WebFazek Desszert Banánropogós
Rumos banán
Banánropogós
Részeges sárgabarack
Fagylaltos õszibarack
Csokoládés almakarikák
Rizstorta
Gesztenyegerinc
Zselés narancshab
Krémes palacsinta
Poharas ananászkrém
Csokoládéparfé
Almás gyümölcskenyér
Rafaello
Gyümölcsös fagylaltkehely
Vaníliás rétes
Hólabda
Amerikai almatorta
Papagájszelet
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
2 érett banán (az sem baj ha puha),
1 tojás,
15-20 dkg liszt,
1 dl tej,
1 evõkanál cukor,
2 evõkanál citromlé,
1 csapott teáskanál sütõpor,
csipetnyi só, olaj a sütéshez,
és a tetejére kevés porcukor.

Elkeszites
A banánt meghámozzuk és villával összetörjük. Citromlével meglocsoljuk, és jól összekeverjük. Mély tálban a tojást a tejjel habosra felverjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásos palacsintamasszánál kissé sûrûbb legyen. Belekeverjük a porcukrot, a sót és a sütõport, végül beledolgozzuk a citromos banánt, és még 2 evõkanál olajat is hozzákeverünk. 15 percig hagyjuk állni. Közben bõ olajat forrósítunk. Teáskanállal kis szabálytalan halmokat engedünk a forró olajba, és közepes lángon, gyorsan megsütjük. A tésztamassza sülés közben nagyra nõ. A megsült ropogósokról a felesleges olajat leitatjuk, és még forrón, porcukorral meghintve tálaljuk. (Vigyázat! A tésztában lévõ cukor miatt hamar sül, nem szabad magára hagyni, nehogy megégjen!)


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997