Welcome to Magyar Ifjúság

Search   in  

 Create an AccountHome | Submit News | Your Account | Content | Topics | Top 10  

Korszakváltás

Hírek

Oroszország Hangja


Filmajánló

Könyvajánló

MIÉP

Döglött aknák

Döglött Aknák


Csurka István: Deficit

Csurka István: Deficit


Írószövetségek harca

Csurka István: Írószövetségek harca


Portréfilm Csurka Istvánról

Csurka István: Eredeti helyszín

Új Színház

Új Színház


Csurka István lesz az intendáns Dörner György mellett

Földindulással kezdődne Dörner színházának tavaszi évadja

Dörner György és Pozsgai Zolt az EchoTv-n

Csurka István nyilatkozata + Tarlós István közleménye

Közlemény: a főpolgármester kéri Dörnert, ne alkalmazza Csurkát

Csorja Gergely:
A szakmaiság

Bucz Hunor:
Szívből örülök Dörner kinevezésének


Csorja Gergely:
Náci vagyok, valószínűleg ön is az


Bayer Zsolt:
Húsevő virág


Csorja Gergely: Terror

Dörner György az EchoTv-n

Videó: Fábry Sándor esete a toleránsokkal

Csurka István: Ascher Café

Függetlenség: A szakma

Dózsa László:
Szétrohad az elkorhadt nómenklatúra

Harsányi Gábor:
A fiatalság kiéhezett a magyar drámákra

Jövőnk.info: Mi a bajuk az idegeneknek Dörnerrel és Csurkával?

Csurka István: Színház

Bayer Zsolt: Új Színház

Demokrata-kör

Falusy Márton:
Az Amerikai Népszava újra akcióban:
„…megnyitják az első náci, nyilas színházat - potenciális gyilkosokat nevel”

Újjáéledő Bocskai Színpad


  
Ez nem szabadkereskedelem, hanem államalapítás
2016. April 27. Wednesday, 15:07 Szerző: magyarifjusag (181 olvasás)
Hídfő

Állandó sakkhelyzetben tarthatja az európai kormányokat a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség, ami így jóval több kockázatot hordoz Európa számára, mint amennyi előnnyel járna. A folyamat végén a hagyományos értelemben vett államok felszámolása áll, amit egy új államformával helyettesítene be a nemzetközi elit. A TTIP-pel kapcsolatos tárgyalásokban érintett döntéshozók a világ legnagyobb szabadkereskedelmi övezetét próbálják megvalósítani az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok közt, aminek középpontjában egy olyan javaslat áll, miszerint bevezetésre kerülne egy a befektetők és államok közti konfliktusrendezési mechanizmus (investor-state dispute settlement – ISDS), ami lehetővé tenné a vállalatok számára, hogy perbe fogjanak kormányokat, ha az általuk hozott törvények negatív hatást gyakorolnak a profitra. Az egyezmény életbelépése esetén, ha egy amerikai vállalat kevesebb profitra tesz szert, mert egy termékét vagy szolgáltatását betiltják (egészségügyi, vagy bármilyen más indokkal), pert indíthat a tagállam kormánya ellen – vagy az Európai Unió ellen -, és visszakövetelheti a profitját.

Ezeket a vitákat egy új, különleges bíróság rendezné, ami jelenleg még nem létezik – maga a mechanizmus azonban már ismert. Korábban az ISDS segítségével a Philip Morris amerikai dohánykereskedelmi vállalat pert indított Ausztrália ellen, amiért új törvényt hozott a cigaretták csomagolására vonatkozóan. A Veolia energetikai cég Egyiptomot perbe fogta, amiért bevezette a minimálbért. Argentína ellen amiatt indítottak pert, amiért az energiaárak szinten tartásával próbálta védeni a fogyasztók érdekeit a pénzügyi összeomlást követően. Nick Dearden, a Global Justice Now kampánycsoport igazgatója szerint egy párhuzamos jogrend kialakítása zajlik, amiben lehetővé válna a külföldi befektetők és vállalatok számára, hogy pert indítsanak egy kormány ellen – gyakorlatilag bármilyen indokkal, ha egy törvény a profitjukat fenyegeti. Ha egy dohánykereskedelmi vállalat úgy gondolja, hogy kevesebb bevételhez jut, amiért fel van tüntetve a terméken, hogy “A dohányzás halált okozhat” – a TTIP segítségével pert indíthat, hogy eltüntessék ezt a figyelmeztetést az egészségre káros termékről. “Gyakorlatilag bármilyen intézkedés, amivel a kormány szabályozni próbálja a piacot, vagy akár egy környezetvédelmi megfontolásból hozott intézkedés is sértheti valamilyen külföldi vállalat profitérdekeit.”


Forrás: Hídfő

(Tovább... | 7838 betű van még | Értékelés: 5)

A történelmet az erő rendezi!
2015. September 16. Wednesday, 09:53 Szerző: magyarifjusag (189 olvasás)
MNA

Hazánk megszállását tudatosan előkészítették, az invázió egyre erősebb, egyre erősebben sebzi nemzetünk testét, az időnk rohamosan fogy! Olyan sötét viharfelhők tornyosulnak, amely jelzi a közelgő vérzivataros idők brutális kibontakozását. Családok lesznek kénytelenek elmenekülni a vérengző idegenek, törvényt semmibe vevő erőszakosságán. Mindent elborít a kín és fájdalom, hazánkat marcangolja a halál serege. A pusztulás bűze fojtogatja a magyarságot. A Magyarországra zúduló téridegenek bestiális terrorral kényszerítenek bennünket megadásra. Minden elképzelhető aljasságot elkövetnek a fehér faj ellen. Nemi erőszak, csonkítás, lefejezés, emberevés. A fegyveres testületek kevesek lesznek felfogni a hordák támadásait, a családok prédául szolgálnak a színes vadállatoknak. Tűz perzseli fel termőföldjeinket és városainkat. Otthonainkat pedig birtokba veszik a megszállók. Iszonytató jövőképet sejtet a vég nélküli emberállat invázió.

Mozgalmunk tagjai csatasorba állnak, hogy ha kell életüket áldozzák hazánkért, családjainkért és szeretett fajunkért. A magyarság legjobbjai várják a megütközést, hogy feltartóztathassák a halál seregét, hogy tudtára adják Mohamed fattyainak, hogy vagy visszatakarodnak oda, ahonnét jöttek vagy itt lesznek kénytelenek pokolra szállni! Mozgalmunk vezetősége úgy döntött, hogy megszólítja azokat a hazafiakat, akik úgy gondolják a Magyar Nemzeti Arcvonal soraiba szeretnének tartozni. Származásuk, világlátásuk, erkölcsi értékrendjük alapján ide szeretnének tartozni. Mozgalmunk tagja csak olyan lehet, aki elutasítja liberális demokráciát, a multikultúrát, nem cigány-zsidó származású, nem rabja a lelki és testi elfajzásoknak. Képes kilépni a kényelemközpontú álomvilágból! Olyan életet választ, ami nem hoz szégyent őseitől örökölt vérségi vonalára és tiszteli őseit. Leendő bajtársak! A Magyar Nemzeti Arcvonal meghúzza a vészharangokat, meggyújtja a lármafákat. Kinyitjuk mozgalmunk kapuit a magyar emberek előtt. Itt az idő, hogy egy falanxba tömörüljünk és együtt hajtsuk végre a reconquistát, ami békét hoz drága nemzetünknek. Nincs sok időnk! A liberális demokrácia a végéhez ért. Küszöbön a vér és a vas ideje. Elmerülsz a pokol ingoványában vagy képes vagy az ellenszegülésre?


Forrás: MNA

(Tovább... | 3481 betű van még | Értékelés: 5)

Háború jön, a békére
2015. September 16. Wednesday, 09:24 Szerző: magyarifjusag (212 olvasás)
MNA

Bajtársaink már kora reggel ízelítőt kaphattak a mai magyar valóságból. A gyülekezőpont környékén több száz olyan lénnyel találkoztunk, akik egészen biztosan nem az európai kultúrkörből valók. Saját ürülékük mellett feküdtek, és ették a liberális terroristák által osztogatott pizzát. A hozzáértő ember képes meglátni a valós szándékukat. Csak a szemükbe kell nézni, és látni lehet rajtuk, hogy ezek nem menekültek, hanem harcosok! Olyanok, akik gyűlölnek minket azért, amink van. Azért, amiért becsülettel megdolgoztunk! Olyanok, akik gyilkolni érkeztek Európába! Mozgalmunk tagjai közül néhányan indulás előtt még betértek a közeli élelmiszer boltba. Az eladó pedig kitörő lelkesedéssel fogadta az országunkért harcolni kész hazafiakat. „Ugye menni fognak a katonák a déli határra? Tűzparancsra van szükség és lelőni az összeset! Ha eljön az ideje én is fegyvert fogok ezek ellen az állatok ellen.” – Manapság így gondolkodik az átlag magyar ember!

