WebFazek Salata Kovászos káposztasaláta
Hagymás káposztasaláta
Budai saláta
Rokfortos paradicsomsaláta
Nyers salátatál
Vitaminsaláta
Zöldborsósaláta
Téli vacsorasaláta
Sajtos uborkasaláta
Nyári franciasaláta
Hagymás tojássaláta
Pikáns krumplisaláta
Téli reteksaláta
Csalamádésaláta
Kínaikel-saláta
Kovászos uborkasaláta
Joghurtos vörös káposzta
Fejtettbab-saláta
Érlelt vegyes saláta
Szõlõs káposztasaláta
Paradicsomos tojássaláta
Kovászos káposztasaláta
Gyümölcsös sajtsaláta
Rokfortos krumplisaláta
Napraforgómagos saláta
Erdei saláta
Zelleres-köményes szõlõsaláta
Salátával töltött paprika
Sült paprikasaláta
Rokfortos tésztasaláta
Narancsos sárgarépa-saláta
Négyesi féle koleszterinmentes saláta
Hagymas kinai kelsalata
Petrezselyemzold salata
Illatos saláta
Hordós savanyúság
Könnyű burgonyasaláta
Csirkés zöldségsaláta
Szardíniasaláta
Majonézes vegyes saláta
Színes rizssaláta
tonhal saláta
Egyszerű citromos saláta
C vitamin bomba
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
édes, fehér fejes káposzta,
tetszés szerinti mennyiségben
     kg-onként 1 csokor kapor,
3 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél,
a léhez literenként 1 púpozott
     evõkanál só,
a tetejére üvegenként 1 szelet
     kenyér.

Elkeszites
A káposztát külsõ, fonnyadt, hibás leveleitõl megtisztítjuk, majd káposztagyalun legyaluljuk vagy reszelõn lereszeljük. (Minél kisebbek a káposztadarabok, annál gyorsabban fog megérni.) A kaprot megmossuk, szálakra szétbontjuk, és a megtisztított fokhagymagerezdeket lapokra vágjuk. A kenyeret kisebb darabokra eltörjük, tiszta üveg aljára helyezünk néhány szál kaprot, majd félig töltjük a káposztával. Kézzel erõsen nyomkodjuk le a káposztát, hogy az üvegbe minél több férjen. Beledugjuk a babérlevelet, néhány lap fokhagymát és egy-egy szál kaprot. Káposztával teletöltjük az üveget. A tetejére is teszünk néhány gerezd fokhagymát, végül a kenyérdarabokkal beborítjuk. Közben vizet forralunk, amelyet sóval ízesítünk. A már nem zubogó vizet úgy öntjük a káposztára, hogy az a kenyéren keresztül folyjon. Alufóliával betakarjuk, és napos helyre állítjuk. Melegben 2-3 nap alatt megérik. Az íze ugyanolyan, mint a kovászos uborkáé. A megérett káposztáról leszedjük a kenyeret. Átszûrjük, és jól befedjük. Hûtõszekrényben hetekig eláll. Rendkívül üdítõ, önálló vacsoraként is fogyasztható, ha túróval, paradicsommal, hagymával összekeverjük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997