Hozzávalók:
25 dkg savanyú káposzta
1 fej lila hagyma
1/2 dl (oliva)olaj
1/2 dl citromlé
őrölt fehér bors
só
|
 |
ELŐKÉSZÜLÜNK: A savanyú káposztát apróra vágjuk. A lila hagymát apró kockákra szeleteljük. Az olajat, citromlét, borst, sót jó alaposan elkeverjük. (Ugye ezt hívják "dresszingnek", mert ezt torna dresszben kell csinálni, hogy agyon ne csapjanak, mert a szép új nadrágodat összeolajoztad.) KAVARJUK: A dresszingbe beleöntjük a lila hagymát, jól elkeverjük, majd az aprózott savanyúkáposztát kavarjuk bele. Addig kavargatjuk, míg minden egyes káposzta szál olajos nem lesz. MIHEZ: Mindenhez, de csak úgy magában is, minél többet télen. Aki ezek után is influenzás lett az vonja le a tanulságot.
A receptet Ticci küldte.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|