Shattered Glass Optimus Prime KO (Masterpiece, KO):


Alapelvem, hogy nem veszek hamisítványt. A 3rd party figurák az én szememben nem azok, ám ha egy hivatalos öntvényt KOppint le valaki, akkor attól távol tartom magam. Amikor viszont megláttam, hogy a Masterpiece 10-es Optimus Prime figurából Shattered Glass verziót hamisítanak, egybõl be akartam szerezni, hiszen biztos voltam benne, hogy ilyen hivatalosan soha nem lesz. Eleve, a Shattered Glass figurák eddig kivétel nélkül Botcon exkluzívként lettek kiadva, és egy MP öntvénybõl készült Botcon figurára sem láttam nagy esélyt. Erre pár nappal rá, hogy megrendeltem, bejelentették a hivatalos verziót is, novemberi megjelenéssel. De így sem bántam meg, lássuk, hogy miért.

A doboz design nem lett túlgondolkozva, látszik, hogy a gyártó nem a játéküzletekre, hanem a netes kereskedelemre lõ (2. képen, Nemesis Prime doboza mellett). Az insert viszont korrekt, dupla buborék védi a figurát.

Az alt mód természetesen lila, szép sötét. A hûtõrács és úgy általában az eredeti hivatalos verziókon ezüst részek itt nagyon sötét szürke, szinte fekete árnyalatot kaptak. A sötét árnyalatokat a két élénkzöld lámpa töri meg a kamion elején illetve hátulján is, hiszen a hivatalos festésekkel ellentétben a hátsó lámpák is kaptak festést. A törött szélvédõ (shattered glass) effekt is remekül sikerült. Az eredetivel a legnagyobb problémám, hogy túl "tiszta", túl világos, túl csillogó. Itt errõl nincsen szó. Megkapta két oldalra a hevenyészett firka jellegû insigniát, ami alapvetõ jellemzõje a SG Optimusoknak, és sajnos a hivatalos verzióról lemaradt. Emellett a "Til all are Gone!" felirat is olyan, mintha maga karcolta volna oda valami beteg gondolattól vezérelve, míg az eredetin valamiért ilyen '80-as évek metálbandája jellegû betûkészlettel írják. Pedig a "Til all are One" ilyen módon történõ átköltése jópofa, már a 2008-as Botcon figurán is szerepelt.

Az átalakítása közepesen bonyolult (mondjuk csak elsõre jelent kihívást), szerencsére a KO minõsége nagyon jó, így könnyû átalakítani, minden rendben a helyére ugrik.

A robot mód, nos nagyon erõs hangulata van. Sötét és baljóslatú... a szó Joker-es értelmében. A faceplate-re került egy jókora "scar" is, ami az eredetin szintén nem lesz. Kapunk hozzá egy fém vörös Matrix-ot, az eredetibõl is imsert rugós puskát és egy sárgás bárdot, ami itt nem gumi jellegû, mint a hivatalos kiadásoknál, hanem kemény mûanyag. A pózolhatóság remek, az izületek szorosak, még majdnem jobbak is, mint a hivatalos verziónál.

Összességében azt kell mondanom, hogy a Hasbro egy lila színû átfestést ad ki Optimusból, ám nem eltérve a többi verzión használt festési logikától. Persze ezzel együtt értékelem, hogy ilyen "underground verzió hivatalosan is megjelenik. Itt ennél többet kapunk, számos további ponton festést és egyediséget. Persze ez nem olcsó utánzat, megkérik az árát. Ezzel együtt valószínûleg beszerzem majd az eredetit is (ahhoz trailert is adnak), de nem bántam meg, hogy ezt a verziót is a gyûjtemény részévé tettem.

Alt mód: 9/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 8/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Doboz "design", és tartalom :-) :

Tha Good, the Bad & the Ugly:

Színek:

Shattered Glass Optimusok:

Méretarány:

Alt móddal:

Tha Good, the Bad & the Ugly:

Shattered Glass Optimusok:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Korábbi "nagy" Masterpiece bemutatók:

Korábbi "gonosz" Prime bemutatók:

 

Vissza