



















|
Hozzávalók (4 személyre):
1 fejes saláta,
250 g burgonya,
1 sárgarépa,
2 cukkini,
200 g erdei gomba,
2 szárzeller,
köménymag, petrezselyem, mustár,
citromlé, olaj, só, bors.
|
 |
A burgonyát (héjában) sós vízben a forrástól számított 30 percig fõzzük, majd
meghámozzuk és kockákra vágjuk. A cukkinit és sárgarépát megtisztítjuk és
hasábokra daraboljuk. Gõz fölött megpároljuk, (a répát 12 percig, a cukkinit 7
percig), majd kockákra vágjuk. A jól megmosott és lecsepegtetett fejes salátát
csíkokra vágjuk, tálra rendezzük és ráhalmozzuk a megfõtt zöldségeket. A
zellert felaprítjuk, a gombát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük és a
salátához keverjük. Kikeverünk 2 kanál citromlevet 2 kanál mustárral és 4
kanál olajjal. Sózzuk, borsozzuk, 1 kiskanál köménymaggal és 1 kanál apróra
vágott petrezselyemmel fûszerezzük. Az öntetet külön tálkában adjuk a saláta
mellé.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|