Welcome to Magyar Ifjúság

Search   in  

 Create an AccountHome | Submit News | Your Account | Content | Topics | Top 10  

Korszakváltás

Hírek

Oroszország Hangja


Filmajánló

Könyvajánló

MIÉP

Döglött aknák

Döglött Aknák


Csurka István: Deficit

Csurka István: Deficit


Írószövetségek harca

Csurka István: Írószövetségek harca


Portréfilm Csurka Istvánról

Csurka István: Eredeti helyszín

Új Színház

Új Színház


Csurka István lesz az intendáns Dörner György mellett

Földindulással kezdődne Dörner színházának tavaszi évadja

Dörner György és Pozsgai Zolt az EchoTv-n

Csurka István nyilatkozata + Tarlós István közleménye

Közlemény: a főpolgármester kéri Dörnert, ne alkalmazza Csurkát

Csorja Gergely:
A szakmaiság

Bucz Hunor:
Szívből örülök Dörner kinevezésének


Csorja Gergely:
Náci vagyok, valószínűleg ön is az


Bayer Zsolt:
Húsevő virág


Csorja Gergely: Terror

Dörner György az EchoTv-n

Videó: Fábry Sándor esete a toleránsokkal

Csurka István: Ascher Café

Függetlenség: A szakma

Dózsa László:
Szétrohad az elkorhadt nómenklatúra

Harsányi Gábor:
A fiatalság kiéhezett a magyar drámákra

Jövőnk.info: Mi a bajuk az idegeneknek Dörnerrel és Csurkával?

Csurka István: Színház

Bayer Zsolt: Új Színház

Demokrata-kör

Falusy Márton:
Az Amerikai Népszava újra akcióban:
„…megnyitják az első náci, nyilas színházat - potenciális gyilkosokat nevel”

Újjáéledő Bocskai Színpad


  
Földindulással kezdődne Dörner színházának tavaszi évadja
Dátum: 2012. January 07. Saturday, 07:19
Rovat:
Dörner György
Kodolányi János, Páskándi Géza, Hunyady Sándor, Nyirő József, Tomcsa Sándor, Jókai Mór, Bessenyei György, Pozsgai Zsolt és Wass Albert művei, valamint Csurka István A hatodik koporsó című drámájának ősbemutatója is látható lesz az Új Színház következő évadjaiban.
Dörner György a Színház.hu-n közli az Új Színház idei évadának és a 2012/2013-as évadának részletes műsortervét. Számos magyar bemutatót terveznek, nyári színházat fognak avatni, komolyzenei és gyermekeknek szóló sorozatot indítanak, fesztivált szerveznének és rendezőknek írnak ki pályázatot.

A programról részletesen:


Az idei évad végéről

- Február 26.-án, este, Kocsis István ÁRVA BETHLEN KATA című művének felújítására kerül sor a Bubik István Színpadon. Szereplők Kökényessy Ági és Vass György. 

- Az új vezetés első bemutatója március 23-án Kodolányi János FÖLDINDULÁS című művéből lesz. Főbb szerepekben Szakács Tibor, Koncz Gábor, Bánsági Ildikó, Koncz Andrea, Lux Ádám és mások. A rendező Pozsgai Zsolt.

- A következő bemutatót április 20-án tartjuk, Páskándi Géza VENDÉGSÉG című darabjából, Pataki András rendezésében. Főszerepekben az Új Színház három kiváló művészét láthatják majd. 

- Hétfő esténként egy világhírű zongoraművészünk nyolc részes koncertsorozatára kerül sor.

- Márciustól MIKROKOZMOSZ címmel indul gyerekeknek szóló sorozat, Dr. Galántai Csaba rendezésében. Ennek keretében magyar zeneszerzők kifejezetten gyermekeknek írt műveit dolgozzuk fel, elősegítendő a magyar komolyzene és a gyermekközönség kapcsolatát.

Március-április-május hónapban az Új Színház színpadán vendégszerepel több magyarországi és határontúli társulat magyar darabok előadásaival. Az egyeztetések megtörténtek, az előadások ismertetőit és a menetrendet a havi műsorokban tesszük közzé.

Május 28-án előbemutatót tartunk MERT A MAMÁNAK ÍGY JÓ című zenés vígjátékból, amelyet az egyik legjelentősebb nyári szabadtéri színházzal közösen mutatjuk be, és amely ősztől az Új Színház műsorára kerül. Résztvevők az Új Színház művészei.

