WebFazek Desszert Csokoládés almakarikák
Rumos banán
Banánropogós
Részeges sárgabarack
Fagylaltos õszibarack
Csokoládés almakarikák
Rizstorta
Gesztenyegerinc
Zselés narancshab
Krémes palacsinta
Poharas ananászkrém
Csokoládéparfé
Almás gyümölcskenyér
Rafaello
Gyümölcsös fagylaltkehely
Vaníliás rétes
Hólabda
Amerikai almatorta
Papagájszelet
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
2 szép alma (vagy kemény körte),
2 dkg vaj (vagy margarin),
5 dkg keserû (ét) csokoládé,
1/2 citrom leve,
1 evõkanál cukor,
csipetnyi só.

Elkeszites
Az almát megmossuk, és kiszúróval eltávolítjuk a csumáját. Héjastól ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A citromlevet elkeverjük a cukorral, a sóval, valamint 1/2 dl vízzel, és kis lángon feloldjuk benne a cukrot. Nagy serpenyõben felolvasztjuk a vajat, és az alamakarikákat egymás mellett elhelyezzük. Mindkét oldalán gyorsan átpirítjuk, majd ráöntjük a citromos-cukros levet. Fedõ alatt éppen csak felforraljuk, ezután a tûzrõl lehúzva, a lében hagyjuk kihûlni. A kihûlt almakarikákat rácsra tesszük. (A rács alá teszünk egy egy tálcát, hogy a csokoládé rácsöpöghessen.) A kockákra tördelt csokoládét 2 evõkanálnyi vízzel felolvasztjuk (vagy gõz fölött, vagy a mikrosütõben), és addig keverjük, amíg folyékonnyá válik. A folyékony csokoládét vékony sugárban folyatjuk a már kihült almára. Végül az egészet tálcástól együtt betesszük a hûtõszekrénybe, és addig hûtjük, amûg a csokoládé rá nem dermed a gyümölcs tetejére.
(Ha körtébõl készítjük az édességet, elég, ha a körtéket félbe vágjuk. Ha a körte nagy, akkor almaszerûen is felkarikázhatjuk.)
Nagyon különleges és viszonylag egyszerûen elkészíthetõ gyümölcs édesség.


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997