Super Megatron (Takara Selects, leader):

Pár éve, hogy a HasTak bejelentette, hogy vége a külön utas festéseknek, attól kezdve egységes figurakiadás lesz. Nos, szerencsére nem lett így. Ha nem is nagy számban, de érkeznek a Takarától speckó kiadások. Ilyen például Super Megatron is. A karakter maga képregény szereplõ (Battlestars), ebben a formában még soha nem kapott figurát. Lássuk ezt az érdekes újdonságot!
A kiadás egy igen alapos remold / retool az alapján a Titans Return szériában kiadott Galvatron adja. Az a figura szenvedett néhány problémától, melyek azért itt is megjelennek. A karakter triple changer. Van egy ûrhajó módja, mely átalakítás szempontjából nem Galvatron ûrhajó módját, hanem inkább az ágyú módot idézi. A szárnyak állását variálhatjuk, de alapvetõen olyan semmilyen. A tank mód egészen más átalakítási modellt követ. Szép tekintélyes, és bár nincs igazán kitalálva, valahogy mégis megvan a hangulata.
A robot mód viszont. Nos ezért szereztem be. A két kissé mondvacsinált alt mód mellett a robot mód zseniális. Hangulatos, stabil, pózolható. Galvatron headmaster funkciójától elköszönünk, viszont egy kiváló fej öntvényt kapunk, melynek ráadásul az arca forgatással váltogatható. Az alap fej az egyik legjobb Megatron ábrázat az utóbbi idõben, pedig erõs a mezõny. A másik pedig egy agyaros képû vadállat, mely az 5. filmes Megatron kinézetet idézi. A mellkas is forgatható, így a figura nem csak Super Megatronként, hanem hovatovább Ultra Megatronként is használható. A fegyvereket is többféle módon használhatjuk.
Szóval Star Convoy megkapta a képregénybeli ellenfelét, bár azért a méretaránnyal szerintem vannak gondok.

Alt mód: 4/10
Alt mód festése: 6/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 410
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 9/10

Box art::

TR Megatronnal:

TR Galvatronnal:

WFC Siege és TR Megatronnal:

Takara Selects Star Convoy... méretarány? :

Méretarány (WFC Siege Megatron, TR Galvatron):

Korábbi Megatron bemutatók:

 

Vissza