WebFazek Desszert Gesztenyegerinc
Rumos banán
Banánropogós
Részeges sárgabarack
Fagylaltos õszibarack
Csokoládés almakarikák
Rizstorta
Gesztenyegerinc
Zselés narancshab
Krémes palacsinta
Poharas ananászkrém
Csokoládéparfé
Almás gyümölcskenyér
Rafaello
Gyümölcsös fagylaltkehely
Vaníliás rétes
Hólabda
Amerikai almatorta
Papagájszelet
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók a tésztához:
3 tojás,
3 evõkanál liszt,
3 evõkanál porcukor,
Hozzávalók a töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza,
1 zacskó vaníliás pudingpor,
3 dl tej,
1 evõkanál rum,
kevésporcukor, csipet só,
1 teáskanál kakaópor,
Hozzávalók a tetejére:
5 dkg csokoládé,
2 dl tejszínbõl vert hab,
1 teáskanál zselatinpor,
fél dl tej,
kevés gesztenyemassza.

Elkeszites
A porcukorral fehéredésig kevert tojássárgát a kemény habbá vert fehérjével és a liszttel felváltva összekeverjük, és sütõpapírral bélelt kis szögletes tepsire felkenve, vékony lappá megsütjük. Nedves konyharuhára kiborítva lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk kihûlni.

Közben a pudingport 1 dl tejben simára keverjük, majd hozzáöntve a megmaradt tejet, kevergetve felforraljuk. Sûrûre fõzzük, ezután hozzákeverjük a gesztenyemassza felét, kevés cukrot, csipetnyi sót, a rumot és a kakaóport. Nagyobb õzgerincformát folpack fóliával úgy bélelünk ki, hogy hosszan lelógó pereme is legyen. Ezután a piskótából levágunk egy akkora lapot, amellyel kibélelhetjük az õzgerincet, valamint egy lapot tetõ gyanánt. A kibélelt fomába vékony réteg gesztenyés krémet kenünk. A megmaradt gesztenyemasszából hosszú, 1 cm vastag rudakat formálunk, amelyeket ráhelyezünk a krémre, majd befedjük a többi krémmel. Erre tesszük a piskótalapot, kissé lenyomtatjuk, és ráhatjva a fóliát, a hûtõszekrény normál terében legalább 1 napig dermesztjük.

Tálalás elõtti napon ráborítjuk egy hosszú tálra, lehúzzuk róla a fóliát, és kevés tejes zselatinnal (vagy habfixálóval) keményített tejszínhabbal, valamint apró szívekbe formált, csokoládéba mártott gesztenyefigurákkal feldíszítjük.


This site created by:
EXTERNET Design Group
1997