WebFazek Salata Érlelt vegyes saláta
Hagymás káposztasaláta
Budai saláta
Rokfortos paradicsomsaláta
Nyers salátatál
Vitaminsaláta
Zöldborsósaláta
Téli vacsorasaláta
Sajtos uborkasaláta
Nyári franciasaláta
Hagymás tojássaláta
Pikáns krumplisaláta
Téli reteksaláta
Csalamádésaláta
Kínaikel-saláta
Kovászos uborkasaláta
Joghurtos vörös káposzta
Fejtettbab-saláta
Érlelt vegyes saláta
Szõlõs káposztasaláta
Paradicsomos tojássaláta
Kovászos káposztasaláta
Gyümölcsös sajtsaláta
Rokfortos krumplisaláta
Napraforgómagos saláta
Erdei saláta
Zelleres-köményes szõlõsaláta
Salátával töltött paprika
Sült paprikasaláta
Rokfortos tésztasaláta
Narancsos sárgarépa-saláta
Négyesi féle koleszterinmentes saláta
Hagymas kinai kelsalata
Petrezselyemzold salata
Illatos saláta
Hordós savanyúság
Könnyű burgonyasaláta
Csirkés zöldségsaláta
Szardíniasaláta
Majonézes vegyes saláta
Színes rizssaláta
tonhal saláta
Egyszerű citromos saláta
C vitamin bomba
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 nagy szál sárgarépa,
1 nagy fekete retek,
1 nagy fej lila- vagy vöröshagyma,
ízlés szerint 1-1, 1/2 dl bor-
     vagy gyümölcsecet,
3 evõkanál mustár,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 csokor snidling,
kevés só és cukor,
késhegynyi törött bors.

Elkeszites
A saláta páclevéhez az ecetet összekeverjük 1 dl vízzel. Annyi cukrot és sót teszünk bele, hogy kellemesen pikáns íze legyen, majd a finomra vágott petrezselyemmel és a mustárral fûszerezzük. A sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, és egycentis kockákra vágjuk. A fekete retket héjastól alaposan lesikáljuk, és addig mossuk, amíg egészen tiszta víz marad alatta. Ezután a többi zöldséghez hasonló kockákra aprítjuk. Mély tálba rakjuk a salátának valót, és gyengén megsózzuk (nem besózzuk), majd jól összeforgatjuk, hogy a só mindenütt érje. 25 percnyi állás után az elkészített levet ráöntjük, és összekeverjük. Befedve tesszük be a hûtõszekrénybe egy napra. Másnap, közvetlenül fogyasztás elõtt leszûrjük, az olajjal meglocsoljuk, a megmosott és apróra vágott snidlinggel meghintjük, végül jól összekeverjük. Mindenfajta húsféléhez vagy kolbászhoz, hurkához illõ, finom saláta.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997