Elmesélte nekünk, hogy pár napja 5 majomember majdnem megerőszakolta a kolléganőjét. „Csak 5 perc lesz az egész!!! Nem fog fájni!” – makogták a nigger majomállatok. Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy az üzlet bejáratánál épp belépett két magyar férfi, mivel már ráncigálták ki az üzletből a magyar eladó lányt! Ennél jobb ébresztő nem is kellett. Ezek után nem sokon múlott, hogy bajtársaink ne verjenek telibe pár terrorista férget pusztán a jó hangulat megalapozása végett! A csoport első fele már kora reggel a helyszínre érkezett, hogy előkészítsék a terepet a feladatok végrehajtásához. Miután a második hullámban érkezők is megérkeztek, kezdetüket vették a feladatok.


Forrás: MNA

(Tovább... | 7819 betű van még | Értékelés: 5)

MNA Nyílt-Nyári Tábor
2015. July 02. Thursday, 08:28 Szerző: magyarifjusag (158 olvasás)
MNA
Június 25. csütörtök reggel 8 óra. A Táborban gőzerővel zajlanak a munkálatok. A nulladik napon érkezők még az utolsó előkészületi simításokat végzik a területen, de a régi és új Bajtársak már a körletüket építik, rendezik be. A felvételi elbeszélgetések és a Tábor rendszabályainak kihirdetése után kezdetét veszik a képzések. Az újoncok között sok a laikus, de akadnak komoly tapasztalatokkal bírók is, ennek ellenére az Arcvonal ritmusát és szokásait mindenki hamar felveszi. A készenléti gyakorlatokkal hamar elmegy a délelőtt. Ebéd után Térképészet-Tereptan foglalkozás következik, majd szünet nélkül Fegyverzetismereti képzés. A hatástalanított eszközök szét- és összeszerelését a legjobbak 25 másodperc körül abszolválják. A tantermi foglalkozások után következik egy annál intenzívebb anyag. A kiképző utasítására a hátizsákok kiürülnek, majd ismét megtelnek, de ezúttal tetőcserepekkel. Guggolás, fekvőtámaszok, majd alakzatban futás a patakig. Ugrás az acélkábelről a vízbe, majd sodrással szemben törünk előre a néhol nyakig érő vízben.

A nap szépen süt, de mi már jócskán benne járunk a délutánban, így a száradás tűz nélkül lehetetlen. Erőltetett menet vissza a Táborba, ahol már vár minket a vacsora. Evés után a tűznél beszélgetünk bakancsszárítás közepette. Megszervezésre kerül az éjjeli őrség is és kihirdetésre kerülnek a riadóztatás szabályai és annak menetrendje is. A szemfülesebbek már rosszat sejtve aludni térnek, míg mások a kitolt takarodóig vidáman beszélgetnek. Aztán este tizenegyre elcsendesül a Tábor. Igaz, nem sokáig, ugyanis pár óra múlva „robbanások” zaja veri fel az alvókat. Az őrség riadót fúj, gyülekező teljes menetfelszerelésben az alakulótéren. A készültség elérését további hang és fényhatások nehezítik. A riasztás csak gyakorlat, de hűen tükrözi egy éles szituáció tulajdonságait. A riasztott erők kivonulnak a „lőtérre” ahol egyénileg kell leküzdeniük egy gyéren megvilágított célt, miközben őket annál zavaróbb és élesebb fényhatások érik. Aki sikerrel veszi az akadályt, az mehet aludni. A gyorsabbak bevárják a küszködőket és együtt indul el a raj. Az első napon vagyunk túl, de a csapatszellem már megszületett.

Forrás: MNA

(Tovább... | 10313 betű van még | Értékelés: 5)

2018-ban visszatérhet Kárpátalja?
2015. May 03. Sunday, 15:06 Szerző: magyarifjusag (167 olvasás)
Hídfő

Sztepan Szviridov, az “Antifasiszt” nevű online politikai magazin újságírója egy igen érdekes elmélettel állt elő arról, hogyan fog megszűnni az ukrán államiság a következő évek során. Az újságíró szerint ez már csak idő kérdése, és emellett azt is valószínűsíti, hogy Magyarország fogja elindítani Ukrajna végső felbomlását. Szviridov rövid áttekintést ad az – orosz – olvasóknak arról, miért van Magyarországnak legitim követelése arra vonatkozóan, hogy Kárpátalját visszakapja. “A trianoni egyezmény eredményeként Magyarország elvesztette területeinek 72%-át, lakosságának 64%-át – beleértve 3 millió magyart -, elveszítette tengerpartját, haditengerészetét, erdeinek 88%-át, ásványkincseinek 83%-át, bankrendszerének és hitelintézeteinek 67%-át.” Szviridov szerint a magyar külpolitika Németország felé orientáltsága a második világháború során kizárólag annak köszönhető, hogy Hitler lehetővé tette a még friss történelmi sebek begyógyítását az elveszített területek visszacsatolásával. Mint az újságíró is emlékeztet, ez egyáltalán nem csak területi követelés, Magyarország gazdasági lehetőségeinek több mint háromnegyede le lett szakítva az országról.

Szvidirov gondolatmenetének folytatása kifejezetten érdekes, mivel hazánk politikai életét külső szemlélőként figyelő politikai elemzőként úgy látja, hogy a magyar külpolitika ugyanazokat a törvényszerűségeket fogja követni, mint az első és második világháború közti időszakban. Írásában említi a tapolcai időközi választást, amit Magyarország külpolitikájának középtávú alakulása szempontjából egy lényeges pontnak tekint, mivel ennek kapcsán felsorolja a Jobbik Kárpátaljával kapcsolatos követeléseit, valamint utalást tesz a Jobbik támogatottságának növekedésére, – majd arra is, hogy 2018-ban Magyarországon országgyűlési választások lesznek. A politikai elemző láthatóan a Jobbik kormányra jutásával számol, ugyanis ettől a ponttól a magyar külpolitika alakulását annak megfelelően számítja, amit Vona Gábor orosz sajtóorgánumoknak adott – magyar nyelven több alkalommal nem megjelent – nyilatkozataiból valószínűsít. Szviridov a Jobbik erősödését ecsetelgetve végül eljut oda, hogy Ukrajna számára addig volt garantált az államiság, amíg orosz szövetséges volt, mert azt egyedül az orosz katonai erő elrettentő ereje garantálta, Oroszország támogatása híján pedig Ukrajna további létezése nem biztosított.


Forrás: Hídfő

(Tovább... | 5857 betű van még | Értékelés: 5)

Nariskin; az EU csatlakozzon az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz
2015. May 01. Friday, 13:18 Szerző: magyarifjusag (87 olvasás)
Hídfő
Szergej Nariskin, az orosz parlament alsóházának elnöke szerint eljött az idő arra, hogy megkezdődjenek a konzultációk az Európai Unió és az Eurázsiai Gazdasági Unió egyesítéséről. Az Oroszország, Belorusszia, Kazahsztán és Örményország által alkotott szövetségi rendszer a következő hónapban teljes jogú taggá lépteti elő Kirgizisztánt, és idővel a szövetség további bővítésére lehet számítani. Nariskin a Komszomolszkaja Pravda hasábjain kifejtette, hogy az orosz politikai elit körében korábban is tervbe volt véve a két szövetségi rendszer integrációja, ami a két kisebb szövetség egybeolvasztásával egy új szuperhatalom, az Eurázsiai Unió felemelkedését jelenti, és most jött el az ideje annak, hogy ne csak tervezzenek, hanem megkezdődjenek a konkrét tárgyalások. Az Eurázsiai Gazdasági Unió vezetői szorgalmazzák a két unió közti gazdasági integráció megkezdését. Az Eurázsiai Unió felépítésének következő lépése az európai gazdasági térség és az eurázsiai vámunió egyesítése lenne, ami lehetővé tenné, hogy az így kialakított szövetségi rendszer minden téren elegendő potenciállal bírjon az amerikai befolyás felszámolásához.

Washington évtizedek óta a liberalizmus egyeduralmának biztosításával és a multikulturális modell erőltetésével fertőzi Európát, így az Európai Unió politikáját tekintve is egy szándékosan legyengített, beteg európai társadalom terméke. Ez a negatív tendencia azonban az Európai Unió külpolitikája egészének megváltoztatásával visszájára fordítható. Az európai társadalom az orosz gazdasági és politikai térséggel egyesülve a nemzetközi politika független cselekvőjeként léphet fel, és képessé válhat arra, hogy egy a modernkor vívmányait és a tradícionális társadalmak hagyatékát egyesítő élő államot építsen fel. A magasabb szintű regionális integráció idővel be fog következni, akár a jelenleg regnáló elit részvételével, akár anélkül. Az európai jobboldal felelőssége, hogy felismerje a kihívást, ebbe a szükségképpen felépülő politikai rendszerbe a tradicionális értékeket átmentse, és elősegítse az elmúlt évtizedek beteg társadalmi modelljének felszámolását.

