



















|
Hozzávalók:
10 dkg csiga-, csavart vagy kagylótészta,
20 dkg csemege konzerv kukorica,
5 dkg reszelt rokfort,
1 nagy fej lilahagyma,
1 narancs,
1 dl majonéz,
4 dl kefir,
1 gerezd fokhagyma,
só és törött fehér bors.
|
 |
A tésztát a szokásos módon, sós vízben megfõzzük, és hideg vízzel leöblítve,
egészen szárazra lecsöpögtetjük. A narancsot meghámozzuk, karikákra vágjuk,
majd a karikákat kis kockákra metéljük. A lilahagymát meghámozzuk, és nagyon
finomra összevágva, megsózzuk, ezután pedig összekeverjük, 15 percig hagyjuk
állni. Közben a majonézt simára keverjük a kefirrel, hozzáadjuk a zúzott
fokhagymát és a reszelt rokfortot. Ízlés szerint megborsozzuk. A mártásba
forgatjuk a fõtt tésztát, a levétõl lecsurgatott kukoricát, a hagymát (amit nem
kell kicsavarni) és a narancskockákat. Az egészet alaposan összekeverjük, majd
befedve a hûtõszekrénybe rakjuk egy napra. Tálalás elõtt kevés rokforttal külön
is megszórjuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|