WebFazek Salata Szõlõs káposztasaláta
Hagymás káposztasaláta
Budai saláta
Rokfortos paradicsomsaláta
Nyers salátatál
Vitaminsaláta
Zöldborsósaláta
Téli vacsorasaláta
Sajtos uborkasaláta
Nyári franciasaláta
Hagymás tojássaláta
Pikáns krumplisaláta
Téli reteksaláta
Csalamádésaláta
Kínaikel-saláta
Kovászos uborkasaláta
Joghurtos vörös káposzta
Fejtettbab-saláta
Érlelt vegyes saláta
Szõlõs káposztasaláta
Paradicsomos tojássaláta
Kovászos káposztasaláta
Gyümölcsös sajtsaláta
Rokfortos krumplisaláta
Napraforgómagos saláta
Erdei saláta
Zelleres-köményes szõlõsaláta
Salátával töltött paprika
Sült paprikasaláta
Rokfortos tésztasaláta
Narancsos sárgarépa-saláta
Négyesi féle koleszterinmentes saláta
Hagymas kinai kelsalata
Petrezselyemzold salata
Illatos saláta
Hordós savanyúság
Könnyű burgonyasaláta
Csirkés zöldségsaláta
Szardíniasaláta
Majonézes vegyes saláta
Színes rizssaláta
tonhal saláta
Egyszerű citromos saláta
C vitamin bomba
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
60-70 dkg fehér fejes káposzta,
1 nagy fürt fehér szõlõ (kb. 25 dkg),
1 nagy fej lilahagyma,
1/2 dl alma- vagy borecet,
3 evõkanál salátaolaj,
1 teáskanál só,
1 teáskanál cukor,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
1 mokkáskanál törött köménymag.

Elkeszites
A káposzta külsõ, hervadt leveleit lebontjuk, majd a torzsáját kivágva, lereszeljük. (Ha nincs reszelõnk, nagyon vékony metéltre vágjuk.) Mély tálba rakjuk, és rákarikázzuk a megtisztított lilahagymát. A hagymakarikákat szétszedjük. Megsózzuk, összekeverjük, és legalább 1/2 órán keresztül hagyjuk állni. Közben elkészítjük a saláta mártását: az ecetet 1 1/2 dl vízzel összeöntjük, majd feloldjuk benne a cukrot, és belekeverjük a borsot meg a köménymagot. Végül az olajjal is összekeverjük. A szõlõszemeket a szárról leszedjük, megmossuk, és lecsöpögtetjük. A sós-hagymás káposztára ráöntjük az olajos, ecetes, fûszeres levet, hozzáadjuk a szõlõszemeket, és jól átforgatjuk, A salátát befedve tesszük be a hûtõszekrénybe néhány órára.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997