



















|
Hozzávalók:
6 tojás,
4 kemény paradicsom,
2 zöldpaprika,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 dl majonéz,
1 dl tejföl,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 gerezd fokhagyma,
1 púpozott mokkáskanál currypor,
1 késhegynyi törött fekete bors,
1,5 dl ketchup (vagy házi paradicsomlé),
ízlés szerint só.
|
 |
A tojásokat sós vízben keményre fõzzük, majd meghámozzuk, és nyolcadokra
vágjuk. Hagyjuk kihûlni. Közben a mártáshoz mély tálban simára keverjük a
majonézt a tejföllel és a ketchuppal, ezután pedig hozzáadjuk a megtisztított,
valamint összezúzott fokhagymát, a borsot és a curryport. Beleszórjuk a
megmosott, és finomra vágott petrezselyemzöldet is. Jól összekeverjük. A
vöröshagymát tisztítás után nagyon vékony karikákra vágjuk, és kissé megsózva,
15 percig hagyjuk állni. Ezután sós levével együtt a mártásba keverjük. A
zöldpaprikát kicsumázzuk és kierezzük, majd vékony karikákra vágva ugyancsak a
tálba tesszük. Végül beleforgatjuk a már kihûlt tojáscikkeket, és óvatosan,
hogy a tojás ne nagyon törjön, összekeverjük. Jól lehûtjük. Tálalás elõtt
salátával bélelt tálra halmozzuk, és hidegen kínáljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|