WebFazek Desszert Poharas ananászkrém
Rumos banán
Banánropogós
Részeges sárgabarack
Fagylaltos õszibarack
Csokoládés almakarikák
Rizstorta
Gesztenyegerinc
Zselés narancshab
Krémes palacsinta
Poharas ananászkrém
Csokoládéparfé
Almás gyümölcskenyér
Rafaello
Gyümölcsös fagylaltkehely
Vaníliás rétes
Hólabda
Amerikai almatorta
Papagájszelet
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (20 pohár krémhez):
10 dkg vaníliás pudingpor,
6 tojás,
1 liter tej,
30 dkg kristálycukor,
4 dkg vaníliás cukor,
20 dkg kockacukor,
8 dl tejszín,
1 doboz darabos ananászkonzerv,
1/2 dl triple sec,
2 dkg tortadara,
10 Roletti vagy babapiskóta.

Elkeszites
A pudingport a tojássárgájával és kevés tejjel palacsinta sûrûségû péppé keverjük. A többi tejet a kristálycukor felével és a vaníliás cukorral felfõzzük. A tojásfehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verjük, miközben a kockacukorból a tejszínnel karamellöntetet készítünk. Az ananászt leszûrjük, és összekeverjük a triple sec-kel. A felforrt cukros, vaníliás tejet állandó keverés közben összekeverjük a pudingporral készített masszával, és az egészet sûrû péppé fõzzük. A fõzés végén hozzáadom a tojásfehérjébõl vert habot. Az így elkészített krémhez tejszínhabot és kockára vágott ananászt keverünk. A poharak vagy kelyhek aljába egyenletesen elosztom a triple sec-kel ízesített ananászt, ráöntöm a karamellszirupot, és végül az ananászos vaníliakrémet. Hûtõben jól kihûtöm, tejszínhabbal, tortadarával díszítve egy-egy Rolettivel kínálom a vendégeknek. Különösen nyáron üdítõ édesség.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997