



















|
Hozzávalók:
4 nagy alma,
15 dkg cukor,
1 tojás,
25 dkg liszt,
1 teáskanál sütõpor,
1 mokkáskanál fahéj,
3 szem tört szegfûszeg,
csipet só,
4 evõkanál apróra vágott gyümölcsbefõtt,
2 evõkanál apróra vágott cukrozott narancshéj,
10 szem dióbél,
2 evõkanál törött mandula,
2 dkg vaj, 1 evõkanál liszt.
|
 |
Az almát meghámozom, kicsumázom, lereszelem, és a cukorral jól elkeverem.
Hozzáadom a nyers tojást, a lisztet meg a sütõport, ezután addig keverem, amíg
habos, egynemû masszát nem kapok. Fahéjjal, szegfûszeggel, csipet sóval
fûszerezem, majd hozzáadom a mazsolát és a feldarabolt gyümölcsöket, apróra
vágott narancshéjat, diót és mandulát. Szögletes, hosszúkás formát kivajazok,
liszttel meghintem, az almás masszát belesimítom, és alufóliával letakarom.
Elõmelegített forró sütõbe teszem, és a lángot azonnal közepesre mérsékelem.
Egy órányi sütés után hurkapálcával ellenõrzöm, hogy a közepe is jól átsült-e.
Még forrón deszkára borítom, és hogyom tejesen kihûlni. Ha már hideg,
alufóliába csomagolom, és hûvös helyen tartom. Sokáig elálló sütemény; tea vagy
kávé mellé kínálom.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|