OLI76.HU - Orosz Olivér weboldala
személyes blog festmények, airbrush online játékok android retro rovat videoton tvc programozás
személyes blog festmények, airbrush online játékok android retro rovat videoton tvc programozás
Retro rovat

menü:
előszó
leírás emulátorokhoz
videojáték történelem
gépek:
Atari
Commodore
Sega
Nintendo
egyéb konzol
egyéb számitógép
IBM PC
legjobb játékok:
Commodore 64
GameBoy
Nintendo (NES)
Super Nintendo
Master System
Game Gear
MegaDrive
Mega CD
32X
PlayStation (PSX)
egyéb
média:
újságok
tévé műsorok
linkek:
játékos videók
videók
egyéb linkek

kapcsolódó fórum


Retro, Emulátor rovat. ( -Super Nintendo játékok )


A gép (Super Nintendo, SNES) ismertetése
Hogyan játszhatok ezekkel a játékokkal?

Játékok ismertetése:
Super Mario Allstars
Ez egy program összeállítás. A Super Mario Bros négy része van egy kártyán. Egyikben sem fogunk csalódni, mert rendesen felvannak javítva a NES verzióhoz képest. Elég hosszú szórakozást okoz a gazdájának, mindenképen érdemes megszerezni.
Videó a YouTube-on
Final Fight 2-3
A Final Fight sorozat legjobb része, bár a második is elég jó. Haladós-bunyós játék. Egy vagy két játékos játszhatja. Érdekes, hogy játszhatunk úgy is, hogy a 2-es játékost a gép irányítsa. A grafika nagyon szép, változatos, játéktermi színvonalú. Erre a gépre ez a legjobb haladós-bunyós játék.
Videó a YouTube-on
Doom
A híres PC-s játék elkészült SNES-re is. A plafon és a talaj nincs textúrázva, de amúgy mindent megtalálunk a játékban amit az eredetiben.
Videó a YouTube-on
Knights of the Round
Golden Axe szerű játék. A kerekasztal három lovagját irányíthatjuk a játékban. A háttérgrafika csodálatos (játéktermi minőségű), a figurák jó nagyok és elég sokminden történik a képernyőn. (játéktermi gép konverziója)
Videó a YouTube-on
Legend
Szintén Golden Axe szerű játék.
A grafika nagyon szép, változatos és tele van effektekkel.
Videó a YouTube-on
Donkey Kong Country
Az egyik "csoda" a gépre. Nagyon 3d hatású, valójában 2d-s gyűjtögetős játék. Változatos, sok felfedezni való van benne, a grafika hihetetlenül szép.
Videó a YouTube-on
Return of Jedi
A film eseményeit dolgozza fel (nagyjából) a játék. A legtöbb pálya előtt választhatunk, hogy kit irányítunk. Minden pálya végén főellenségek várnak, és minden pálya teljesítése után kódszót kapunk, amivel később folytathatjuk a játékot. A pályák között "filmrészleteket" láthatunk. A grafika nagyon szép, a hangok szuper jól szólnak. Vannak 3D-s pályák is, de a legtöbb pályán 2D-ben mozoghatunk, és a cél általában csak a kijárat (főellenség) megtalálása.
Super Turrican 2
A turrican sorozat mindíg is magasra emelte a mércét. A játékban lőni kell mindenre ami él és mozog. A pályákon rengeteg felvehető cuccot találunk, energiát, fegyvereket, képességeket.
Videó a YouTube-on
Super Mario World
Kihagyhatatlan. Mario újabb kalandja. 2D-s mászkálós játék, sok felfedeznivalóval.
Videó a YouTube-on
Super R-type
Az R-type az űrhajós-lövöldözős játékok koronázatlan királya. Ez egy feljavított változat, extra jó grafikával, jól megépített pályákkal.
Videó a YouTube-on
Chaos Engine
Az Amiga egyik sikerjátéka. Felülnézetből látjuk a pályát. Egy játékost irányítunk mi, a másik játékost vagy a haverunk, vagy a számitógép (snes). A cél, hogy a labirintus szerű pályákon lelődözzük a ránk támadó ellenfeleket és megtaláljuk a kijáratot. Útunk során találunk extra fegyvereket, kulcsokat. Hangulatos, pörgős játék.
Videó a YouTube-on
Ultimate Mortal Kombat
Az egyik legjobban sikerült verekedős játék, bár a Mortal Kombat többi része sem rossz. A játékban digitalizált szereplők csépelik egymást. A grafika hihetetlen szép és gyors. A gép elég jól verekszik, nehéz legyőzni. A menetek végén ki is végezhetjük az ellenfelet, a bunyó alatt is fröcsköl a vér, törik a csont, így fiatalabb játékosoknak nem ajánlott.Amit még érdemes kipróbálni:

StarWing Videó a YouTube-on
Super Star Wars Videó a YouTube-on
Empire Trikes Back Videó a YouTube-on
Mortal Kombat 2-3 Videó a YouTube-on
King of Dragons Videó a YouTube-on
Rock and Roll Racing Videó a YouTube-on
Urban Strike Videó a YouTube-on
Mario Kart Videó a YouTube-on
BlackThorne Videó a YouTube-on
Super Turrican 1
Contra III: The Alien Wars Videó a YouTube-on
Super Street Fighter 2 Videó a YouTube-on


A gép ismertetése:
Snes (Super Nintendo, Super Famicom) (1991)
Szuper Nintendo Szuper Nintendo Szuper Nintendo Szuper Nintendo
A Nintendo 16bites masinája. 16bites sztereo cd-minőségű hangja van. 32768 szín megjelenítésére képes. Ismerte a hardver sprite kicsinyítés/ nagyítás/ forgatást. Volt egy beépített mode7 üzemmódja, mely egy bittérképet tetszőlegesen tudott forgatni/kicsinyíteni/nagyítani 3 dimenziós hatást keltve. (Elkészült a gépre a Doom, az azért bizonyítja hogy 3d-ben sem rossz a gép.) A Sega Megadrive nagy vetélytársa. Technikailag jobb annál, igaz később is jött ki. Emulátor van hozzá, látszólag mindent lejátszik jó minőségben. Az emulátorhoz ajánlott egy minimum Pentium 1-es gép, de inkább Pentium 2-es. A játékok mérete 500 kbyte és 3-4Mb között mozog. (A játékokat betömörítve is kezeli az emulátor, ami pozitív dolog.) Elég sok játékot lehet találni hozzá.
Link:100 SNES játék -videó a YOUTUBE-on
Link:60 SNES játék -videó a YOUTUBE-on (eredeti hanggal)
Link:Top 10 SNES játék -videó a YOUTUBE-on (eredeti hanggal)
Link:SNES-es videók a YOUTUBE-on
Emulátor: ZSNES, SNES9X


Hogyan játszhatok ezekkel a játékokkal?

...