



















|
Hozzávalók:
50 dkg sárgabarack,
1 tojás,
1 1/2 dl fehérbor,
12-15 dkg liszt,
1 evõkanál porcukor,
1 mokkáskanál õrölt
fahéj,
1 mokkáskanál õrölt gyömbér,
csipetnyi só, olaj a sütéshez,
a tetejére fahéjas porcukor,
annyi mokkacukor, ahány darab a sárgabarack.
|
 |
A boros tésztához a bort a tojással habosra verjük, majd hozzákeverjük a
cukrot, a gyömbért, a fahéjat és a sót. Annyi lisztet keverünk bele, hogy a
szokásos sûrûségû palacsintatészta legyen belõle. Félretesszük. A
sárgabarackokat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd úgy magozzuk ki, hogy a
gyümölcs egyben maradjon. A mag helyére rakunk egy-egy szem mokkacukrot. A
barackot kissé összenyomjuk, és lisztbe mártjuk. Ezután a tésztába forgatjuk,
és rögtön forró olajba tesszük. Vigyázat! A tésztában lévõ cukor miatt nagyon
hamar sül, egyetlen percre sem szabad magára hagyni, mert megéghet! A megsült
barackokat papírtörülközõre tesszük, hogy az a felesleges olajat magába
szívhassa, és még melegen fahéjas cukorral gazdagon meghintjük.
|
This site created by: EXTERNET Design Group 1997
|
|