



















|
Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró,
5 dkg mazsola,
1/2 citrom reszelt héja és leve,
ízlés szerint porcukor,
2 zacskó vaníliás cukor,
2 dl kefir,
1 tojás,
1 mokkáskanál só,
a tûzálló tálhoz kevés vaj.
8 db, szokásos módon megsütött, töltetlen palacsinta,
|
 |
A tehéntúrót simára keverjük a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a
citromlével, a sóval és annyi porcukorral (vagy édesítõszerrel), hogy
kellemesen édes, de ne túl édes krémmé váljon. A mazsolát megmossuk, szárát
leszedegetjük. A túrókrémet megfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a
mazsolát, a másik felét félretesszük. A palacsintákat egyenként megkenjük a
mazsolás túróval. Felcsavarjuk, és kivajazott ovális alakú tálba fektetjük, jó
szorosan egymás mellé. (Ha nincs nagy tálunk, akkor két kisebbe tegyünk 4-4
palacsintát.) A túrókrém másik felét a turmixgép poharába öntjük a kefirrel és
a tojással. Kevés porcukorral (vagy édesítõvel) kissé pikánsra ízesítjük. A
tálba rakott palacsintákat leöntjük a folyékony öntettel, majd elõmelegített,
forró sütõbe toljuk. Annyi ideig pirítjuk, amíg egybefüggõ réteg sül a
palacsinták tetejére.
|
This site created by: EXTERNET Design Group 1997
|
|