Godbomber / God Ginrai (Takara Legends, leader / combiner):


Amikor megjelent a Titans Return (TR) szériában kiadott Powermaster Optimus Prime figura Takara féle Ginrai átdolgozása, azonnal beszereztem, mert a klasszikusabb kamion kinézet nagyon megtetszett. Nemsokára jött a hír, hogy érkezik majd hozzá szintén leader méretben Godbomber is, hogy együtt, kombinálódva megalkossák God Ginrai-t, ahogy az a G1 szériában 1988-ban is történt. A koncepció lényege ugyanaz.

Az alt mód tulajdonképpen egy szárnyakkal is felszerelt utánfutó Super Ginrai kamion pótkocsija mögé. Emellett önálló pilótafülkéje is van, melybe három headmaster ültethetõ. Számos fegyver rögzítési ponttal is rendelkezik. Van önálló bázis módja is - ahogy az összes TR leadernek - ezt én feleslegesnek tartom, így nem fotóztam, talán majd egyszer az összesen beállítom bázis módban és készítek egy nagy közös képet róluk... de csak ha nagyon ráérek.

Az átalakítása robot módban nagyon egyszerû. A robot jól néz ki, igazi G1-es hangulatú "kockarobot", ám a pózolhatósága nem rossz. Egyedül az üreges alkarok furcsák, bár ezt is próbálták egy plusz ráhajtható mûanyag lappal leplezni. Kiváló megoldás viszont, hogy a térdei helyén Combiner Wars kapcsolódási pontokat kapott, így kombinálhatjuk a CW deluxe-okkal (15. kép), ami igen nagy variálási lehetõséget ad.

A kombinálódáshoz szét kell szednünk. A lábait és a kezeit szükséges levenni, majd a testét elég alaposan át kell alakítani, hogy rögzíthetõ legyen Ginrai felsõtestére.

God Ginrai nagyon morcosan néz ki. A mellkasa markáns, ahogy az a japán anime robotoknál lenni szokott, a szokásos nézetbõl nem is tudtam fotózni, mert nem látszana a feje. A feje egyébként Ginrai-é, Godbomber sisakját a hátára rögzíthetjük. Kapunk hozzá egy méretes kardot is, bár a japán figura kardokhoz képest ez inkább csak zsebkés, és fura módon lötyög a kezében. A pózolhatósága jó lehetne, hiszen sok artikuálciós ponttal rendelkezik és a joint-ok is feszesek, de sajnos mozgatás közben mindig szétugrik valahol, ahol nem kéne, szóval kell hozzá türelem. Szerintem emiatt nem való gyerekjátéknak, gyûjtõként viszont bepózolhatod valamilyen jó pózba, aztán marha jól néz ki neked a vitrinben. Lássuk a képeket!

Alt mód: 7/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 5/10
Robot mód: 7/10
Robot mód festése: 8/10

Box art(ok):

Headmaster cockpit for 3:

Super Ginrai:

Ginrai + Godbomber pótkocsi:

Méretarány:

Headmaster:

Godbomber "Halfensor":

Godbomber & Super Ginrai:

Méreatrány:

Super Ginrai:

Kombinált God Ginrai:

Eredeti és kombinált méret:

A méret persze relatív:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Titans Return headmaster bemutatók:

Vissza