Welcome to Magyar Ifjúság

Search   in  

 Create an AccountHome | Submit News | Your Account | Content | Topics | Top 10  

Korszakváltás

Hírek

Oroszország Hangja


Filmajánló

Könyvajánló

MIÉP

Döglött aknák

Döglött Aknák


Csurka István: Deficit

Csurka István: Deficit


Írószövetségek harca

Csurka István: Írószövetségek harca


Portréfilm Csurka Istvánról

Csurka István: Eredeti helyszín

Új Színház

Új Színház


Csurka István lesz az intendáns Dörner György mellett

Földindulással kezdődne Dörner színházának tavaszi évadja

Dörner György és Pozsgai Zolt az EchoTv-n

Csurka István nyilatkozata + Tarlós István közleménye

Közlemény: a főpolgármester kéri Dörnert, ne alkalmazza Csurkát

Csorja Gergely:
A szakmaiság

Bucz Hunor:
Szívből örülök Dörner kinevezésének


Csorja Gergely:
Náci vagyok, valószínűleg ön is az


Bayer Zsolt:
Húsevő virág


Csorja Gergely: Terror

Dörner György az EchoTv-n

Videó: Fábry Sándor esete a toleránsokkal

Csurka István: Ascher Café

Függetlenség: A szakma

Dózsa László:
Szétrohad az elkorhadt nómenklatúra

Harsányi Gábor:
A fiatalság kiéhezett a magyar drámákra

Jövőnk.info: Mi a bajuk az idegeneknek Dörnerrel és Csurkával?

Csurka István: Színház

Bayer Zsolt: Új Színház

Demokrata-kör

Falusy Márton:
Az Amerikai Népszava újra akcióban:
„…megnyitják az első náci, nyilas színházat - potenciális gyilkosokat nevel”

Újjáéledő Bocskai Színpad


  
Interjú Soltész Imrével, a MIÉP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökével
Dátum: 2013. September 25. Wednesday, 00:16
Rovat:
Soltész Imre
Portálunk (Magyar Igazság és Élet Pártja Ifjúsági Tagozat) egy újabb cikksorozatában a MIÉP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökével készített interjút.

Soltész Imre kezdetek óta tagja a pártnak, aki önkormányzati- és megyei közgyűlési képviselőként is bizonyította rátermettségét, elhivatottságát.


Szia Imre, köszöntelek a kedves olvasók nevében.

Szeretettel köszöntök minden magyar nemzettestvért.


Mikor és milyen körülmények között ismerted meg a MIÉP-et?

Csurka István: Néhány gondolat című kiskönyv olvasása után figyeltem oda jobban a politikára. 1994 óta a tevékenységem szorosan összeforr a MIÉP-el.


Hogy látod, miért jött létre a Magyar Igazság és Élet Pártja?

Véleményem szerint a társadalmi elégedetlenség és két fontos történelmi esemény miatt jött létre a MIÉP.

A Szovjetunió szétbomlása után népszavazás tartottak Kárpátalján 1992. december 1 – én .  Az elég sok nemzetiségű országrészen a lakosság többségében úgy döntött , hogy Magyarországhoz kíván csatlakozni , élén Iván Turjanica Ruszin vezetővel. A hír hallatára Antal József miniszterelnök és Jeszenszky Géza külügyminiszter azonnal repülőre pattant és 1992. December 6-án Kijevben már alá is írta - a hazaárulással egyenértékű, gyalázatos - Ukrán-Magyar alapszerződést. A szerződés kimondta, hogy a két országnak nincs, és a jövőben sem lesz területi követelése egymással szemben.                                                                                           

Az Antall-kormány cserbenhagyta a határon túlra szakadt magyarságot. A Magyar parlament két hét múlva, tehát még karácsony előtt szavazott a kérdésről és ratifikálta az alapszerződést. A parlamenti képviselők közül 56-an szavaztak nemmel , ők alakították meg az MDF – en belül a Nemzetpolitikai Csoportot és közülük 12 fő volt az, akik 1993-ban kiléptek az MDF-ből és nem sokkal később megalakítottak a Magyar Igazság és Élet Pártját.


Te Magad képviselő voltál.

Pontosan. 1994 és 2006 között voltam képviselő a Sajószentpéteri Önkormányzatban, illetve 4 éven keresztül, 1994-től 1998-ig között a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés MIÉP frakciójában is politizáltam.


Kérlek, mesélj az olvasóknak a MIÉP eddigi és jelenlegi helyzetéről.

