Elita 1 @ Combiner Orthia (Power of the Primes, voyager, combiner):


A POTP combiner szériában kiadásra került egy voyager Elita 1 figura, mely Startscream-mel osztozott az ontvényen. Az utóbbit kihagytam, legfeljebb úgy adhatták volna el nekem, ha kiadnak seeker végtagokat is hozzá. Elita 1 viszont mindenképpen beszerzõs volt, fõleg, hogy egyedi módon a végtagjai egyazon öntvénybõl állnak össze. Külön vicces, hogy ezek a végtag karakterek - Moonracer, Novastar, Greenlight és Lancer - közel két év idõeltéréssel, három különbözõ figura szériában érkeztek. Viszont mindegyik eltérõ fej öntvénnyel, és egy picit a kezek megoldásn is változtattak. Ezt a moldot korábban, Novastarként már bemutattam.

Illetve az is vicces lehet, ahogy a csata helyszínére repülõ Elita 1 az óráját nézegetve várja az autóként sokkal lassabban érkezõ végtagjait.
Elita 1 alt módja egy vadászrepülõ. Kellõen áramvonalas és a festése is jó. Részben ezt matricával oldották meg, mai jól néz ki, ám kérdés, hogy mennyire lesz idõtálló. A robot mód is jól hozza a karaktert, a headsculpt is nagyon jól sikerült. Talán a lábfejek furán nagyok, de a stabilitással pont ezért nincs gond.
A combiner mód, nos nem túl nõies, igen robosztus kinézete van. Az átalakítás amúgy ötletes, hiszen több helyen átlósan kell az elemeket rögzítenünk. A comb ízületek gyengébbek az ideálisnál, ami korlátozza a pózolhatóságot, de ez nem egyedi sajnos ezeknél a combinereknél... talán ezért is COMBinerek?

Alt mód: 9/10
Alt mód festése: 9/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 9/10

Box art:

Alt módok:

Végtagok robot és alt módban (Greenlight és Lancer):

Girlpower:

Orthia:

Power of the Primes bemutatók:

Vissza