, hogy "láttam én már Charon varjút" mégiscsak beszerzem. És nem is kellett csalódnom.

A figurát egy nagyon elegáns dobozban kapjuk, melynek egyes oldalai a figura vonalait mintázzák, így az elején a mellkas mintázata található. Kibontva ér az elsp meglepetés, egy ébenfekete szivacs "kocka" került elõ a dobozból, melynek elõlapját leemelve kerül szemünk elé a figura. Nagyon sötét és egyben hangulatos. Kapunk hozzá egy mellkasba illeszthetõ sötét Matrix-ot és három fegyvert (bárd, kard, puska).

A "kamion mód" rendkívül masszív, hosszra és magasságra kb voyager méret, ám szélesebb. Olyanok az arányai, amilyennek lennie kell. A fekete színt türkizkék és vörös részek szakítják meg, ahogy kell. Hátra még vörös mûanyag lámpák is kerülnek. A fegyvereket a kamion hátuljára tehetjük.

Az átalakítása nem egyszerû, illetve lehetne egyszerûbb is. Ahogy Grimlock / Vulcun esetében, itt is beletettek egy olyan lábfej- átfordítási megoldást, ami alatt biztos vagy benne, hogy az bizony egészben nem fog átférni. Aztán mégis, de közben fél évet öregszel. De amúgy ötletes.

A robot mód elég ádáz módon néz ki, bizony egy "Charon ülõ csecsemõ" meg is rémülne tõle,nem véletlen, hogy az alvilág révészének a nevét kapta. A közel leader méretû figura arányai és formái tükrözik FOC Optimus Prime kinézetét (hiszen Nemesisként nem szerepelt a játékban). A pózolhatósága és a stabilitása kiváló. A fegyvereket a kezébe adhatjuk, és szerencsére itt nincs semmilyen Masterpiece-re jellemzõ idegesítõ vájat, a kezébe adod és meg van fogva szépen stabilan. Emellett kar oldalára is rögzíthetjük õket. A puska behajtott kézfejjel csatlakoztatható a karjára. A képeken a robot mód kissé mistransformed, mert a lábak oldalán még le lehet hajtani a kerekeket takaró panel tetejét. Ekkor kissé kevésbé robosztus a térd melletti rész, ám látható a kerék. Szerintem így is nagyon jól néz ki.

Összességében remek figura, persze sajnos az ehhez illõ áron lehet csak hozzájutni. De bizony Charon tarifáját meg kell fizetni.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 8/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Box art:

Fegyverekkel:

Hasbro deluxe verzióval:

Nemesis méretarány:

Deluxe verzióval:

Planet X Vulcun / Grimlock-kal:

Nemesis méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Korábbi "gonosz" Prime bemutatók:

Vissza