Forrás: Hídfő

(Tovább... | 2974 betű van még | Értékelés: 5)

Jobboldali anomália
2015. May 01. Friday, 13:07 Szerző: magyarifjusag (214 olvasás)
MNA
Sokakban feltevődik a kérdés, miért változik az MNA hangvétele, miért kerül elő negatív értelemben a fasiszta jelző, mi az oka, hogy a nemzeti helyett egyre inkább a népi meghatározást használjuk. Az okok feltárásához vissza kell menni az időben, jóval a mozgalom születése elé. Elvégzünk egy  rövid történelmi áttekintést, amely megmagyarázza a 60-as, 70-es évek történéseit, majd összességében elvezetnek napjaink eseményeihez. A második világháború befejezése rövid időn belül megszülte a Kelet és Nyugat közötti szembenállást. A Harmadik Birodalom valójában nem a nyugati hatalmaktól, hanem Oroszországgal szemben szenvedett vereséget, ezt követően a Nyugat meglehetősen eredményesen állított maga mellé olyan személyeket, akik a Führerprinzipre épülő III. Birodalomban vezetők voltak, vagy kaptak speciális kiképzéseket.

Az SS katonái a háborút követően ott harcoltak az idegenlégióban, de az USA különleges elit egységeiben is. Az amerikai különleges egységek mai kiképzési módszereit és tematikáját a volt SS parancsnokok fektették le. Che-Guevara likvidálását is ilyen volt SS alakulat hajtotta végre. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az amerikai és orosz csapatoknak parancsuk volt rá, hogy az SS és egyéb különleges alakulatok tagjait, mint például az ejtőernyősöket is, azonnal ki kell végezni, ha fogságba esnek. Egyetlen módon tudtak megmenekülni, ha vállalták a hazájától távoli nyugati érdekű szolgálatot. Sokan inkább meghaltak, de voltak, akik vállalták (a kivégzések elkerülésére csak ’44 második felében és ’45-ben adtak lehetőséget). Mérnökök, katonák, orvosok egyaránt kerültek így az USA szolgálatába meglehetősen nagy számban.

Forrás: MNA

(Tovább... | 16813 betű van még | Értékelés: 5)

Egészségügyi vészhelyzetet teremtenek az afrikai bevándorlók Európában
2015. May 01. Friday, 12:36 Szerző: magyarifjusag (171 olvasás)
Szabad Riport

Özönlenek Európába az afrikai ‘menekültek’, – vagyis az illegális bevándorlók. Krónikussá, sőt lassan kezelhetetlenné válik a migrációs kérdés, – az Unió szó szerint a 24. órában van. Ám, ha valaki azt gondolná, – hogy mindössze csak Nyugat-Európát érintené ez az ügy, – az tévedhet, nem is kicsit. Magyarországra is kerülhetnek néger menekültek, – mégpedig Nyugat-Európából, az egyenlő teherelosztási kvóta alapján, – jócskán megfejelve a hazánkban amúgy is jelen lévő migrációs problémát, – a Balkán felől beáramló menekültek ügyét is. Az elmúlt héten három cikkünk is foglalkozott, – ezzel az egyre súlyosabbá váló menekültügyi problémával; Többek között ezt írtuk: ”…El lehet gondolkodni azon, hogy kiknek az érdekében szorgalmazzák a teljes befogadást a liberálisok, – kiknek áll érdekében az európai népek elözönlésének elősegítése, – s ezáltal a teljes megsemmisítése?… Az Unió bevándorlási kvótái szerint, – előbb-utóbb megtörténik a bevándorlók országonkénti szétosztása. S könnyen elképzelhető, hogy hazánkba is bőven jut belőlük…”

Ám egy fontos dologra eddig még nem tértünk ki. Ez pedig az egészségügyi és járványügyi kérdés. Ezek a bevándorlók minden további nélkül behurcolhatnak olyan az EU-ban sosem látott, vagy már évszázadokkal ezelőtt leküzdött betegségeket, kórokozókat, – melyek rájuk nézve ugyan teljesen ártalmatlanok, ámde a fehér embert megbetegíthetik, szélsőséges esetben meg is ölhetik. Az utóbbi 100-200 évben elég sok ilyen fajta afrikai eredetű kórokozóra derült fény, s ezek közül jó néhányról kiderült, hogy a fehér emberre ártalmas, vagy akár halálos, miközben a feketékre nézve majdnem teljesen teljesen ártalmatlanok, és az egészségüket nem befolyásolja. Ámde vannak Afrikában még ennél brutálisabb fertőző betegségek is, – melyek minden élő organizmust megfertőznek és megölnek. Egy részük új, mint például az Ebola. – Más részük pedig már Európában legyőzetett, – ami nem jelenti azt, hogy nem szed tömegével majd áldozatokat, – ha újra megjelenik a kontinensünkön, – ilyen például a Kolera.


Forrás: Szabad Riport

(Tovább... | 7637 betű van még | Értékelés: 5)

Alexander Dugin: Negyedik politikai elmélet
2015. May 01. Friday, 12:20 Szerző: magyarifjusag (382 olvasás)
Orosz-Magyar
A liberális eszmeiség legalább három szinten bukott meg. A leginkább nyilvánvaló módon - politikailag és gazdaságilag - Kevésbé nyilvánvaló módon - filozófiailag. Bármely gondolkodó ember beláthatja, a helyzet értékelésének segítségével, különböző országokban különböző társadalmakban, hogy a Nyugatnak kettős mércéje van. A leginkább brutális és totalitárius rezsimeket is erkölcsösnek és liberálisnak ismer el, ha Nyugat-párti politikát folytatnak. Amennyiben nem, akkor minderre a fordítottja igaz. Egy egyszerű példa: Szaúd-Arábia. Ott semmi sem bűzlik a demokráciától, de senki se kritizálja, míg a demokratikus Szíria a katonai intervenció szélén áll. Így csak azt ismerhetjük el, ami előnyös a Nyugatnak. Politikusok, hazudjatok csak az arcunkba, mára egyre kevesebbekben merül föl kétely a hallgatásotok áráról. A szabad piacgazdaság válsága is teljesen biztos: mára már teljesen a virtuális szektorba került teljes átvitelre, ami közreműködött abban a felismerésben, hogy az "első világ" termelő országai a "második és harmadik világ" országaiból világméretű elvándorlási hullámot provokáltak ki. A pénzügyi tranzakciók számának vizsgálatakor kitűnik, hogy több ezerszer nagyobb értékű, mint a valódi árucikkek értéke. A pénzügyi ágazat túlhevülésének árát megfizettük a 2008-as válság alkalmával. Mivel senki se vonta le a következtetéseket ebből, így most a második válsághullám azzal fenyeget, hogy az egész világgazdaságot elsöpri magával a felhalmozott ellentmondások megoldhatatlansága miatt.

A liberalizmus egy eszme, ami az egyén felszabadítását tűzte ki célul a közösségi létformákból, mint nemzet, vallás, társadalom, osztály, és a saját állam. Amikor a liberalizmus a totalitárius rezsimek ellen harcolt, különösen a fasizmus és a kommunizmus ellen, a feladat ötletesnek és építő jellegűnek tűnt. Ám amikor a liberalizmus győzedelmeskedett a világ felett, úgy tűnt, az egyén nem élvez mentességet ettől és attól. Továbbmenve, már a negatív alkotója ennek a berendezkedésnek. Most a liberalizmus az egyéni lét olyan formáiból akar megszabadítani, mint a nemiség és a szexuális beállítottság (ezért beszélnek a liberálisok az eltérő szexuális beállítottságú kisebbségek védelmében), valamint az emberitől (amikor a klónozási fejlesztésekről beszélnek, mint az emberi funkciókat javító műveletről). Ezeknek sok ellenzője van. Ennélfogva ez a győzelem az eszmeiség válságát hozta létre. Elvesztette a szemkontaktust a humanista emberrel. Megjegyezném, hogy a liberalizmus nem állt vesztésre valamiféle alternatív eszmerendszerrel szemben, hanem a névleges győzelmével elkezdte felfedezni a gyengeségeit és ellentmondásait.

Forrás: Oroszország Hangja

(Tovább... | 7170 betű van még | Értékelés: 5)

Tisztújítás
2015. January 19. Monday, 23:25 Szerző: magyarifjusag (174 olvasás)
MIÉP

2015. január 17.-én a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) megtartotta XIX. Országos Gyűlését.

