WebFazek Salata Salátával töltött paprika
Hagymás káposztasaláta
Budai saláta
Rokfortos paradicsomsaláta
Nyers salátatál
Vitaminsaláta
Zöldborsósaláta
Téli vacsorasaláta
Sajtos uborkasaláta
Nyári franciasaláta
Hagymás tojássaláta
Pikáns krumplisaláta
Téli reteksaláta
Csalamádésaláta
Kínaikel-saláta
Kovászos uborkasaláta
Joghurtos vörös káposzta
Fejtettbab-saláta
Érlelt vegyes saláta
Szõlõs káposztasaláta
Paradicsomos tojássaláta
Kovászos káposztasaláta
Gyümölcsös sajtsaláta
Rokfortos krumplisaláta
Napraforgómagos saláta
Erdei saláta
Zelleres-köményes szõlõsaláta
Salátával töltött paprika
Sült paprikasaláta
Rokfortos tésztasaláta
Narancsos sárgarépa-saláta
Négyesi féle koleszterinmentes saláta
Hagymas kinai kelsalata
Petrezselyemzold salata
Illatos saláta
Hordós savanyúság
Könnyű burgonyasaláta
Csirkés zöldségsaláta
Szardíniasaláta
Majonézes vegyes saláta
Színes rizssaláta
tonhal saláta
Egyszerű citromos saláta
C vitamin bomba
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (4 személyre):
4 db gömbölyû, húsos zöldpaprika,
4 db paradicsompaprika,
250 g fõtt fejtett bab,
2 szál zsenge póréhagyma,
1 kis csokor petrezselyem,
só, bors,
2 evõkanál borecet,
4 evõkanál olívaolaj,
2 csõ (250 g) fõtt csemegekukorica,
1 kisebb zsenge cukkini/uborka,
1 kis csokor kapor.

Elkeszites
A megmosott paprikákat kicsumázzuk, 1/2 órára besózzuk. A babsalátához a leszûrt babhoz adjuk a vékonyan felkarikázott hagymát, a vágott petrezselymet, a paradicsompaprikáról "leesõ" felaprózott gallérkákat, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a borecet és az olaj felével, lazán összekeverjük és a zöld színû paprikába töltjük, petrezselyemmel díszítjük. A kukoricasalátához: a kukoricát éles késsel levágjuk a csõrõl (ha konzerv, jól lecsepegtetjük), hozzáadjuk a felaprózott cukkinit/uborkát, a vágott kaprot, a maradék borecetet és olajat, ízlés szerint sót, borsot, lazán összekeverjük és a paradicsompaprikákba töltjük, kaporral díszítjük. Jól behûtve kínáljuk, igazi kánikulai "üdítõ"!


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997