Welcome to Magyar Ifjúság

Search   in  

 Create an AccountHome | Submit News | Your Account | Content | Topics | Top 10  

Korszakváltás

Hírek

Oroszország Hangja


Filmajánló

Könyvajánló

MIÉP

Döglött aknák

Döglött Aknák


Csurka István: Deficit

Csurka István: Deficit


Írószövetségek harca

Csurka István: Írószövetségek harca


Portréfilm Csurka Istvánról

Csurka István: Eredeti helyszín

Új Színház

Új Színház


Csurka István lesz az intendáns Dörner György mellett

Földindulással kezdődne Dörner színházának tavaszi évadja

Dörner György és Pozsgai Zolt az EchoTv-n

Csurka István nyilatkozata + Tarlós István közleménye

Közlemény: a főpolgármester kéri Dörnert, ne alkalmazza Csurkát

Csorja Gergely:
A szakmaiság

Bucz Hunor:
Szívből örülök Dörner kinevezésének


Csorja Gergely:
Náci vagyok, valószínűleg ön is az


Bayer Zsolt:
Húsevő virág


Csorja Gergely: Terror

Dörner György az EchoTv-n

Videó: Fábry Sándor esete a toleránsokkal

Csurka István: Ascher Café

Függetlenség: A szakma

Dózsa László:
Szétrohad az elkorhadt nómenklatúra

Harsányi Gábor:
A fiatalság kiéhezett a magyar drámákra

Jövőnk.info: Mi a bajuk az idegeneknek Dörnerrel és Csurkával?

Csurka István: Színház

Bayer Zsolt: Új Színház

Demokrata-kör

Falusy Márton:
Az Amerikai Népszava újra akcióban:
„…megnyitják az első náci, nyilas színházat - potenciális gyilkosokat nevel”

Újjáéledő Bocskai Színpad


  
Falusy Márton: Az Amerikai Népszava újra akcióban:
Dátum: 2011. October 08. Saturday, 20:31
Rovat:
HUNHÍR.infó„…megnyitják az első náci, nyilas színházat - potenciális gyilkosokat nevel”

A címbéli idézet lelőhelye az Amerikai Népszava mai irománya, amelyben az anonim szerző azon háborog, hogy Dörner György és Csurka István színházat kapott Budapesten. A háborgás nem meglepő, bizonyos körökben nagy felzúdulást váltott ki a fővárosi illetékesek döntése. Az Amerikai Népszava című szennyportál írása azonban igazi unikum: végre megtudtuk, hogy a Dörner-Csurka páros által vezetett színház nemcsak az antiszemitizmus temploma lesz, hanem potenciális gyilkosokat nevel majd e sokat szenvedett honnak.


Korábban már írtam, mennyire aggódtam az Amerikai Népszava beharangozott megszűnése miatt. Hál’ Istennek működik a honlap, Bartus és elmebeteg társai továbbra is szorgosan körmölnek, mi pedig jókat röhöghetünk a marhaságaikon. Kell ugyanis ez az ingyen cirkusz, hogy lássuk: mennyire szánalmas a bartusi társaság.

Nézzük tehát, miket böfögött föl mai írásában az amerikainépszavás csürhe. Íme a felütés, a „Hát ország…” című hányás kezdő sorai:

„A polgári értékek jegyében a fideszes városvezetés Dörner Györgyöt és Csurka Istvánt bízta meg az Új színház vezetésével. Az antiszemitizmus templomot kapott ezzel Budapesten, ahol művészi eszközökkel mutatják majd be a zsidók, liberálisok, kommunisták és más férgek nemzetpusztító munkáját. Nincs az a szónoklat, amely hatásosabb lenne egy mozgósító erejű darabnál. Ez a lépés mérföldkő a rendszerváltás utáni magyar antiszemitizmus történetében, Dörner és Csurka színházából potenciális gyilkosok jönnek majd ki minden este.”

Ebben az idézetben minden megszokott kellék föllelhető, még a készülő, új „holocaust” víziója is. Képzeljük el a dörneri-csurkai színház mindennapjait: estelente dúlt lelkű magyarok tódulnak ki az utcára a nézőtérről, s vérszagot szimatolva indulnak meg a Dob és Síp utca felé. Az amerikás népszava legalábbis ilyennek látja a jövőt.

Az anonim cikkíró szerint Dörner pályázata azt a célt, küldetést fogalmazta meg, hogy „egész Magyarországot felszabadítsa a zsidó iga alól”, ez pedig nem más, mint „egy nyilas hatalomátvétel igényének bejelentése és programja”. Dörner tehát nyilas puccsot készít elő – a színházban. Ezt a célt a városvezetés is támogatta, ami annak a bizonyítéka, hogy „a főváros antiszemita színházat akart nyitni Budapesten”. Magyarán: Tarlós főpolgármester is antiszemita, sőt talán megveszekedett nyilas.

