WebFazek Desszert Gyümölcsös fagylaltkehely
Rumos banán
Banánropogós
Részeges sárgabarack
Fagylaltos õszibarack
Csokoládés almakarikák
Rizstorta
Gesztenyegerinc
Zselés narancshab
Krémes palacsinta
Poharas ananászkrém
Csokoládéparfé
Almás gyümölcskenyér
Rafaello
Gyümölcsös fagylaltkehely
Vaníliás rétes
Hólabda
Amerikai almatorta
Papagájszelet
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
30 dkg málna
2 szelet ananász
4 fél őszibarack (befőtt)
6 evőkanál málnalikőr
1/2 liter vaniliafagylalt
2 dl tejszínhab
1 csomag vaniliáscukor
6 evőkanál tojáslikör

Elkeszites
Olvasszuk fel a málnát. Az ananászt és az őszibarackot vágjuk kis darabokra, keverjük össze a málnalikőrrel és hűtsük le. A poharakat kb. öt percig a fagyasztóban hűtsük le. A fagylaltot 1 órán át jégkocka fagyasztóban vagy 20 percig a hűtőszekrény normál részében engedjük fel. A tejszínhabot a vaniliáscukorral verjük kemény habbá, töltsük meg kinyomózsákba, és tálalásig hűtsük le. A gyümölcsök 3/4 részét osszuk szét a poharakba, és tojáslikörrel locsoljuk meg. A fagylaltot szeleteljük fel, vagy gombóc formályában helyezzük a gyümölcsre. Tejszínhabbal és a megmaradt gyümölccsel díszítsük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998