WebFazek Desszert Csokoládéparfé
Rumos banán
Banánropogós
Részeges sárgabarack
Fagylaltos õszibarack
Csokoládés almakarikák
Rizstorta
Gesztenyegerinc
Zselés narancshab
Krémes palacsinta
Poharas ananászkrém
Csokoládéparfé
Almás gyümölcskenyér
Rafaello
Gyümölcsös fagylaltkehely
Vaníliás rétes
Hólabda
Amerikai almatorta
Papagájszelet
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
12 dkg csokoládé,
6 dl tejszín,
3 tojássárgája,
1/4 rúd vanília,
12 dkg porcukor.

Elkeszites
A csokoládét lereszelem, és 4 dl tejszínt kemény habbá verek. 2 dl tejszínbõl a 3 tojássárgájával, a reszelt csokoládéval, a vaníliával, a cukorral forró vízgõz fölött krémet készítek. A kihûlt krémmel lazán összekeverem a tejszínhabot. A masszát egy szárazra törölt õzgerincformába töltöm, és mélyhûtõben 3-4 óra hosszat fagyasztom. A formát kiveszem, és pár pillanatra forró vízbe mártom, vagy forró vízbe mártott ruhával beburkolom. A parfét ezután gyorsan egy elõre elhûtött üvegtálra borítom. Tejszínhabbal, csokoládéöntettel, gyümölcsökkel, befõttekkel díszítem.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997