



















|
Hozzávalók:
60 dkg kemény paradicsom,
1 csokor zöldhagyma, szárával együtt,
10 dkg jó érett rokfort,
fél citrom leve,
3 evõkanál olaj,
ízlés szerint só és törött fekete
bors,
a tálaláshoz kevés petrezslyemzöld.
|
 |
A paradicsomokat megmossuk, lecsöpögtetjük, és negyedekre (vagy ha nagyok a
paradicsomok, nyolcadokra) vágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, a hagymát
felkarikázzuk, a zöldjét pedig nagyon finomra összevágjuk. A rokfort felét
összemorzsoljuk, és a paradicsommal, a hagymával és a zölddel óvatosan
összekeverjük. Ezután citromlével, olajjal meglocsoljuk, és csak nagyon kevés
sóval (mert a rokfort sós), borssal meghintjük. Kissé összeforgatjuk, majd az
egészet tálra halmozzuk. A megmaradt sajtot feldaraboljuk, és a saláta tetejére
rakjuk. Végül petrezselyemlevélkékkel díszítjük. Fóliát borítunk a tetejére, és
fél órára a hûtõszekrénybe tesszük. Önálló étkezésre, tehát vacsorára is
megfelelõ, de húsétel mellé is kitûnõ saláta gyanánt. (A legjobb grillcsirkéhez
vagy natúrszelethez.)
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|