Hozzávalók (4 személyre):
8 nagy, húsos zöldpaprika,
Az öntethez:
4 evõkanál salátaolaj,
1 evõkanál borecet,
2-3 gerezd fokhagyma,
só, frissen õrölt bors.
|
 |
Mindenekelőtt a paprikasütésen kell túlesnünk, a többi szeszély és ízlés kérdése:
A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, tepsire tesszük, és forró sütőben (200-220 fokon)
meg-megforgatva megsütjük (kipukkanó héja valóságos kis petárdakoncert, ne tessék ijedezni!).
Kb. 30-35 perc multán, ha a paprikák megsültek, kivesszük a tepsit a sütőből,
alufóliával gondosan betakarjuk, hogy lehetőleg ne érje levegő, 5 percig pihentetjük,
majd a gőzben összeesett paprikáról játszi könnyedséggel, mint valami kesztyűt,
lehúzzuk a héjukat, levét felfogjuk, majd a salátaléhez adjuk.
Egy tál aljára lerakunk egy sor paprikát -csumájával együtt-, meglocsoljuk egy kevés
öntettel, aztán ismét paprika következik, végül a maradék öntet. Kissé megrázogatjuk,
-keverni nem szabad!-, gondosan lefedjük, 1 napig hűtőbe érleljük. Tálalás előtt fél
órával kivesszük a hidegről, hogy a kissé dermedt olaj felengedjen.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|