Hozzávalók:
12 dkg csokoládé,
6 dl tejszín,
3 tojássárgája,
1/4 rúd vanília,
12 dkg porcukor.
|
 |
A csokoládét lereszelem, és 4 dl tejszínt kemény habbá verek. 2 dl tejszínbõl a
3 tojássárgájával, a reszelt csokoládéval, a vaníliával, a cukorral forró
vízgõz fölött krémet készítek. A kihûlt krémmel lazán összekeverem a
tejszínhabot. A masszát egy szárazra törölt õzgerincformába töltöm, és
mélyhûtõben 3-4 óra hosszat fagyasztom. A formát kiveszem, és pár pillanatra
forró vízbe mártom, vagy forró vízbe mártott ruhával beburkolom. A parfét
ezután gyorsan egy elõre elhûtött üvegtálra borítom. Tejszínhabbal,
csokoládéöntettel, gyümölcsökkel, befõttekkel díszítem.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|