WebFazek Desszert Almás gyümölcskenyér
Rumos banán
Banánropogós
Részeges sárgabarack
Fagylaltos õszibarack
Csokoládés almakarikák
Rizstorta
Gesztenyegerinc
Zselés narancshab
Krémes palacsinta
Poharas ananászkrém
Csokoládéparfé
Almás gyümölcskenyér
Rafaello
Gyümölcsös fagylaltkehely
Vaníliás rétes
Hólabda
Amerikai almatorta
Papagájszelet
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
4 nagy alma,
15 dkg cukor,
1 tojás,
25 dkg liszt,
1 teáskanál sütõpor,
1 mokkáskanál fahéj,
3 szem tört szegfûszeg,
csipet só,
4 evõkanál apróra vágott gyümölcsbefõtt,
2 evõkanál apróra vágott cukrozott narancshéj,
10 szem dióbél,
2 evõkanál törött mandula,
2 dkg vaj, 1 evõkanál liszt.

Elkeszites
Az almát meghámozom, kicsumázom, lereszelem, és a cukorral jól elkeverem. Hozzáadom a nyers tojást, a lisztet meg a sütõport, ezután addig keverem, amíg habos, egynemû masszát nem kapok. Fahéjjal, szegfûszeggel, csipet sóval fûszerezem, majd hozzáadom a mazsolát és a feldarabolt gyümölcsöket, apróra vágott narancshéjat, diót és mandulát. Szögletes, hosszúkás formát kivajazok, liszttel meghintem, az almás masszát belesimítom, és alufóliával letakarom. Elõmelegített forró sütõbe teszem, és a lángot azonnal közepesre mérsékelem. Egy órányi sütés után hurkapálcával ellenõrzöm, hogy a közepe is jól átsült-e. Még forrón deszkára borítom, és hogyom tejesen kihûlni. Ha már hideg, alufóliába csomagolom, és hûvös helyen tartom. Sokáig elálló sütemény; tea vagy kávé mellé kínálom.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997