WebFazek Desszert Fagylaltos õszibarack
Rumos banán
Banánropogós
Részeges sárgabarack
Fagylaltos õszibarack
Csokoládés almakarikák
Rizstorta
Gesztenyegerinc
Zselés narancshab
Krémes palacsinta
Poharas ananászkrém
Csokoládéparfé
Almás gyümölcskenyér
Rafaello
Gyümölcsös fagylaltkehely
Vaníliás rétes
Hólabda
Amerikai almatorta
Papagájszelet
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
4 szép nagy, majdnem érett, kemény,
     lehetõleg sárga húsú õszibarack,
fél citrom,
1 teáskanál porcukor,
1 evõkanál triple sec likõr,
2 dkg étcsokoládé,
kb. 50 dkg készen vásárolt
    vaníliafagylalt (vagy tetszés szerint
    gyümölcsfagylalt).

Elkeszites
A jól lehûtött õszibarackokat alaposan megmossuk, héjukról a bolyhokat finoman ledörzsöljük, majd keresztben félbevágjuk, és a magot kiszedjük belõlük. Ily módon 8 fél barackot kapunk. A barackok aljáról levágunk egy hajszálvékony lapot, hogy a tálon ne billegjenek. Nagy, lapos üvegtálon elhelyezzük a fél barackokat, és a további felhasználásig a hûtõszekrényben tartjuk. Közben a citromlevet összeöntjük a likõrrel, majd a cukorral édesítjük. Minden barack magházát teletöltjük az ízes lével, és 15 percre visszatesszük a hûtõszekrénybe. Amíg hûl, a csokoládét egy nagyon éles késsel forgácsokká aprítjuk. Ezután egy-egy nagy fagylaltgömböt elhelyezünk a barackokon, és a tetejükre rászórjuk a csokoládéforgácsot.
(Aki nem fogyókúrázik, tejszínhabot is tehet a tetejére.)


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997