WebFazek Desszert Részeges sárgabarack
Rumos banán
Banánropogós
Részeges sárgabarack
Fagylaltos õszibarack
Csokoládés almakarikák
Rizstorta
Gesztenyegerinc
Zselés narancshab
Krémes palacsinta
Poharas ananászkrém
Csokoládéparfé
Almás gyümölcskenyér
Rafaello
Gyümölcsös fagylaltkehely
Vaníliás rétes
Hólabda
Amerikai almatorta
Papagájszelet
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
50 dkg sárgabarack,
1 tojás,
1 1/2 dl fehérbor,
12-15 dkg liszt,
1 evõkanál porcukor,
1 mokkáskanál õrölt fahéj,
1 mokkáskanál õrölt gyömbér,
csipetnyi só, olaj a sütéshez,
a tetejére fahéjas porcukor,
annyi mokkacukor, ahány darab a sárgabarack.

Elkeszites
A boros tésztához a bort a tojással habosra verjük, majd hozzákeverjük a cukrot, a gyömbért, a fahéjat és a sót. Annyi lisztet keverünk bele, hogy a szokásos sûrûségû palacsintatészta legyen belõle. Félretesszük. A sárgabarackokat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd úgy magozzuk ki, hogy a gyümölcs egyben maradjon. A mag helyére rakunk egy-egy szem mokkacukrot. A barackot kissé összenyomjuk, és lisztbe mártjuk. Ezután a tésztába forgatjuk, és rögtön forró olajba tesszük. Vigyázat! A tésztában lévõ cukor miatt nagyon hamar sül, egyetlen percre sem szabad magára hagyni, mert megéghet! A megsült barackokat papírtörülközõre tesszük, hogy az a felesleges olajat magába szívhassa, és még melegen fahéjas cukorral gazdagon meghintjük.


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997