



















|
Hozzávalók (4 személyre):
4 db gömbölyû, húsos zöldpaprika,
4 db paradicsompaprika,
250 g fõtt fejtett bab,
2 szál zsenge póréhagyma,
1 kis csokor petrezselyem,
só, bors,
2 evõkanál borecet,
4 evõkanál olívaolaj,
2 csõ (250 g) fõtt csemegekukorica,
1 kisebb zsenge cukkini/uborka,
1 kis csokor kapor.
|
 |
A megmosott paprikákat kicsumázzuk, 1/2 órára besózzuk. A babsalátához a
leszûrt babhoz adjuk a vékonyan felkarikázott hagymát, a vágott petrezselymet, a
paradicsompaprikáról "leesõ" felaprózott gallérkákat, sózzuk, borsozzuk,
meglocsoljuk a borecet és az olaj felével, lazán összekeverjük és a zöld színû
paprikába töltjük, petrezselyemmel díszítjük. A kukoricasalátához: a kukoricát
éles késsel levágjuk a csõrõl (ha konzerv, jól lecsepegtetjük), hozzáadjuk a
felaprózott cukkinit/uborkát, a vágott kaprot, a maradék borecetet és olajat,
ízlés szerint sót, borsot, lazán összekeverjük és a paradicsompaprikákba
töltjük, kaporral díszítjük. Jól behûtve kínáljuk, igazi kánikulai "üdítõ"!
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|