



















|
Hozzávalók (20 pohár krémhez):
10 dkg vaníliás pudingpor,
6 tojás,
1 liter tej,
30 dkg kristálycukor,
4 dkg vaníliás cukor,
20 dkg kockacukor,
8 dl tejszín,
1 doboz darabos ananászkonzerv,
1/2 dl triple sec,
2 dkg tortadara,
10 Roletti vagy babapiskóta.
|
 |
A pudingport a tojássárgájával és kevés tejjel palacsinta sûrûségû péppé
keverjük. A többi tejet a kristálycukor felével és a vaníliás cukorral
felfõzzük. A tojásfehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verjük,
miközben a kockacukorból a tejszínnel karamellöntetet készítünk. Az ananászt
leszûrjük, és összekeverjük a triple sec-kel. A felforrt cukros, vaníliás
tejet állandó keverés közben összekeverjük a pudingporral készített masszával,
és az egészet sûrû péppé fõzzük. A fõzés végén hozzáadom a tojásfehérjébõl vert
habot. Az így elkészített krémhez tejszínhabot és kockára vágott ananászt
keverünk. A poharak vagy kelyhek aljába egyenletesen elosztom a triple sec-kel
ízesített ananászt, ráöntöm a karamellszirupot, és végül az ananászos
vaníliakrémet. Hûtõben jól kihûtöm, tejszínhabbal, tortadarával díszítve
egy-egy Rolettivel kínálom a vendégeknek. Különösen nyáron üdítõ édesség.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|