WebFazek Desszert Rafaello
Rumos banán
Banánropogós
Részeges sárgabarack
Fagylaltos õszibarack
Csokoládés almakarikák
Rizstorta
Gesztenyegerinc
Zselés narancshab
Krémes palacsinta
Poharas ananászkrém
Csokoládéparfé
Almás gyümölcskenyér
Rafaello
Gyümölcsös fagylaltkehely
Vaníliás rétes
Hólabda
Amerikai almatorta
Papagájszelet
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
40 dkg tejpor (fele sovány, fele zsíros)
1 kocka Rama
20 dkg kókuszreszelék
35 dkg cukor
1,5 dl víz
40-60 szem mandula
+kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkeszites
A vizet a cukorral sziruppá főzzük, majd belekeverjük a Ramát. Hozzáadjuk a tejport és a kókuszt, jól elkeverjük, majd 2-3 órára hűlni hagyjuk. (Ideális előző nap elkészíteni a masszát) Közben a mandulát leforrázzuk és a héját leszedjük, száradni hagyjuk. A kihűlt masszából golyókat formálunk, aminek a közepébe bele teszünk egy-egy szem mandulát, majd kókuszreszelékben megforgatjuk. Elkészítés után kis időre újra hűtőbe tesszük.

A receptet Fehér Szilvia Judit küldte.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998