Ezen megtörtént a tisztújítás, valamint irányt mutatott a MIÉP jövőben lehetőségeire a magyar politikai életben. Az Országos Gyűlésen a küldöttek szavazatai alapján a MIÉP Elnöksége a következő:

Elnök: Dr. Fenyvessy Zoltán

Elnökhelyettes: Nagy Tibor

Alelnökök: Deli Károly, Tóth Lajos

További elnökségi tagok: Gy. Balogh Géza Péter, Kelemen István, Dr. Oláh Lajos, Soltész Imre(Tovább... | 922 betű van még | Értékelés: 1)

Dr. Fenyvessy Zoltán: A Falus-jelenség
2014. October 01. Wednesday, 23:39 Szerző: magyarifjusag (121 olvasás)
Dr. Fenyvessy Zoltán

A napokban az egyik fő hír a sajtóban az, hogy Falus Ferenc bejelentette, hogy visszalép – az ő kijelentése szerint – a „főpolgármesteri tisztségtől”. Avval most nem kívánok foglalkozni, hogy Falus Ferenc összevissza beszél (ezt megtette korábban is, amikor kijelentette, hogy barátja az MSZP elnökének, aki addig nem is találkozott vele); hogy olyanról mond le, amit nem is töltött be (főpolgármesteri tisztség), és amelynek még az elnyerésére sem volt esélye; hogy kampánycélból nagyon primitív módon nyakon öntette magát egy vödör vízzel, stb.


(Tovább... | 3218 betű van még | Értékelés: 0)

Közlemény
2014. July 24. Thursday, 16:20 Szerző: magyarifjusag (101 olvasás)
MIÉP
Tisztelt MIÉP szimpatizánsok, barátaink!

Kérünk mindenkit, hogy aki az őszi önkormányzati választáson bármilyen módon tudná és szeretné segíteni a MIÉP-et akár jelölt ajánlással, akár más módon, az jelezze Dr. Fenyvessy Zoltánnak, a MIÉP elnökének elérhetőségein. Tel: 06/1/204-1068, 06/20-253-55-16, e-mail: fenyvessy.zoltan@gmail.com

(Tovább... | Értékelés: 0)

Közlemény
2014. July 18. Friday, 06:21 Szerző: magyarifjusag (103 olvasás)
MIÉP
Tisztelt Tagtársam!Bár még a nyár közepén sem tartunk, mégis gondolnunk kell az őszi önkormányzati
választásra és a MIÉP őszi tisztújítására – mert gyorsan elszalad az idő, és az előkészületeket hamarosan el kell kezdeni. Ezekhez helyben az alábbiakat kérem figyelembe venni:


(Tovább... | 3353 betű van még | Értékelés: 0)

Megerősítették: újrakezdődött a hidegháború
2014. June 12. Thursday, 11:00 Szerző: magyarifjusag (178 olvasás)
Hídfő
Az orosz Külügyminisztérium szóvivője megerősítette, hogy a NATO külügyminiszterek tegnap bejelentett döntése a hidegháború újrakezdését jelenti a nyugati tömb és Oroszország közt. A NATO 28 külügyminisztere tegnap jelentette be, hogy a NATO megszakít minden civil és katonai együttműködést Oroszországgal. Alexander Lukasevics, az orosz KM szóvivője ezt a hidegháborús viszonyokhoz hasonló kardcsörtetésnek nevezte. A diplomata elmondása szerint a NATO valójában már jóval korábban beszüntette az együttműködést Oroszországgal: a 2008-as grúz háború jelentette ebben a fordulópontot, ami befagyasztotta a NATO-Oroszország kapcsolatokat, és minden további együttműködés pusztán üres külsőség volt. Időközben az az információ is nyilvánosságra lett hozva, hogy Jens Stoltenberg norvég miniszterelnök, a norvég Munkáspárt elnöke váltja Anders Fogh Rasmussent a NATO főtitkári posztján.

Rasmussen nyár végéig látja el főtitkári teendőit, majd átadja a posztot Stoltenbergnek. A norvég miniszterelnök egy teljes mozgósítás alatt álló, az orosz határok közelében hadgyakorlatokkal harckészültségben tartott NATO gépezet fölött veszi át az irányítást. Stoltenberg NATO-vezetői kinevezése jelzésértékű, hiszen Oroszország után Norvégia az Európai Unió legnagyobb földgáz-forrása. Stoltenberg kinevezésével a nyugati tömb gazdasági értelemben is nyílt hadüzenetet küldött Oroszországnak: azt akarják ezzel jelezni, hogy ha kell, katonai erővel is fellépnek az orosz gáztól való függetlenedés támogatására. Ez a kinevezés egyben konszolidálná a NATO tömbön belül azt a Norvégiát, ami a világ energiapiacainak felosztásában értékes szövetségese lehetne Oroszországnak.

Forrás: Hídfő

(Tovább... | 2731 betű van még | Értékelés: 5)

Dnyeszter Menti Köztársaság, vagy a föderalizálás mint egyetemes jellegű recept
2014. June 09. Monday, 11:00 Szerző: magyarifjusag (126 olvasás)
Orosz-Magyar
„Krími forgatókönyv” a Dnyesztermente számára… ez lett az utóbbi napok legvitatottabb témája a nyugati szakértők és újságírók körében. Ennek az orosz elnök által Barack Obamával és Angela Merkellel folytatott telefonbeszélgetései során elejtett megjegyzések szolgáltattak ürügyet. Vlagyimir Putyin rámutatott nyugati kollégáinak arra, hogy Moldova és Ukrajna részéről a Dnyesztermente gyakorlatilag blokád alá van véve. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szavai szerint azonban a „krími forgatókönyv” emlegetése a Dnyesztermente számára nem más, mint provokáció. A Dnyeszter Menti Köztársaságban kialakult helyzet valóban aggasztó, a moldovai migrációs őrhelyek nem engedik át a térségből a Chisinau által ellenőrzött területre a teherszállítmányokat, de még a dnyesztermenti lakosságot sem, különösen az orosz útlevelek birtokosait.

Ukrajna annak ürügyén, hogy a Dnyeszteren „nyugtalanság ütötte fel fejét”, lezárta a határt Ukrajna részéről. A helyzet egyre feszültebbé válik és már nemcsak Chisinaut és Tiraszpolt aggasztja, hanem Washingtont és Moszkvát is, igaz, minden egyes félt a maga módjára. A dnyesztermenti probléma megoldásának orosz receptje a föderalizálásra épül – mutat rá Alekszandr Subin, a történettudományok doktora. A dnyesztermenti probléma megoldásának létezik egy optimális változata: Moldova föderalizálása, Dnyesztermentével és Gagauzfölddel együtt. A gagauzok megőrzik autonómiájukat Moldova keretében, Dnyesztermente problémáját szintén széleskörű autonómia jogán lehetne rendezni.


(Tovább... | 3594 betű van még | Értékelés: 0)

Amiért az USA távozott a szír partoktól
2014. June 05. Thursday, 11:00 Szerző: magyarifjusag (388 olvasás)
Hídfő
Lehullt a lepel a rejtélyes amerikai távozásról. Az egész nyugati világ hatalmas vereségként értékelte az amerikai hadiflotta távozását a szíriai partoktól. Sokáig rejtély volt, hogy miért is távozott olyan sietve az egész nyugati flotta, de most lehullott a lepel a távozás okáról. Jól emlékezünk arra, hogy 2013. augusztusában egy közel 1500 halálos áldozatot követelő vegyi fegyver támadás történt Szíriában. A nyugat azonnal Asszadra akarta fogni az esetet, azonban Moszkva jól tudta, és rövid időn belül bizonyítékokkal is alátámasztotta, hogy az országot felforgató terroristák használták a vegyi fegyvert. Az USA szenátusa megadta Obamának a felhatalmazást, hogy támadásokat hajtson végre Szíria ellen. A támadások azonban elmaradtak, és a nyugati világ legnagyobb csodálkozására az angol, majd amerikai hajók sebtében távoztak Szíria partjaitól. De mi is az igazság? Az, hogy az USA támadás egyáltalán nem maradt el. Azok után, hogy Obama megkapta a felhatalmazást, szeptember 3-án rakétatámadásokat hajtottak végre.

