Hozzávalók:
1 zacskó féltartós tejszín,
2 nagy narancs,
2 evõkanál zselatinpor,
ízlés szerint kevés porcukor,
csipet só.
|
 |
Az egyik narancsot forró vízben megmossuk, majd szárazra töröljük. A héjából 1
mokkáskanálnyit lereszelünk, és meghámozzük, félbevágjuk. A levét kipréseljük.
A narancslevet nagyon kevés porcukorral ízesítjük. A zselatint kislábosba
szórjuk, és a cukros narancslevet ráöntjük. Hagyjuk, hogy jól felázzon. A másik
narancsot is meghámozzuk, fehér bundáját is levágjuk, majd egy centi vastag
karikákra szeleteljük. A karikákat kis kockákra aprítjuk. (A munka közben
kicsurgó levét a zselatinhoz öntjük.) A tejszínt kemény habbá verjük, ezután
óvatosan beleverjük a narancsszörpöt és a reszelt narancshéjat is. Ezután
beleforgatjuk a narancskockákat, és 6 mély, kompótos tálkában elosztva,
hûtõszekrénybe tesszük. A zselatinos levet éppen csak annyira melegítjük, hogy
az folyékonyra oldódjon, közben folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen.
Ezután a levet hidegre tesszük, és addig hûtjük, amíg megdermed. A zselét apró
kockákra vágjuk, és a narancshab tetejére szórjuk. Ízlés szerint feldíszítjük.
(Ha a habot csak másnap óhajtjuk elfogyasztani, tegyünk bele 1 teáskanál fél dl
tejben feloldott zselatint, így nem esik össze.)
|
This site created by: EXTERNET Design Group 1997
|