Hozzávalók a tésztához:
3 tojás,
3 evõkanál liszt,
3 evõkanál porcukor,
Hozzávalók a töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza,
1 zacskó vaníliás pudingpor,
3 dl tej,
1 evõkanál rum,
kevésporcukor, csipet só,
1 teáskanál kakaópor,
Hozzávalók a tetejére:
5 dkg csokoládé,
2 dl tejszínbõl vert hab,
1 teáskanál zselatinpor,
fél dl tej,
kevés gesztenyemassza.
|
 |
A porcukorral fehéredésig kevert tojássárgát a kemény habbá vert fehérjével és
a liszttel felváltva összekeverjük, és sütõpapírral bélelt kis szögletes
tepsire felkenve, vékony lappá megsütjük. Nedves konyharuhára kiborítva
lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk kihûlni.
Közben a pudingport 1 dl tejben
simára keverjük, majd hozzáöntve a megmaradt tejet, kevergetve felforraljuk.
Sûrûre fõzzük, ezután hozzákeverjük a gesztenyemassza felét, kevés cukrot,
csipetnyi sót, a rumot és a kakaóport. Nagyobb õzgerincformát folpack fóliával
úgy bélelünk ki, hogy hosszan lelógó pereme is legyen. Ezután a piskótából
levágunk egy akkora lapot, amellyel kibélelhetjük az õzgerincet, valamint egy
lapot tetõ gyanánt. A kibélelt fomába vékony réteg gesztenyés krémet kenünk. A
megmaradt gesztenyemasszából hosszú, 1 cm vastag rudakat formálunk, amelyeket
ráhelyezünk a krémre, majd befedjük a többi krémmel. Erre tesszük a
piskótalapot, kissé lenyomtatjuk, és ráhatjva a fóliát, a hûtõszekrény normál
terében legalább 1 napig dermesztjük. Tálalás elõtti napon ráborítjuk egy
hosszú tálra, lehúzzuk róla a fóliát, és kevés tejes zselatinnal (vagy
habfixálóval) keményített tejszínhabbal, valamint apró szívekbe formált,
csokoládéba mártott gesztenyefigurákkal feldíszítjük.
|
This site created by: EXTERNET Design Group 1997
|