A robbanásokról felvétel is készült, amely bejárta a világot, a sajtó pedig rejtélyes izraeli repülőgépes támadásról beszélt. Csapás ért egy katonai objektumot Damaszkusz mellett, valamint egy TV állomást Damaszkuszban. Halálos áldozatok is voltak mindkét helyen. Csakhogy történt valami. Mégpedig az, hogy a szibériai központban a rakétafelderítő kémműholdak jelezték az amerikai hajókról induló cirkálórakétákat. A műholdképek bizonyították, hogy az amerikai hadihajókról indultak a támadó rakéták. Moszkvában azonnal összehívták a hadsereg rakétaerőinek parancsnokait. Az ülés rendkívül rövid volt. Az adatok alapján a szakértők egyértelműen állították, hogy az USA a legmodernebb rakétákat használja, mert sebességük jóval nagyobb volt, mint a szokásos cirkálórakétáké, feltételezhetően azért, hogy - az orosz és szír légvédelem képességeit ismerve - ne legyenek képesek a rakétákat lelőni. Az orosz vezetés nem habozott sokáig. A közelben állomásozó orosz hadihajók parancsot kaptak, hogy minden NATO hajóról induló rakétát semmisítsenek meg.

Forrás: Hídfő

(Tovább... | 4149 betű van még | Értékelés: 5)

Az új értékrend kialakítása
2014. June 02. Monday, 11:00 Szerző: magyarifjusag (291 olvasás)
Szabad Riport
Tudjuk, hogy az eltervezett új világrend kitalálói nem mások, mint a pénzoligarchia vezetői. Ők irányítják a mostanra megreformált titkos társaságokat (mint pl. az illuminátusokat, szabadkőműveseket, vagy különböző lovagrendeket), melyek már most világirányító gazdasági vállalkozásokban öltenek testet (úgy, mint az IMF, Világbank, CFR, BILDERBERG csoport, stb.) Ismerjük céljukat is; a „táplálék lánc csúcsán ülő ragadozók” (a hármak, a kilencek, és a tizenhármak) kezébe koncentrálni minden hatalmat, azaz átvenni a világ irányítását. Olyanná alakítani az egész bolygót mely céljaikat legjobban szolgálja. És ismerjük eszközeiket is! Ami nem más, mint a maguk módszereivel előállított hitelpénz! És az e pénzzel finanszírozott technikák, mint a globalizáció, a politika irányítása, stb. Ha mindenki nem, is de egyre többen, tudnak már erről.

És azok a kívülállók, akik, akár csak bepillantást is nyertek ebbe az eszköztárba, attól a kevéstől is elborzadnak. Azok pedig akik többet is tudnak róla, megpróbálják megmutatni másoknak is. Azok pedig akik nagyon sokat tudnak már róla, és meg is értették az összefüggéseket, már harcolnak ellene főként a nyilvánosság erejével, és útmutatásaikkal! Ám akik mélyen benne vannak, hallgatnak mindenről. (egy-két kivételtől eltekintve) A Kérdés csak az, MI MIT TEGYÜNK? Egyszerű! Minél szélesebb körben terjeszteni ezeket az ismereteket, és feltárni az összefüggéseket. A tudók harcát, megoldásait átadni mindenkinek. Hisz harcolni csak az ellen tudunk hatékonyan, amit ismerünk. S minél jobban megismerjük az ellenséget, annál hatékonyabban vehetjük fel ellene a harcot. Bár ez a háború már nagyon régóta, közel egy évszázada folyik. Hadüzenet nélkül, titokban alattomosan indították ellenük, újabb és újabb fegyvereket vetnek be, s ezek a fegyverek az életünk minden területét támadja. Teszik ezt a legalattomosabb módon, és legaljasabb eszközök, módszerek bevetésével, a saját kormányainkat felhasználva ellenünk.


(Tovább... | 18690 betű van még | Értékelés: 5)

Catherine Ashton legitimálja a katonai diktatúrákat Európában
2014. May 29. Thursday, 11:00 Szerző: magyarifjusag (142 olvasás)
Hídfő
Alig két hónappal ezelőtt a nyugati országok még fizettek a Jobboldali Szektor és más jobboldali szervezetek tagjainak a rendőrök elleni támadásokért Ukrajnában. Órabért fizettek az utcai harcokért, és az egyszerű élelmiszerellátáson kívül még süteményekkel, sörrel is ellátták a Majdant, hogy a rögtönzött forradalmáraik haza ne menjenek három nap után. Most már nincs ételellátás, nincs sütemény, nincs sör, haza lehet menni. Emellett Catherine Ashton bejelentette, hogy a Jobboldali Szektor nyomásgyakorlása a belügyminiszter lemondására "nem demokratikus". Nem demokratikus? A Jobboldali Szektor nyomásgyakorlása pont annyira demokratikus, mint amikor a nyugati vezetők lemondásra szólították fel a törvényesen megválasztott Janukovics elnököt. Pont annyira demokratikus, mint amikor a legitim ukrán kormányt civil ruhába öltözött nyugati zsoldosokkal távolították el.

Pont annyira demokratikus, mint amikor Ahston megjelent Kijevben (felhergelni a tüntetőket) és nemzetközi támogatást ígért, majd másnap ugyanaz a mesterlövész felváltva kezdte lőni a rendőröket és a tüntetőket. Valóban, a belügyminisztert bosszúval fenyegetni "nem demokratikus". Csakhogy a nyugati vezetők egy valamiről mélyen hallgatnak: az egész kijevi kormánynak semmilyen demokratikus felhatalmazása nincs. Se választás, se népszavazás, - semmi, amire az ehhez hasonlatos kritikákhoz Ashtonnak szüksége lenne. Turcsinovot ki nevezte ki? Catherine Ashton? Vagy Obama? A belügyminisztert pedig ugyanez az illegitim hatalom nevezte ki, arról legfeljebb a NATO főtitkárát kérdezték meg, az ukrán népet nem. A nyugat ezzel ledöntötte azokat a korlátokat, miszerint a "fejlett nyugati társadalomban" csak a demokratikusan megválasztott vezetőket lehet demokratikusnak elismerni. A nyugati vezetők nyilatkozatai új törvényt állítanak fel: az a demokratikus vezető, akinek elég katonai potenciál van a háta mögött ahhoz, hogy a többi ne merjen fegyveres lázadást kezdeni.

Forrás: Hídfő

(Tovább... | 3950 betű van még | Értékelés: 5)

Az orosz hadsereg visszaszerezte a hitét
2014. May 26. Monday, 11:00 Szerző: magyarifjusag (155 olvasás)
Orosz-Magyar
A 2013-as év az orosz fegyveres erők nagy változásának az éve volt. Sorozatos hadgyakorlatok és váratlan ellenőrzések, modern fegyverek érkezése és a katonai harci kiképzés új megközelítése, mindezek egy nagyszabású fegyverkezési program részei – mondta Igor Korotcsenko katonai szakértő: Különböző osztályú repülőgépek és helikopterek beszerzése zajlik a légierő számára. A gyalogság is új gépeket kap. Különös figyelmet kap a kommunikáció, a navigáció és az irányítás, hogy a nagy pontosságú fegyverek minden előnyét kihasználhassák. Szergej Sojgu védelmi miniszter kinevezésével a hadseregben váratlan ellenőrzések vették kezdetét a csapatok harckészültségének és a nagyszabású gyakorlatoknak az ellenőrzésére. A hadsereg feléledt – jegyezte meg Igor Korotcsenko:

A fegyveres erők pozitívan reagáltak Sojgu miniszter kinevezésére. A tisztikar előtt világos cél jelent meg: a képzés javítása, a hadsereg aktivitásának növelése a lőtéren, a tengeri gyakorlatokon, növelni a távolsági és stratégiai repülések számát. Megváltozott a tisztikarok erkölcsi hangulata, ugyanis a katonai szolgálat alapvető értelme az, hogy ellássák az állam védelmi feladatait. A csapatok harci készségének ellenőrzésébe Sojgu bevezette a verseny elemét. 2013 nyarán Oroszországban megtartották az első nemzetközi ”tank biatlont”. Ezen orosz, örmény, fehérorosz és kazah csapatok vettek részt. A verseny két fázisból állt: versenypálya, vagyis egy több kilométer hosszú, összetett útvonal teljesítése különböző akadályokkal szemben, továbbá három soros lövöldözés. A versenyek annyira érdekesek és tanulságosak voltak, hogy a NATO-országokat is érdekelni kezdték. A 2014-es ”tank biatlonon” Németország, Olaszország és az USA is szeretne részt venni.


