WebFazek Desszert Zselés narancshab
Rumos banán
Banánropogós
Részeges sárgabarack
Fagylaltos õszibarack
Csokoládés almakarikák
Rizstorta
Gesztenyegerinc
Zselés narancshab
Krémes palacsinta
Poharas ananászkrém
Csokoládéparfé
Almás gyümölcskenyér
Rafaello
Gyümölcsös fagylaltkehely
Vaníliás rétes
Hólabda
Amerikai almatorta
Papagájszelet
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 zacskó féltartós tejszín,
2 nagy narancs,
2 evõkanál zselatinpor,
ízlés szerint kevés porcukor,
csipet só.

Elkeszites
Az egyik narancsot forró vízben megmossuk, majd szárazra töröljük. A héjából 1 mokkáskanálnyit lereszelünk, és meghámozzük, félbevágjuk. A levét kipréseljük. A narancslevet nagyon kevés porcukorral ízesítjük. A zselatint kislábosba szórjuk, és a cukros narancslevet ráöntjük. Hagyjuk, hogy jól felázzon. A másik narancsot is meghámozzuk, fehér bundáját is levágjuk, majd egy centi vastag karikákra szeleteljük. A karikákat kis kockákra aprítjuk. (A munka közben kicsurgó levét a zselatinhoz öntjük.) A tejszínt kemény habbá verjük, ezután óvatosan beleverjük a narancsszörpöt és a reszelt narancshéjat is. Ezután beleforgatjuk a narancskockákat, és 6 mély, kompótos tálkában elosztva, hûtõszekrénybe tesszük. A zselatinos levet éppen csak annyira melegítjük, hogy az folyékonyra oldódjon, közben folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen. Ezután a levet hidegre tesszük, és addig hûtjük, amíg megdermed. A zselét apró kockákra vágjuk, és a narancshab tetejére szórjuk. Ízlés szerint feldíszítjük.
(Ha a habot csak másnap óhajtjuk elfogyasztani, tegyünk bele 1 teáskanál fél dl tejben feloldott zselatint, így nem esik össze.)


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997