- Augusztus 6-án új nyári színházat avatunk a Dunántúlon, a pontos helyet és az elképzeléseket február 15-ét követően ismertetjük. Bemutatásra kerül Hunyady Sándor A HÁROM SÁRKÁNY című vígjátéka, mely ősztől szintén a színház műsorán szerepel. Az új nyári színházi helyszín a tervek szerint a következő években az Új Színház művészeinek ad teret és lehetőséget.

- Tárgyalásokat folytatunk különböző nyári színházi helyszínekkel és amennyiben lehetőség van rá, szeptemberben fesztivált szervezünk, amelyen a nyári helyszíneken tartott bemutatók, elsősorban magyar drámák kerülnek a budapesti közönség elé. A fesztivál egy hetes lesz, minden este más-más előadás. Így kívánjuk elérni, hogy az értékes nyári előadások szakmai közönség elé is kerülhessenek.

A 2012/2013-as évadról

- A 2012/2013 –as évad első bemutatója októberben Nyírő József JÉZUSFARAGÓ EMBER című műve lesz. A rendező személye már eldöntöt és a szereposztást megterveztük.

- Ugyanilyen készültségben van Gyurkovics Tibor KREUTZER SZONÁTA című műve, amely a Bubik István Színpad első bemutatója lesz.

- November második felében tartjuk Csurka István A HATODIK KOPORSÓ című drámájának ősbemutatóját. A rendező személyére pályázatot írunk ki, még február végén. Ezzel az újszerű eljárással kívánunk fiatalabb rendezőknek is lehetőséget adni, hogy a darab ismeretében elmondhassák terveiket. A színház vezetősége a legjobbnak ítélt tervet és rendezői koncepciót készítő művészt kéri fel rendezőnek.

- A Bubik István Színpad második bemutatója Tomcsa Sándor MŰTÉT című tragikomédiája lesz.

- A 2012-es évet december 31-én díszbemutatóval zárjuk. Jókai Mór A BOLONDOK GRÓFJA című vígjátéka kerül színre, nem a zenés változat, hanem az eredeti Jókai-mű. A leendő rendezővel már megállapodtunk.

- Az évad második felében egy kiváló, elismert magyar rendező irányításával mutatjuk be Bessenyei György ÁGIS TRAGÉDIÁJA című művét, rendkívül újszerű, modern feldolgozásban.

- A Bubik István Stúdiószínpadon Pozsgai Zsolt RAZZIA című vígjátéka lesz látható februártól.

- Az évad utolsó nagyszínpadi premierje Wass Albert A FUNTINELI BOSZORKÁNY című darabja lesz, mely zenés, mozgásszínházi változatban kerül a közönség elé.

- Májusban megkezdődnek a próbái egy új zenés magyar műnek. A darab szövege és zenéje kész, konkrétumokról a későbbiekben. Ez már a nyári színházi helyszínre készül.

- Előzetes megállapodást kötöttünk erre a nyárra Tamási Áron ÁBEL című előadásra.

- Természetesen ebben az évadban is folytatódik a vidéki és határontúli társulatok vendégjáték sorozata a magyar művekkel.

- Az Új Színház új vezetősége szeretné folytatni az együttműködést a Thália Színházzal közös bemutatók ügyében. Erről szintén február második felében tájékoztatjuk a közönséget.

Természetesen mindig adódhatnak egyeztetési problémák, ezért a műsorváltoztatás jogát fenntartjuk. A 2012/2013-as évad bemutatóiról májusban tartunk sajtótájékoztatót, a bérlethirdetés idején, megnevezve a szereposztásokat és alkotókat. Az Új Színház körül különböző egyéni érdekekből szerveződött hangulatkeltés miatt ebben a korai stádiumban még /az ő érdekükben/ nem tartjuk szerencsésnek megnevezni őket.

Dörner György

igazgató

Budapest, 2012-01-05

Forrás: Színház.hu


 
Kapcsolódó linkek
· Több hír:
· Több hír: magyarifjusag


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
:

Szőcs Zoltán: Elillanó évek – Portréfilm Csurkáról –


Hír értékelése
Értékelés: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


"A magyar vér oly nagy értéke Európának és a szabadságnak, hogy óvnunk kell minden cseppjét."


 
PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke terméktámogatás nélküli szabad szoftver, amelyre a GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.14 másodperc