(Tovább... | 3091 betű van még | Értékelés: 0)

Soha többé nemzetiszocializmust?
2014. May 22. Thursday, 11:00 Szerző: magyarifjusag (274 olvasás)
Hídfő
"Soha többé nemzetiszocialista, soha többé szocialista diktatúrát!" Áder János köztársasági elnök ezzel a kijelentéssel hitelesítette Esterházy János bronzszobrának avatóünnepségét a rejtélyes pénzügyi támogatók előtt. Az államfő szerint "aki az egyik diktatúra bűneit mentegeti, az a másik rémuralom bűneinek is erkölcsi engedményt tesz." Két olyan kijelentés ez, ami napjaink politikájára a leginkább rányomja a bélyegét. Ezzel a logikával az államfő azt a gondolatot akarja elvetni a hallgatóban, hogy ha a nemzetiszocializmust mint ideológiát elfogadja, azzal elfogadja az ország szellemi lezüllesztéséért felelős zsidókommunizmust. A hazai kommunistaellenességnek pedig minden alapja megvan, ugyanis az emberek többsége nem ismeri fel, hogy a kommunizmus NEM mint ideológia okozott az országnak mérhetetlen károkat.

A korábbi rendszerrel ugyanaz a gond, akár a jelenlegivel; hogy ott van mögötte a zsidó. Ugyanazon népcsoport alattomossága és hatalmi tébolya jutott kifejezésre a szocialista korszakban, ami ma a kapitalizmust is életben tartja. Az emberek ezt nem ismerik fel, ezért az egyszeri politikus sikeresen használhatja a szocializmust elrettentő példaként, miközben a veszteségeket nem a kommunizmus és szocializmus nevét jogtalanul bitorló kisebbségi csoport, hanem az ideológia számlájára írja. Aki ilyen logikát használ, az egyszerű kármentést folytat, és ugyanazt teszi, amit máskor látványosan elítél. A kollektív bűnösség elvének megfelelően megbélyegez valamennyi kommunistát és szocialistát, csak hogy a zsidókommunizmust működtető köröket mentegesse.

Forrás: Hídfő

(Tovább... | 7503 betű van még | Értékelés: 5)

Retteg a nyugat az új népi államoktól
2014. May 19. Monday, 11:00 Szerző: magyarifjusag (262 olvasás)
Szabad Riport

A szellemet kiengedték a palackból – a Nyugat számára oly rémisztő; közösségi társadalom szellemét. A Nyugat által szponzorált kijevi puccsisták agresszív politikájára válaszként; – május 12-én, Délkelet-Ukrajna területén megalakultak a XXI. század első népi államai; A Donyecki és a Luganszki Népköztársaság. Oroszország kinyilvánította lojalitását és elismerését ezen fiatal államok irányában. De, hogy miért mondjuk azt, hogy kiengedték a szellemet a palackból – és ki is engedte ki vajon? Nos maga Kijev volt az, aki ezt megtette. Ő verte le szó szerint a dugót a palackról, s engedte szabadon a népi demokrácia szellemét, melyet a Nyugat immáron 25 éve nagy kínkeservvel száműzött, s dugaszolt be oda, – a kelet-európai népi demokráciák, majd a Szovjetunió felszámolásával. Ám ez csak a Nyugat számára kellemetlen szellem, – Kelet-Európa népei számára nagyon is valóság, s megújult formája; a XXI. századi népi demokrácia, – immáron az egyetlen lehetséges jövőkép.

Hiszen a Nyugat 25 év alatt mit adott nekünk? – Többnyire csak a rosszat. A szemetet, a bűnözést, a kábítószereket, az erkölcstelenséget, a csalásokat, az embertelenséget, a kilakoltatásokat. Így mutatta ki a foga fehérét a nyugati kapitalizmus, – bebizonyítván mérhetetlen önzését, pénzéhségét, agresszivitását és kegyetlenségét. Hazánkban sem kell talán bemutatni senkinek, – a nyugatról erőszakkal importált kapitalista rendszer által okozott mérhetetlen károkat; a szegénységet, a 4 millió koldust, a városokból szó szerint kisöpört rengeteg hajléktalant, – a kilakoltatott emberek tragédiáját, – miközben egy szűk hatalmi és gazdasági elit, – dúskál minden földi jóban. Ezért, ma már az átlagember, – aki természetesen szegény és egyre szegényebb lesz, – már egyre inkább tudja, hogy változás kell; egy közösségi állam formájában, – melynek megjelenítője a Népköztársaság. De mit is jelent tulajdonképpen a népköztársasági államforma, – melyből most két állam is alakult Délkelet-Ukrajnában? – Vagyis mitől retteg annyira a Nyugat?(Tovább... | 9176 betű van még | Értékelés: 0)

A Sberbankot nem érintik a nyugati szankciók
2014. May 15. Thursday, 11:00 Szerző: magyarifjusag (174 olvasás)
Hídfő

A Sberbank hivatalos közleményében ma bejelentette, hogy a Krím csatlakozása miatti nyugati szankciók nem érintik a bank tranzakcióit, azok semmilyen hatást nem gyakorolnak a pénzintézetre. A Sberbank vezérigazgatója elmondta, hogy bár őket név szerint nem érintették a szankciók, az általuk használt fizetési rendszer miatt ennek nem is lett volna értelme - a Sberbank által fejlesztett PRO100 rendszer ugyanis a nyugati pénzintézetektől független, így a Visa és a Mastercard szerződésszegése őket nem érinti. A Sberbanknál számlával rendelkező állampolgárok akkor is zavartalanul folytathatták a banki tranzakciókat, amikor a nyugati szankciók mellett a Visa és a Mastercard több bankban is leállította az általuk működtetett szolgáltatásokat.

German Gref, a Sberbank vezérigazgatója azt is elmondta, a nyugati szankciók semmiben nem módosítják a bank pénzügyi terveit, hozzátéve, hogy aktívan dolgoznak az új rendszer kiterjesztésén arra az esetre, ha a nyugati szankciók miatt más bankok működése ellehetetlenülne. A Sberbank pénzügyi stratégiája a következő négy évben változatlan, amire a nyugati szankciók semmilyen hatást nem gyakoroltak. A vezérigazgató elmondása szerint a nyár közepén kiadott pénzügyi elemzésben ez szintén látható lesz. Korábban a Visa és a Mastercard leállította szolgáltatásait Oroszország területén, miután Barack Obama amerikai elnök bejelentette, hogy az újabb nyugati szankciók az orosz gazdaság gyengepontjait fogják érinteni. Azt követően több orosz bankban az emberek nem fértek hozzá saját pénzükhöz. A Visa és Mastercard szerződésszegésének köszönhetően több százezer ember nem fért hozzá saját pénzéhez a bankautomatákban, és átutalásokat sem tudtak intézni.


Forrás: Hídfő

(Tovább... | 3601 betű van még | Értékelés: 5)

Balkáni válasz a krími referendumra
2014. May 12. Monday, 11:00 Szerző: magyarifjusag (100 olvasás)
Orosz-Magyar
A volt Jugoszlávia országai lehetnének azok, akik legutolsóként bírálják a krímiek jogát az önrendelkezéshez. Hiszen ezeknek az országoknak a többsége referendum útján, a nyugat támogatásával, egyesek pedig a háború során nyerték el függetlenségüket. Ezért is furcsa, hogy a Balkánról kemény hangú nyilatkozatok érkeznek. Montenegró pedig még szankciókat is bejelentett Oroszország ellen, miközben éppen ez az ország függ a leginkább az orosz befektetésektől. Az EU és az Egyesült Államok balkáni képviseleteinek tisztviselői figyelmeztették a helyi kormányokat kötelezettségükre. Michael Davenport, az EU szerbiai képviseletének vezetője kijelentette, hogy az ukrán válság igen komoly, az Európai Unió „támogatást vár a tagjelölt országoktól külpolitikai pozíciójához”.

Ugyanakkor Aleksandr Vucic, a szerbiai kormány első alelnöke kijelentette, hogy Szerbia nem enged Brüsszel nyomásának, és nem hoz szankciókat az orosz és a krími hivatalnokok utazási tilalmáról és számláik befagyasztásáról. „Szerbia az EU-ba vezető úton halad, betartja vállalásait, de nem fog ellenségesen viszonyulni Oroszországhoz”. Bosznia-Hercegovinában sem mindenki igyekszik azonnal eleget tenni Brüsszel óhajának. Nebojsa Radmanovic, az elnökség szerb tagja kijelentette: „Bosznia-Hercegovina elnöksége nem csatlakozott az Európai Uniónak az ukrajnai politikai helyzetről szóló nyilatkozatához, mert a konzultáció során nem volt konszenzus az elnökség tagjai között. Erre pedig szükség van a külpolitikai kérdéseket illetően.”