A legsikeresebb éveink az 1998 és 2002 közötti időszak volt, mikor a MIÉP az első Orbán-kormány konstruktív ellenzéke volt az Országgyűlésben. A 2002-es Parlamentből való kiesés után megkezdődött a MIÉP bomlása, fontos emberek (persze köztük szerencselovagok is) elhagyták a pártot. Sajnos a 2006-os parlamenti választás sem hozott sikert. A 2009-es EP választásnál bár összejött a szükséges ajánlószelvény, de a MIÉP Országos Elnöksége úgy döntött, hogy a Jean-Marie Le Pent ért sérelem miatt visszalép az országos megmérettetéstől. Kárba veszett Sütő Gábor EP-s listavezető és még nagyon sok magyar ember munkája. Külső és belső támadások érték a pártot, főleg Csurka Istvánt, majd folytatódott az ekkor már szándékos, tudatos eltávolodás, nem csak a média részéről.

A 2010-es parlamenti választásra már elfogyott az erő. Csak nekem és még néhány lelkes párttársamnak sikerült összeszedni az induláshoz szükséges ajánló szelvényeket.

Csurka István halálával nagy űr keletkezett. A MIÉP Elnöksége ezt követően összeült, hogy eldöntse, mi legyen a párt további sorsa. Számba vettük a működő szervezeteket, majd szavazásra került a sor. Az ott megjelent akkori elnökségi tagok többsége azt mondta, hogy Csurka István halálával szűnjön meg a Magyar Igazság és Élet Pártja. Voltak azonban olyanok, akik azt javasolták, hogy hívjuk össze a MIÉP Országos Gyűlését és ott mondjuk ki a végső szót. Így történt. Tavaly október 28-án, a XVII. országos gyűlésen a küldöttek döntő többsége a MIÉP működésének folytatása mellett szavazott, majd az elnökválasztás után összeállt a párt új Elnöksége is.

A párt új vezetése továbbra is a nemzeti egység megteremtését, a magyar kultúra megőrzését és a magyar föld védelmét tartja legfontosabb feladatainak. Ennek szellemében kívánunk indulni a 2014-es választásokon.


Milyen a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei MIÉP jelenlegi állapota?

Sárospatakon, Sajószentpéteren, Kazincbarcikán és Berzéken van aktív MIÉP szervezet. Miskolcon, Ózdon, Emődön, Mezőcsáton, Bodrogkeresztúrban átmenetileg szünetel a szervezet munkája, de a kapcsolattartás most is megvan. Szórványtagok sokan, olyanok akikkel a kapcsolat jelenleg is fennáll, szinte a megye minden részén jelen vannak.


Milyen a viszonyod Endrésik Zsolttal, aki január óta a MIÉP munkáját segíti parlamenti képviselőként?

Endrésik Zsolttal jó kapcsolatot ápolok. Közös sikerünk a berzéki alapszervezet megalakítása, Ózdon is együtt voltunk újjá alakítani a helyi szervezetet. Kapcsolatait igyekszik bevonni a MIÉP szervezeteinek megalakításához.


A Borsod megyei Pácin volt az a település, ahol hosszú évekig MIÉP-es polgármester volt, a tavaly elhunyt Barati Attila személyében. Milyen kapcsolat volt köztetek?

Barati Attila a barátom volt. Halála előtt két évvel, Várkonyi József sátoraljaújhelyi MIÉP elnök temetésén mondta el nekem, hogy sajnos ő is gyógyíthatatlan beteg. Akkor még nem látszott rajta, nem is nagyon hittem el neki, amit mondott. Képviselőtárs és focistatárs is volt. A Borsod Megyei Közgyűlés csapatában játszottunk együtt.


A Borsod megyei MIÉP vezetése mellett fociedzőként tevékenykedsz és rendelkezel sportolói múlttal.

Igen. 12 éven keresztül a legendás hírű Borsodi Bányász játékosa voltam. 1992-ben a Testnevelési Egyetem két éves tanfolyamán labdarúgó edzői diplomát szereztem, majd 2000-ben az Európai szintű UEFA-B lícenszet is megszereztem.

Jelenleg a Borsod megyei I. osztályú labdarúgó U–15-ös korosztályú Sajószentpéter Városi SE–nek vagyok az edzője, és az MLSz által szervezett intézményi Bozsik programban U–13-as fiú és lány csapatom is van Parasznyán és szerepeltetem őket különböző tornákon.

Szoros kapcsolatot tartok a Sajóvölgye Focisulival is, ahová lehetőség van tovább irányítani a különleges tehetségeket.

 

Köszönöm az interjút és kívánom, hogy siker koronázza munkádat.

Köszönöm az érdeklődést és a jókívánságokat!

Forrás: MIÉP IT


 
Kapcsolódó linkek
· Több hír:
· Több hír: magyarifjusag


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
:

Szőcs Zoltán: Elillanó évek – Portréfilm Csurkáról –


Hír értékelése
Értékelés: 5
Szavazat: 1


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Kapcsolódó rovatok

MIÉPMIÉP IT

"A magyar vér oly nagy értéke Európának és a szabadságnak, hogy óvnunk kell minden cseppjét."


 
PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke terméktámogatás nélküli szabad szoftver, amelyre a GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.30 másodperc