A népszavás cikkíró vitába száll a közismerten liberális Tóta W. Árpáddal, aki azt fejtegette legutóbbi publicisztikájában, hogy a dörneri-csurkai színháznak is helye van az országban (nocsak!), mert hazánk sokszínű: „itt egy melegbár, ott egy szittya színház, amott meg a boszorkányszövetség”. Az amerikás népszava szerint viszont Magyarországon nincs helye a Háttér Színháznak (ez lesz az Új Színház újabb neve), mert „a Háttér Színház, valamint egy melegbár, illetve a boszorkányszövetség között az a különbség, hogy utóbbiak nem károsak az egészségre”. A Háttér Színház viszont igen, mert ez az intézmény „potenciális gyilkosokat nevel, és ha azok akcióba lépnek, az káros lehet az egészségre”.
Ezen a ponton már röhögés fogja el az embert, hiszen az anonim szerző úgy beszél jelen időben az említett színház egészségromboló tevékenységéről, hogy ez az intézmény még nem is működik: csak 2012 februárjában „lép hivatalba” az új vezetés.

A népszavás irománynak - szokás szerint - a vége a legszaftosabb. Íme egy bekezdésnyi rettegés:

„A náci beszéd fertőz. A színházi élmény és a dramaturgia felerősíti ezt a hatást. A kitűzött cél a zsidóság elleni uszítás. Ez a színház elmélyíti a gyűlöletet, konkrét életveszélyt jelent nemcsak a zsidóságra, hanem mindenkire, akit a náci, nyilas ideológia szellemileg ’zsidónak’, nemzetellenesnek bélyegez. Már a nyílt utcán megütnek demokratákat. Csurka náci színháza olyan légkört és olyan állapotokat teremthet, amelyben a demokraták csak rettegve léphetnek az utcára.”

De ez még nem minden, a billent agyú népszavás tollnok még tovább lép: Dörner és Csurka csak két előretolt bástya, az igazi veszély a Fidesz. Mert valószínűleg Orbánék fogják végrehajtani a nyilas puccsot:

„Az Unió első fasiszta államában februárban megnyitják az első náci, nyilas színházat. Ez arra utal, hogy a Fidesz úgy próbálja elejét venni a Jobbik nyilas hatalomátvételének, hogy ezt a fordulatot maga hajtja végre. Ha nem, akkor a Tarlós új náci színházában okosodó saját tábora fogja elkergetni. A liberálisok a náci színházat a sokszínűség egyik megnyilvánulásának tekinthetnék, ha a színházat demokratikus légkör venné körül. De a helyzet az, hogy jelenleg a liberális színházak jelentenek apró szigeteket az őket körülvevő náci miliőben.”

Hát tényleg nagy a baj. Nemcsak a dörneri-csurkai színház náci-nyilas-ésatöbbi, hanem a színházat körülvevő légkör is. S ebben a hűvös, náci-nyilas-ésatöbbi légkörben apró szigetek a liberális színházak: ilyen meleg hely a nagy hűvösség közepette például a nemzetinek nevezett színház is.

A népszavás okfejtés végére értem - az esős délutánban ismét jót mulattam. Az amerikai népszavás csürhe ugyanis mindig felvidít. Ha már a szélsőbalos tollnokok ennyire fröcsögnek, akkor tényleg bajban van ez a hazátlan söpredék.

Ami engem illet, örülök annak, hogy az Új Színház új vezetést kapott, s februártól megkezdi működését a Háttér Színház. Csurka Istvánt lehet szeretni vagy nem szeretni, az azonban tagadhatatlan, hogy remek író. Egyik legjobb drámaírónk ő, akinek a műveit politikai okokból mellőzték-mellőzik a színházak. Most megnyílt előtte a tér, darabjai színre kerülhetnek, s új színdarabokkal is meghódíthatja a nézőket. Hiszen Csurka István igazi területe - a színház. Nagyon drukkolok tehát a Háttér Színháznak. Az lesz igazán nagy csapás a Bartus-féle rettegőknek, ha Dörnerék sikeresek lesznek. Ha Csurka darabjait telt házzal fogják játszani. Erre pedig - oly sok évnyi kényszerszünet után - minden esély megvan. Ezért hőbörögnek annyira az ún. „demokraták”.

Kapcsolódó hírek:


Forrás: HUNHÍR.infó

 
Kapcsolódó linkek
· Több hír:
· Több hír: magyarifjusag


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
:

Szőcs Zoltán: Elillanó évek – Portréfilm Csurkáról –


Hír értékelése
Értékelés: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Kapcsolódó rovatok

Csurka István

"A magyar vér oly nagy értéke Európának és a szabadságnak, hogy óvnunk kell minden cseppjét."


 
PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke terméktámogatás nélküli szabad szoftver, amelyre a GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.64 másodperc