WebFazek Desszert Krémes palacsinta
Rumos banán
Banánropogós
Részeges sárgabarack
Fagylaltos õszibarack
Csokoládés almakarikák
Rizstorta
Gesztenyegerinc
Zselés narancshab
Krémes palacsinta
Poharas ananászkrém
Csokoládéparfé
Almás gyümölcskenyér
Rafaello
Gyümölcsös fagylaltkehely
Vaníliás rétes
Hólabda
Amerikai almatorta
Papagájszelet
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró,
5 dkg mazsola,
1/2 citrom reszelt héja és leve,
ízlés szerint porcukor,
2 zacskó vaníliás cukor,
2 dl kefir,
1 tojás,
1 mokkáskanál só,
a tûzálló tálhoz kevés vaj.
8 db, szokásos módon megsütött, töltetlen palacsinta,

Elkeszites
A tehéntúrót simára keverjük a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a citromlével, a sóval és annyi porcukorral (vagy édesítõszerrel), hogy kellemesen édes, de ne túl édes krémmé váljon. A mazsolát megmossuk, szárát leszedegetjük. A túrókrémet megfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a mazsolát, a másik felét félretesszük. A palacsintákat egyenként megkenjük a mazsolás túróval. Felcsavarjuk, és kivajazott ovális alakú tálba fektetjük, jó szorosan egymás mellé. (Ha nincs nagy tálunk, akkor két kisebbe tegyünk 4-4 palacsintát.) A túrókrém másik felét a turmixgép poharába öntjük a kefirrel és a tojással. Kevés porcukorral (vagy édesítõvel) kissé pikánsra ízesítjük. A tálba rakott palacsintákat leöntjük a folyékony öntettel, majd elõmelegített, forró sütõbe toljuk. Annyi ideig pirítjuk, amíg egybefüggõ réteg sül a palacsinták tetejére.


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997