(Tovább... | 3537 betű van még | Értékelés: 0)

Soros György piaci háborút hirdetett Oroszország ellen
2014. May 08. Thursday, 11:00 Szerző: magyarifjusag (167 olvasás)
Hídfő
Soros György zsidó befektető felszólította az Egyesült Államokat, hogy "büntesse meg" Oroszországot az olajárak manipulálásával. Szerinte az USA a stratégiai olajtartalékok kiárusításával leszoríthatná az olaj világpiaci árát, és így komoly csapást mérhetne egyenesen az orosz költségvetésre. Érdekes élőlény ez a Soros, senki nem ért egyet abban, hogy valójában hova is tartozik. A zsidók szerint magyar, a magyarok szerint zsidó, az oroszok szerint amerikai. Igazi világpolgár, aki sehová nem tartozik, nincsen hazája, ezért fűti a bosszúvágy és a még talpon lévő nemzetek elleni gazdasági támadásokra ösztönöz más országokat. Most épp Oroszország ellen fordult, - talán mert lélekben (azon felül, hogy zsidó) mégiscsak inkább amerikai, mint magyar. Soros szerint "meg kell büntetni" Oroszországot, de erre az USA által hozott szankciók nem alkalmasak, mert az egyes személyek megcélzásával valójában erősítik az orosz gazdaságot.

Ehelyett az olajárak manipulálására hívta fel a figyelmet, - szerinte, ha az USA kiárusítja a stratégiai olajkészleteket, azzal 12 dollárral csökkentené az olaj árát és így jókora bevételkiesést okozna az orosz állami költségvetésnek. Az Egyesült Államok jelenleg mintegy 200 napra elegendő olajtartalékkal rendelkezik. Ennek ellenére az olajár manipulálása puszta erőfitogtatás lenne, valódi hatást nem gyakorolhat Oroszországra. Az amerikai szövetségi kormány 90 napi tartalék fenntartását tartja kötelező érvényűnek, vagyis valóban van ilyen manipulációra bevethető olajtartalékuk. Ennek ellenére, ha az USA egy ilyen kereskedelmi háborúba kezd, az néhány hónapnál nem tarthat tovább. Miközben éves szinten nem okoznának olyan bevételkiesést, amit az orosz kormány ne tudna ellensúlyozni, Oroszország könnyedén elvágná az Egyesült Államokat saját olajtartalékaitól. Az USA jelenleg nettó olaj importőr, mert az észak-amerikai olajmezők nagy részét a jelenleginél jóval magasabb olajár mellett éri csak meg kitermelni. Annál többet hoznak be a NATO által demokratizált országokból.

Forrás: Hídfő

(Tovább... | 3262 betű van még | Értékelés: 5)

Multik haza! – A Pepsinek is mennie kell Venezuelából
2014. May 05. Monday, 11:00 Szerző: magyarifjusag (160 olvasás)
Szabad Riport
Chavez is komolyan gondolta, hogy visszaszerzi országát a multiktól. Venezuelában a kormány kisajátítja a Pepsi üzem területét is. A venezuelai hatóságok szerdán kezdték meg földterület kisajátításának folyamatát Catia la Mar-ban – mondta Alejandro Simancas, a dél-amerikai Pepsi ügyvezetője. Elmondása szerint, reggel a társaság területén megjelentek Vargas államügyész kíséretében a Nemzeti Gárda és a rendőrség katonái a helyszíni vizsgálat lefolytatására. Hivatalos értesítést a cég vezetősége nem kapott, a közelgő földvásárlást szóban jelentették be a helyi médiában.

Hatóságok szeretnék már most kisajátítani a Pepsi által elfoglalt területeket, raktárakat, ám a nemzetközi vállalatnak továbbra is szándékában áll működtetni az üzemet, mindaddig, amíg nem kapja meg a szükséges hivatalos értesítéseket. A mostani helyszíni ellenőrzés elsődleges célja az volt, hogy a helyi hatóságok meggyőződjenek arról, milyen termékek kerültek felhalmozásra a Pepsi raktárakban. Alejandro Simancas azt mondta, hogy a raktárakban nem tárolt semmit, de üdítő, ásványvíz, és az étolaj vár forgalmazásra a kiskereskedők számára. Azt is hangsúlyozta, hogy az üzem mindaddig működni fog, amíg a kormányzó irodája által hivatalosan, a kisajátításra megadott felmondási idő le nem jár.


(Tovább... | 4940 betű van még | Értékelés: 0)

Így kell 270 milliót átcsalni Izraelnek
2014. May 01. Thursday, 11:00 Szerző: magyarifjusag (146 olvasás)
Hídfő
Az Elte Pályázati Innovációs Központja fejlesztési pályázatot írt ki. A pályázat minimum 30 millió, maximum 70 millió, teljes összegét tekintve pedig 270 millió forint. Célja mezőgazdaság, tiszta technológia, biotechnológia és orvosi műszerek, valamint - és ez a legfontosabb - informatikai fejlesztések. A lényeg: a pályázat csak izraeli-magyar közös pályázatként adható be. Ennek kapcsán azonnal gyanú ébred az emberben, és csilingelni kezdenek a vészharangok. Mi az, hogy csak izraeli-magyar közös pályázatként adható be? Alapvetően izraeli iskolákkal és személyekkel nem dolgozik össze más, csak eleve zsidók (illetve zsidó diákok). Ismerve a dolgok menetét, ez megint nem szól semmi egyébről, mint a magyar iskolákra szánt, amúgy is rettentően kevés állami támogatás átjátszásáról Izraelnek.

Miért nem csak magyar pályázatok ezek, és kizárólag csak magyarok vehetik igénybe? Miért kell nekünk zsidó egyetemistákat is pénzelni, amikor Izrael amúgy is kirabolja a bankjain keresztül a fél világot, iszonyat milliárdos támogatásokat zsebel be Németországtól a holokauszt valláson keresztül, az USA számára pedig Izrael a feneketlen zsák. Miért nekünk "csóró" magyaroknak kell még ezeket is támogatni? A kiírás témája szintén árulkodó: ha tisztában vagyunk azzal, hogy a fő lehallgató, megfigyelő, mindenhol állandóan ármánykodó népség a zsidó, és mindezeknek fő országa Izrael, akkor egyből felsejlik az embernek, milyen fajta programokról és informatikai fejlesztésekről is lehet szó. Milyen atomreaktort akarnak megint megtámadni, milyen új Stuxnet vírust kifejleszteni, vagy még modernebb lehallgató és megfigyelő rendszereket?

Forrás: Hídfő

(Tovább... | 4195 betű van még | Értékelés: 5)

Folytatódik a Kalasnyikov-korszak
2014. April 28. Monday, 11:00 Szerző: magyarifjusag (140 olvasás)
Orosz-Magyar
Az oroszországi Izsevszkben beindította tevékenységét a Kalasnyikov konszern. A világmárka szorosra fogja az ország tervezőmérnöki lehetőségeit és legjobb lőfegyvergyárai termelési potenciálját. Szeptember 18-án a konszernt felkeresi Vlagyimir Putyin orosz elnök. Az államfő megtekinti a legújabb fegyvermintákat és megismerkedik a fegyvergyártás némely szakaszaival. A Kalasnyikov-gépkarabélyt nem szorul bemutatásra, hiszen a fegyvergyártásban egy egész korszakot alkotott, amely a múlt évszázad negyvenes éveiben kezdődött és vezető szakértők szerint eltart legalább egy évszázadig.

A prognózis igazolása érdekében hozták létre a Kalasnyikov orosz holdingot. Kialakítását egy évvel ezelőtt Dmitrij Rogozin kormányfő-helyettes említette először. Az ötlet elnyerte Vlagyimir Putyin elnök támogatását. A világhírű tervezőmérnök, Mihail Kalasnyikov, aki hosszú évek során dolgozott Izsevszkben, hajlandó volt nevét adni a konszernnek. Izsevszkben összpontosul az egész termelési ciklus, a megrendeléstől kezdve a lőfegyver kiszállításáig. Közben ápolják az orosz fegyvergyártási hagyományokat is. Egykor a híres-nevezetes Kalasnyikov-gépkarabély, mielőtt rendszeresítették volna a fegyveres erőknél, a legkeményebb teszteken esett át – mutat rá Makszim Popenker fegyverszakértő.


(Tovább... | 3224 betű van még | Értékelés: 0)

Megéri-e nekünk a paksi bővítés?
2014. April 24. Thursday, 11:00 Szerző: magyarifjusag (155 olvasás)
Hídfő

Alig pár nappal az után, hogy a radikális atlantista ellenzék néhány tucatnyi aktivistája párszáz megvezetett emberrel utcára vonult a paksi atomerőmű bővítése ellen, máris publikálták az új felmérésük eredményeit, miszerint a magyarok elsöprő többsége ellenzi az atomerőmű bővítését. "A magyar lakosság 34 százaléka támogatja, 56 százalék viszont ellenzi, hogy orosz hitelből és orosz kivitelezésben új atomerőmű épüljön Pakson" - ez derült ki a Medián hétfőn közzétett felmérésből. A Gyurcsány féle Demokratikus Koalíció és a Gyurcsány alól önállósuló ex-MSZP-s pártkatonák mind az olcsóbb áram ellen szólaltak fel. Hogy ezt leplezzék, nem csak megrendelt eredményekkel elvégzett felmérés, hanem látszólag komoly tanulmányok is születtek arra vonatkozóan, hogy az atomerőmű bővítésével valójában drágább lenne az áram, sőt, maga az atomerőmű építése is drága.

