



















|
Hozzávalók:
1 nagy szál sárgarépa,
1 nagy fekete retek,
1 nagy fej lila- vagy vöröshagyma,
ízlés szerint 1-1, 1/2 dl bor- vagy gyümölcsecet,
3 evõkanál mustár,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 csokor snidling,
kevés só és cukor,
késhegynyi törött bors.
|
 |
A saláta páclevéhez az ecetet összekeverjük 1 dl vízzel. Annyi cukrot és sót
teszünk bele, hogy kellemesen pikáns íze legyen, majd a finomra vágott
petrezselyemmel és a mustárral fûszerezzük. A sárgarépát és a hagymát
megtisztítjuk, és egycentis kockákra vágjuk. A fekete retket héjastól alaposan
lesikáljuk, és addig mossuk, amíg egészen tiszta víz marad alatta. Ezután a
többi zöldséghez hasonló kockákra aprítjuk. Mély tálba rakjuk a salátának valót,
és gyengén megsózzuk (nem besózzuk), majd jól összeforgatjuk, hogy a só
mindenütt érje. 25 percnyi állás után az elkészített levet ráöntjük, és
összekeverjük. Befedve tesszük be a hûtõszekrénybe egy napra. Másnap,
közvetlenül fogyasztás elõtt leszûrjük, az olajjal meglocsoljuk, a megmosott és
apróra vágott snidlinggel meghintjük, végül jól összekeverjük. Mindenfajta
húsféléhez vagy kolbászhoz, hurkához illõ, finom saláta.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|