



















|
Hozzávalók:
50-60 dkg vörös káposzta,
3 dl joghurt,
1 citrom leve,
3 gerezd fokhagyma,
3 evõkanál olaj,
1 evõkanál porcukor,
ízlés szerint só.
|
 |
A káposztát külsõ, fonnyadt leveleitõl megtisztítjuk, majd az esetlegesen fás
torzsákat kivágjuk, és eltávolítjuk. A káposztát negyedekbe vágjuk, és
almareszelõn lereszeljük vagy nagyon vékony csíkokra aprítjuk. Megsózzuk, jól
összekeverjük, és 10 percig hagyjuk állni. Közben elkészítjük az olajjal és a
citromlével, majd annyi cukrot adunk hozzá, hogy kellemesen pikáns, de ne túl
savanyú legyen. Ezután belekeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát.
A mártást rálocsoljuk a káposztára, és alaposan összeforgatjuk. Befedve tesszük
be hûtõszekrénybe, és legalább 1 napig érleljük. Bármilyen húsféle mellé kitûnõ
saláta vagy hideg köret. (Fehér káposztából is jó.)
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|