Láthatóan arra operálnak, hogy a költségvetési összegekhez nem szokott, alacsony bérből élő magyar ember mindent természetszerűleg drágának tart, ami nagyobb állami beruházás. Erre az alapvetően cinikus gondolatra alapozzák a kormány által megkötött egyezmény kritikáját. Emiatt fel kell tennünk a kérdést: valóban drága-e az atomerőmű bővítése a magyar állam számára, és valóban drágább lesz-e az áram emiatt? A paksi erőmű bővítésére az orosz állam 10 milliárd eurós hitelt biztosít, ebből az összegből épül meg az erőmű két új reaktora. Az első blokk 2024-ben, a második 2025-ben kezd majd üzemelni, vagyis a beruházás összköltségeit még az egyszerű logika alapján sem egy összegben kell nézni, hanem 10 költségvetési évre leosztva. Ezzel a korábbi IMF hitellel azonos nagyságú hitelt vett fel a magyar állam, vagyis joggal mondhatjuk, hogy eladósodtunk. Mit kapunk ezért cserébe?


Forrás: Hídfő

(Tovább... | 4747 betű van még | Értékelés: 5)

Az EU és az USA uniója? – Vak vezetne világtalant…
2014. April 21. Monday, 11:00 Szerző: magyarifjusag (95 olvasás)
Szabad Riport
Az Európai Unió és az Egyesült Államok titkos tárgyalásokat folytat kereskedelmi-gazdasági szövetség kialakítása érdekében. A médiák értesülései szerint Washington és Brüsszel páratlan szerződés aláírását készíti elő, amelynek célja az egységes transzatlanti piac kialakítása, az Óvilág és az Újvilág egyesítése a BRICS csoport, különösen India, Kína és Oroszország rohamosan fejlődő piacai ellensúlyozása érdekében. Ezt kevesen tudják, de az Európai Unió és az USA gazdasági integrációja eszméjének Németország volt az atyja. Angela Merkel német szövetségi kancellár 2007-ben személyesen lépett fel ezzel a kezdeményezéssel.

Merkel asszony terve nem nyerte el Washington tetszését, a válságot hozó 2008. esztendő óta az ötlet feledésbe merült. Nem hivatalos adatok szerint a titkos tárgyalások egyelőre a kölcsönös befektetések szférájára és az egységes adózási, orvosi ellátási szabványok kidolgozására tejednek ki. Szakértők közben állítják, hogy a két térség gazdasági integrációja nem lesz könnyű. Egyebek között fontos szempont, hogy a hatósági kezdeményezés ne jelentsen hátrányt az európai és amerikai csúcstechnológiai társaságoknak  – jegyzi meg Mihail Nejzsmakov – politológus.


(Tovább... | 6469 betű van még | Értékelés: 0)

Gyurcsány bejelentette; eltörölné Magyarországot a térképről
2014. April 15. Tuesday, 14:19 Szerző: magyarifjusag (762 olvasás)
Hídfő

Vasárnap Budapesten megtartotta az EP-választásokra készülő kampány nyitó rendezvényét a Demokratikus Koalíció, amin Gyurcsány egyértelművé tette; a még megmaradt Magyarországot is letörölné a térképről. Gyurcsány az újságírók érdeklődésétől övezve elmondta, ő "történelmi távlatokban, Európai Egyesült Államokban" gondolkozik. A DK elnöke elmondta, szerinte ennek feladata az európai polgárok védelme, a szabad gondolkodás biztosítása, a műveltség és tudás biztosítása lenne, valamint annak megakadályozása, hogy bármelyik tagállam átlépje a "világnézeti semlegesség" határát és "belebeszéljen abba, amit gondolunk". Emellett tiltaná a kötelező erkölcs- és hitoktatást is.

Talán a mondottakat leközlő újságírók nincsenek tisztában azzal, hogy az elmondottak pontosan mit jelentenek, Gyurcsány ugyanis Magyarország megsemmisítése hivatalossá tételének igényét jelentette be. Az "európai polgárok védelme" azt jelenti, hogy a DK elnöke az Európai Unió kezébe adná az erőszak-monopóliumot. A magyar állam így nem rendelkezne karhatalommal, rendőri és katonai erők kizárólag az Európai Unió szolgálatában állnának. Az "európai polgárok védelme" fogalomba beletartozna a katasztrófavédelem is, a rengeteg esetben késve érkező tűzoltók nem magyar központból, hanem uniós központból kapnák az utasítást. Talán a mondottakat leközlő újságírók nincsenek tisztában azzal, hogy az elmondottak pontosan mit jelentenek, Gyurcsány ugyanis Magyarország megsemmisítése hivatalossá tételének igényét jelentette be.


Forrás: Hídfő

(Tovább... | 8649 betű van még | Értékelés: 5)

Régebbi hírek

2014-04-10
· Örökös tagok az Országgyűlésben - Orbán a "soros" vesztes
2014-04-08
· Közlemény
2014-04-07
· Magyarországot feláldozták az atlantizmus zsidó oltárán
2014-04-03
· Összeérnek a zsidó szálak
2014-03-20
· Bemutatkoznak képviselőjelöltjeink: Soltész Imre
· Bemutatkoznak képviselőjelöltjeink: Jenei Ferenc
· Bemutakoznak képviselőjelöltjeink: Vass József
· Bemutatkoznak képviselőjelöltjeink: Dr. Oláh Lajos
· Bemutatkoznak képviselőjelöltjeink: Kürti István
2014-03-19
· A NYUGATI KÉPMUTATÁS IGAZI ARCA
· Újabb Csernobil fenyeget a szomszédban, a kormány hallgat
2014-03-15
· Fenyvessy Zoltán a Napi aktuálisban - 2014. március 14.
2014-03-05
· A kárpátaljai politikusok elárulták a Magyarságot a zsidókért
· A neonácik és a nemzeti radikálisok zsidó érdekeket szolgálnak
2014-02-19
· Ha nem szereted a zsidókat
2014-02-12
· Az EU rákot okozó génekkel fertőzné meg a magyar lakosságot
· Terrorista szervezetté formálódik a Mazsihisz
2014-01-29
· Meghívó
· Megemlékezés
2014-01-20
· Meghívó
· Közlemény
2014-01-15
· 2014-01-13 Napi aktuális 1. rész
2014-01-05
· TÉNYLEG KIVONUL-E NÉHÁNY NAGY BANK MAGYARORSZÁGRÓL?
2014-01-01
· ÚJÉVI BEKÖSZÖNTŐ
2013-12-20
· Csak Oroszország képes megbontani a magyarellenes zsidó koalíciót
· Közlemény
· A Kúria dönthetett volna másképpen is
2013-12-16
· Antall József halálának évfordulójára
· Közlemény
2013-12-14
· Erősödik a MIÉP
2013-12-11
· Közlemény
2013-12-09
· Új választási párt alakult a jobboldalon
2013-12-03
· Tájékoztató
2013-11-22
· Kárpátalja visszacsatolása az országot a zsidó nyugathoz láncolná
2013-11-16
· Meghívó
2013-11-06
· Meghívó
2013-10-26
· 1956-ra emlékezett a MIÉP, a Kisgazdapárt és a VMDK
2013-10-25
· Létkérdés hazánk azonnali szakítása a zsidó nyugattal
2013-10-20
· Népszavazás dönthet a Világ Királynője Engesztelő Kápolna felépítéséről?
· Közös jelöltet állít a MIÉP és a Kisgazdapárt
2013-10-17
· A MIÉP állásfoglalása Bajnai Gordonék Clark Ádám téri szobordöntéséről
2013-10-14
· Meghívó
2013-10-01
· Nyílt levél
· Beszámoló a MIÉP XVIII. országos gyűléséről
2013-09-27
· A zsidó világuralom egyetlen ellenszere Oroszország
2013-09-25
· Interjú Soltész Imrével, a MIÉP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökével
2013-09-20
· Nyílt levél
2013-09-15
· A vajdasági magyar közösség azonosságának megőrzéséért
· Kapcsolatfelvétel délvidéki nemzettestvéreinkkel
2013-08-30
· Váralja Szövetség: Veszélyben a magyar vízkincs!

  
"A magyar vér oly nagy értéke Európának és a szabadságnak, hogy óvnunk kell minden cseppjét."


 
PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke terméktámogatás nélküli szabad szoftver, amelyre a GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.18 másodperc