OLI76.HU - Orosz Olivér weboldala
személyes blog festmények, airbrush online játékok android retro rovat videoton tvc programozás
személyes blog festmények, airbrush online játékok android retro rovat videoton tvc programozás
Retro rovat

menü:
előszó
leírás emulátorokhoz
videojáték történelem
gépek:
Atari
Commodore
Sega
Nintendo
egyéb konzol
egyéb számitógép
IBM PC
legjobb játékok:
Commodore 64
GameBoy
Nintendo (NES)
Super Nintendo
Master System
Game Gear
MegaDrive
Mega CD
32X
PlayStation (PSX)
egyéb
média:
újságok
tévé műsorok
linkek:
játékos videók
videók
egyéb linkek

kapcsolódó fórum


Retro, Emulátor rovat. ( -Nintendo Game Boy játékok )


A gép (Nintendo Game Boy) ismertetése
Hogyan játszhatok ezekkel a játékokkal?

Játékok ismertetése:
Mario Land 2
A Mario Land első része sem volt rossz játék, de a második rész nagyságrendekkel jobb lett. A játék grafikája olyan mint Super Nintendo-n -persze fekete-fehérben. A főszereplő kellően nagy, az ellenfelek anmációja szuper, a hátterek szépek. A játékban ugyanaz a világtérkép van mint SNES-en, itt kedvünkre kóborolhatunk. Célunk, hogy a hat helyszínen összeszedjünk hat arany tallért, hogy ezt milyen sorrendben teljesítjük az ránk van bízva. A kötelező feladatokon kívül játszhatunk szerencsejátékot plusz életért, vagy extra tulajdonságért. A játékot nehéz lenne egy nekifutásra végigjátszani, ezért elmenti a gép az elért eredményeinket, így nenkell újra kezdenünk ha kikapcsoljuk a gépet.
Videó a YouTube-on
Mario Land 3 Wario Land
Ebben a játékban Wario a főszereplő, Mario ellensége. Felépítése a Mario Land 2-re hasonlít. Itt is van világtérkép, azon belül a helyszínek és pályák. A főszereplő elég nagy, de az összes ellenfél nagyon jól kidolgozott, látható hogy még a köveknek is arcuk van. Nagyon hangulatos, kidolgozott játék.
Videó a YouTube-on
Donkey Kong
A játéktermekből ismert Donkey Kong gameboy verziója. Az eredeti játékban 4 pálya (képernyő) volt, ebben a játékban legalább 100 pálya van. A pályákon a feladatunk az, hogy megtaláljuk a kulcsot, majd elvigyük azt a kijárathoz. Ha három bónusz tárgyat összegyűjtünk akkor életszerző szerencsejátékot játszhatunk. A játék elég hosszú, így elmenthetjük az állást minden szakasz végén.
Videó a YouTube-on
Double Dragon
Talán a legjobb haladós-bunyós játék a gépre. A játék első pályája az eredeti első pálya, de a további pályákat már megváltoztatták. Van ami ismerős lesz, de van ami nem. Hangulatilag tökéletes a játék, az új pályák miatt pedig azoknak is érdemes végigjátszani, akik az eredeti játékot már ismerik.
Videó a YouTube-on
Castlevania 2
A népszerű NES játék folytatása. Négy helyszín közül választhatunk, majd indulhat a vámpírvadászat. A gyertyatartókból itt is energiát és extra fegyvereket üthetünk ki. A játék hangulatos, ügyességi és akció részek egyaránt vannak benne. A hangja nagyon jó, a grafika is elég szép.
Videó a YouTube-on
Jurrasic Park 2
A Jurrasic Park c. filmet dolgozza fel a játék. A grafika elég szép, a figurák jó nagyok, az irányítás is jó, a zenéje kellemes.
Videó a YouTube-on
TMNT 3
Tini ninja teknőcök újabb kalandja. Egy egyszerű akció-platform játék.
Videó a YouTube-on
Hammerin Harry
Egy kis manust kell irányítani és egy kalapácsal leverni az utunkat álló ellenfeleket. A játék "ritmusa" nagyon jó, kellemes sztereo (!) zenéje van, grafikája rajzfilmbe illő.
Videó a YouTube-on


Amit még érdemes kipróbálni:

Ninja Gaiden -Videó a YouTube-on
Kirby Dream Land
Burai Fighter
Road Rash
R-Type

A gép ismertetése:
Nintendo GameBoy /GameBoy Pocket (GB) (1989)
Nintendo GameBoy Nintendo GameBoy Pocket Nintendo GameBoy Nintendo GameBoy Nintendo GameBoy
A Nintendo első hordozható masinája. Hihetetlenül sikeres volt világszerte. 8 bites Z80 processzor (4.2 mhz). 64k rom, 8k ram-ja és 8k videoramja van, 4 árnyalatú monokróm kijelzője (felbontás: 160x144), sztereó! hangja. Sajnos a képernyőjében nincs világítás, így nem mindíg lehet játszani vele. Cserében viszont az elemek sokáig bírják. (4 darab AA (ceruza) elem kell hozzá, a POCKET verzióhoz 2 darab AAA elem kell.)
A POCKET verzió kissebb, könnyebb, kevesebb elem kell hozzá (hamarabb is lemerül), és mintha a képernyője is jobb minőségű lenne.
Emulátor van hozzá. Mindegyik azért nem működik jól. Játékokat lehet találni hozzá.
Link:100 Gameboy játék -videó a YOUTUBE-on
Emulátor: VisualBoyAdvance


Hogyan játszhatok ezekkel a játékokkal?

...