



















|
Hozzávalók:
2 érett banán (az sem baj ha puha),
1 tojás,
15-20 dkg liszt,
1 dl tej,
1 evõkanál cukor,
2 evõkanál citromlé,
1 csapott teáskanál sütõpor,
csipetnyi só, olaj a sütéshez,
és a tetejére kevés porcukor.
|
 |
A banánt meghámozzuk és villával összetörjük. Citromlével meglocsoljuk, és jól
összekeverjük. Mély tálban a tojást a tejjel habosra felverjük, majd annyi
lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásos palacsintamasszánál kissé sûrûbb
legyen. Belekeverjük a porcukrot, a sót és a sütõport, végül beledolgozzuk a
citromos banánt, és még 2 evõkanál olajat is hozzákeverünk. 15 percig hagyjuk
állni. Közben bõ olajat forrósítunk. Teáskanállal kis szabálytalan halmokat
engedünk a forró olajba, és közepes lángon, gyorsan megsütjük. A tésztamassza
sülés közben nagyra nõ. A megsült ropogósokról a felesleges olajat leitatjuk,
és még forrón, porcukorral meghintve tálaljuk. (Vigyázat! A tésztában lévõ
cukor miatt hamar sül, nem szabad magára hagyni, nehogy megégjen!)
|
This site created by: EXTERNET Design Group 1997
|
|