Lockdown + Shadow Raider (Movie- Studio Series, deluxe):


Lockdown volt talán a legjobb Bayformers ellenség karakter (Sentinel Prime mellett), ami azért Megatronra nézve elég nagy szégyen. Ehhez képest ideje volt, hogy megkapjuk ezt a figurát. A 4. filmhez kiadott deluxe figurát is dicsértem a maga idejében, de ezen kívül csak 3rd party értékelhetõ próbálkozások voltak, például a kiemelkedõ Peru Kill a Unique Toys-tól. Aztán persze nincs öntvény átfestés nélkül, így az eredeti figurából megkaptuk Lockdown semmirekellõ szolgálóit is, akik a filmben nem alakulnak át... valamiért narancssárga színben, és Decepticon insigniával a mellkasukon. Ez persze nem baj, hiszen remek moldról van szó.

Az alt mód természetesen egy Lamborghini Aventador, a szériába illeszkedõen tökéletes módon hozza a mintául szolgáló autó formavilágát. Így nem csak az eredeti színben, hanem kukásutó sárgában is jól néz ki (ez persze a fiatalabb korosztálynak nem jelent semmit). A fegyvereket kívülrõl rögzíthetjük az autókon.

Az átalakítása nem bonyolult, nem összetett.

A robot mód kiválóan hozza a karaktert, sokkal jobban, mint a 4. filmes deluxe. Ennek persze az az ára, hogy mûmellkassal oldották meg az összetett formavilágot, hiszen Lockdown a filmben elég összetett módon alakul át, nem nagyon lógnak rajta autó alkatrészek. Stabil és remekül pózolható. Jóval nagyobb is, mint a 4. filmes verzió, kb akkora, mint a 4. filmesbõl késõbb készített felnagyított Hot Rod remold (8. és 22. kép). Shadow Raider sisakos fejet kapott, ami egyébként gömbcsuklón nyugszik, így akár meg is cserélhetjük a fejüket. Lockdown-hoz a karakterhez illõ kampót és egy kardot, S.R-hez pedig egy a filmben is látható puskát adtak. Sajnos a fejre applikálható puska ebbõl a kiadásból kimaradt (a 4. filmeshez járt ilyen).

Remek figura.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 5/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 10/10

Box art:

Fegyverekkel:

Movie 4 verzióval és movie 5 Hot Roddal:

ROTF Lockdown-nal:

Méretarány:

Peru Kill és ROTF Lockdown:

Movie 4 verzióval és movie 5 Hot Roddal:

Movie Studio Series bemutatók:

Vissza