



















|
Hozzávalók:
4 szép nagy, majdnem érett, kemény, lehetõleg sárga húsú õszibarack,
fél citrom,
1 teáskanál porcukor,
1 evõkanál triple sec likõr,
2 dkg étcsokoládé,
kb. 50 dkg készen vásárolt vaníliafagylalt (vagy tetszés szerint gyümölcsfagylalt).
|
 |
A jól lehûtött õszibarackokat alaposan megmossuk, héjukról a bolyhokat finoman
ledörzsöljük, majd keresztben félbevágjuk, és a magot kiszedjük belõlük. Ily
módon 8 fél barackot kapunk. A barackok aljáról levágunk egy hajszálvékony
lapot, hogy a tálon ne billegjenek. Nagy, lapos üvegtálon elhelyezzük a fél
barackokat, és a további felhasználásig a hûtõszekrényben tartjuk. Közben a
citromlevet összeöntjük a likõrrel, majd a cukorral édesítjük. Minden barack
magházát teletöltjük az ízes lével, és 15 percre visszatesszük a
hûtõszekrénybe. Amíg hûl, a csokoládét egy nagyon éles késsel forgácsokká
aprítjuk. Ezután egy-egy nagy fagylaltgömböt elhelyezünk a barackokon, és a
tetejükre rászórjuk a csokoládéforgácsot.
(Aki nem fogyókúrázik, tejszínhabot
is tehet a tetejére.)
|
This site created by: EXTERNET Design Group 1997
|
|