WebFazek Desszert Rizstorta
Rumos banán
Banánropogós
Részeges sárgabarack
Fagylaltos õszibarack
Csokoládés almakarikák
Rizstorta
Gesztenyegerinc
Zselés narancshab
Krémes palacsinta
Poharas ananászkrém
Csokoládéparfé
Almás gyümölcskenyér
Rafaello
Gyümölcsös fagylaltkehely
Vaníliás rétes
Hólabda
Amerikai almatorta
Papagájszelet
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
10 dkg rizs,
6 dl tej,
2 dl tejszín,
10 dkg mazsola,
3 dkg vaj,
2 púpozott evõkanál zselatinpor,
1/2 citrom leve és reszelt héja,
ízlés szerint cukor vagy méz,
1 mokkáskanál só,
1/2 cm vékony kerek piskótalap.

Elkeszites
A rizst gondosan megmossuk, átválogatjuk, majd leszûrjük. A vajon üvegesre pirítjuk, ezután 2 dl vizet és 5 dl tejet ráöntünk. Megsózzuk, majd addig fõzzük, amíg az összes folyadékot elfõvi. Közben a megmosott, leszárazott és átválogatott mazsolát, valamint a reszelt citromhéjat is hozzáadjuk. Végül belekeverjük a cukrot és a citromlevet. Ezután a rizst hagyjuk kihûlni. Közben a tejszín felét kemény habbá verjük. A zselatint lábaskába szórjuk, a megmaradt tejet ráöntjük, és kis lángra téve, folyamatosan, a zselatin oldódásáig kevergetjük. A már kihûlt rizsbe belekeverjük az ugyancsak kihûlt, de még nem dermedt zselatint, majd a tejszínhabot is óvatosan beleforgatjuk. A vékony piskótalapot belefektetjük egy kapcsos tortaformába, és ráhalmozzuk a habos rizst. A tetejét egyenletesre simítjuk, majd fóliával befedve, a hûtõben megdermesztjük. Ez legalább fél nap. Tálalás elõtt a forma oldalát késsel meglazítva, a fém tortalappal együtt tálra csúsztatjuk, és a tetejét tetszés szerint feldíszítjük mazsolával, valamint a megmaradt tejszínbõl vert kemény habbal. Málnaszörppel lelocsoljuk, és szeletekre vágjuk. (Ha elõzõleg piskótát sütünk, egy vékony lapot érdemes belõle "megmenteni" a rizstortához. Piskóta nélkül is jó.)


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997