



















|
Hozzávalók:
1 szép, kemény fejes saláta,
2 kis fej vöröshagyma,
4 tojás,
10 dkg gépsonka,
4 evõkanál olaj,
fél citrom leve,
1 teáskanál mustár,
ízlés szerint cukor és só,
csipetnyi porcukor és törött bors.
|
 |
Az öntethez az olajat a citromlével és a mustárral jól kikeverjük, majd
megsózzuk, és a cukorral meg a borssal ízesítjük. Hûtõszekrénybe tesszük
felhasználásig. A salátát leveleire szedjük és megmossuk, majd jól leszárítjuk.
Vékony csíkokra vágva ugyancsak a hûtõszekrénybe rakjuk. A tojásokat keményre
fõzzük, majd meghámozva lereszeljük, a gépsonkát nagyon vékony csíkokra, a
csíkokat pedig apró kockákra metéljük. A hagymát tisztítás után vékony
karikákra vágjuk, és megsózva összekeverjük. Salátástálba szórjuk a
salátacsíkokat, a hagymát, a sonkát és a tojást, ráöntjük az öntetet, és két
villával vagy salátás kanállal óvatosan, hogy ne törjön, jól összeforgatjuk.
Fél órára betesszük a hûtõszekrénybe. Pirított kenyérszeletkékkel tálaljuk.
Nemcsak vacsorára, hanem hús mellé köretnek is kitûnõ, de sült krumplival is
tálalható ebéd vagy vacsora gyanánt.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|