Runamuck (WFC Earthrise, deluxe):

Az ER harmadik hullámában ismét egy olyan karakter öntvénye is kiadásra kerül, amely a G1 óta nem kapott önálló moldot, legfeljebb átfestést. A G1-es Battlechargerek azonban most érkeznek, bár Runabout-ot várhatóan olyan drága lesz beszerezni (fcuk Hasbro), hogy egyszerûbb lesz ezt a verziót éjjel lefotóznom és invertálni a képeket a bemutatóhoz. :-)
Az alt mód egy szép fehér autó. A formavilága sportos, bár kissé kevésbé extrém a megszokotthoz képest. Olyan igazi 80-as évek, jól hozza a G1-es arányait. A festése is olyan, õszintén szólva nekem túl puritán. Emellett a teljesen fehér festés nem is feltétlenül praktikus, mert nagyon látszanak a figura illesztései. A fegyver az autó tetejére kerülhet. Probléma vele, hogy a robot mód festett mû-mellkasa az autó aljára kerül igencsak talajközelbe. Szerintem hajlamos lehet majd karcolódásra, ami sokat ronthat a robot módon.
Az átalakítása deluxe-hoz képest közepesen bonyolult.
A robot mód is rendben van, mind a stabilitása, mind a pózolhatósága hozza, amit kell. Dicséretes a stilizált dupla kerék a saroknál, hiszen a G1-es kerekei oda kerültek, mondjuk akkor már le is festhették volna fehérre. A feje is jól sikerült, jól néznek ki a lila szemek.
Összességében nekem a festése túl puritán. Az autó mód elbírt volna több aranyat, a robot módból pedig kimaradt a narancssárga. Hiába karakterhûbb ez az öntvény, nekem a korábbi TFCC verzió (Gen. Wheeljack alapokon) jobban bejön. Ráadásul arra rubsign is került, akár a G1-esre. Persze azért ennek is minden gyûjteményben ott a helye.

Alt mód: 8/10
Alt mód festése: 4/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 5/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 5/10

Box art:

TFCC verzióval:

Méretarány:

TFCC verzióval:

Méretarány:

WFC Earthrise bemutatók:

Vissza