WebFazek Desszert Rumos banán
Rumos banán
Banánropogós
Részeges sárgabarack
Fagylaltos õszibarack
Csokoládés almakarikák
Rizstorta
Gesztenyegerinc
Zselés narancshab
Krémes palacsinta
Poharas ananászkrém
Csokoládéparfé
Almás gyümölcskenyér
Rafaello
Gyümölcsös fagylaltkehely
Vaníliás rétes
Hólabda
Amerikai almatorta
Papagájszelet
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
4 kissé kemény, zöld banán,
5 dkg mazsola,
1 citrom,
2 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg kristálycukor,
1/2 dl rum (az aroma nem jó).

Elkeszites
Nagy serpenyõbe tesszük a vajat, és felolvasztjuk. Rászórjuk a kristálycukrot, és folytonosan kevergetve szép világosbarnára pirítjuk. Ha a karamell már jó, a serpenyõt a tûzrõl lehúzzuk, várunk néhány percet, és 1 dl vizet óvatosan beleöntünk. (Vigyázat! A forró karamell fröcskölhet.) Utána a tûzre visszatesszük, és addig forraljuk, amíg a karamell egészen feloldódik a lében. A citromot forró vízben megmossuk, nem nagyon vékony karikákra vágjuk, a magjait kipöcköljük, majd a citromkarikákat beletesszük a karamellbe. Fedetlenül pároljuk néhány percig, ezután megfordítjuk, és a másik oldalukat is megpároljuk. Ezt követõen a citromkarikákat kivesszük a serpenyõbõl, és helyükre rakjuk a meghámozott és ferdén felszeletelt banánokat. Ugyancsak néhány percig mindkét felén pároljuk, majd beleszórjuk a megmosott és leszárazott mazsolát. Visszatesszük a citromkarikákat is. Erõs lángon addig forraljuk, amíg a vizes lé elpárolog a serpenyõbõl.

Közvetlenül tálalás elõtt ismét felforrósítjuk, az asztalra tesszük, és ráöntjük a rumot úgy, hogy a felületén végigfolyjon. Azonnal meggyújtjuk. A láng elhamvadása után tálaljuk. Rendkívüli látvány, és nagyon finom.


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997