OLI76.HU - Orosz Olivér weboldala
személyes blog festmények, airbrush online játékok android retro rovat videoton tvc programozás
személyes blog festmények, airbrush online játékok android retro rovat videoton tvc programozás
Retro rovat

menü:
előszó
leírás emulátorokhoz
videojáték történelem
gépek:
Atari
Commodore
Sega
Nintendo
egyéb konzol
egyéb számitógép
IBM PC
legjobb játékok:
Commodore 64
GameBoy
Nintendo (NES)
Super Nintendo
Master System
Game Gear
MegaDrive
Mega CD
32X
PlayStation (PSX)
egyéb
média:
újságok
tévé műsorok
linkek:
játékos videók
videók
egyéb linkek

kapcsolódó fórum


Retro, Emulátor rovat. ( -Nintendo játékok )


A gép (Nintendo, NES) ismertetése
Hogyan játszhatok ezekkel a játékokkal?

Játékok ismertetése:
Ghosts and Goblins
A főhős kedvesét elrabolja valamilyen repülő lény, ő felmérgeli magát, páncélt ölt majd elindul, hogy kiszabadítsa a lányt.
A kaladn a temetőben kezdődik, ahol a föld alól előbújó zombikat és más lényeket kell legyilkolni. Ha ütközünk valakivel, akkor a páncélt elveszítjük, de még élünk. Ha mégegyszer ütközünk valamivel akkor viszont meghalunk.
Videó a YouTube-on
Castlevania
A játékban Drakula gróf kastélyába tehetünk látogatást. A kastély tömve van zombikkal, csontvázakkal, denevérekkel akik az életünkre törnek. Mi az ostorunkal szálhatunk szembe velük. A falon lévő gyertyatartókat szétlőve extra fegyverekre, energiára lelhetünk. A játék grafikája jó, a hanghatások és zenék pedig kiemelkedőek.
Videó a YouTube-on
TMNT2 -Teenage Mutant Ninja Turtles 2-3
A játéktermi gép NES verziója. Nagyon jól sikerült játék. Egy vagy két játékos játszhatja. Haladós-bunyós játék.
Videó a YouTube-on
Contra
Mászkálós-lövöldözős játék. "klasszikus". Egy vagy két játékos játszhatja. A pályákon haladva le kell lődözni mindent ami él és mozog. A pályákon extra fegyvereket szedhetünk össze. A pályák végén főellenségek várnak.
Néha a változatosság kedvéért kicsit 3D-s épületen belüli pályák is vannak.
Videó a YouTube-on
Chip and Dale
A Disney rajzfilmsorozatot dolgozza fel a játék. Chip és Dale a két szereplő akit irányíthatunk, de az átvezető mozikban a Csipetcsapat többi tagja is feltűnik. Egy vagy két játékos játszhatja a játékot. Egy frankó platformjátékról van szó. A ládákat és kissebb tárgyakat felemelhetjük és az ellenfelekhez vághatjuk.
Videó a YouTube-on
Kirby's Adventure
Mászkálós platformjáték. Emlékeztet a Mario-ra. A főhős feltudja szívni a levegőt, így repülni is tud, emellett a pályán lévő állatkákat is feltudja szívni, majd fegyverként kifújni. Ha felszívunk egy ellenfelet majd lefelé nyomjuk a joy-t akkor átvehetjük annak képességeit. A kezelést a gép kezdéskor nagyonjól bemutatja.
Minden helyszínen bizonyos számú pályát kell teljesítenünk -sorrendben, majd ezután mehetünk a következő helyszínre. A pályák is több szakaszból állnak, ezek a szakaszok akár különbözöek is lehetnek, így ha végigjátszunk 3 pályát azt legalább 10-nek fogjuk érezni. Természetesen a szintek végén főellenségek várnak ránk. Mivel a játék elég hosszú, a játékállást automatikusan elmenti a gép -ez a mentés kikapcsolás után sem vész el, tehát nemkell előlről kezdeni a játékot.
A grafika NAGYON szép, a pályák és ellenfelek is baromi jól néznek ki. A játék a legjobb mászkálós játékok között van -ha nem a jegjobb. Mindenképen érdemes megnézni.
Videó a YouTube-on
Final Fight 3
Az egyik legjobb bunyós játék a gépre. Amint az a képeken is látszik a grafika nagyon szép, a karakterek jó nagyok és jól kidolgozottak. A mozgásuk, az irányítás is rendben van. Tudunk ütni-rúgni, vannak dobások és speciális mozgások is ugyanúgy, mint 16bites gépeken.
Videó a YouTube-on
Double Dragon 3
A másik legjobb bunyós játék a gépre. Az eredeti (arcade) Double Dragon hangulatát idézi. A figurák kissebbek mint a FF3-ban, viszont többféle mozgásuk van. Egyszerre két ellenfél támad ránk, és ezek gyakran összejátszanak. A játék zenéje, hangulata nagyon jó.
Videó a YouTube-on
Joe and Mac
A dinoszauruszok korába tehetünk kirándulást a játékban. A főhősnek azthiszem elrabolták a feleségét, ő pedig útrakélt hogy kiszabadítsa. Egy kőbalta a fegyverünk amit eldobva leüthetjük az ellenfeleket. A grafika szuper és a pálya tele van izgő-mozgó elemekkel, ősmadarakkal, ősemberekkel, dínókkal és mindenféle érdekes elemekkel. A pályák végén főellenfelekre is számíthatunk.
Videó a YouTube-on
Skinhead City
Double Dragon klón, de nagyon hangulatos.
Videó a YouTube-on
Mortal Kombat 2
Verekedős játék. A gép képességeit nézve NAGYON jól sikerült. A hátterek igazán szépek (ellentétben a Fatal Fury-val), van ahol 3D-s hatás is van bennük, az erdőben a fák tátognak stb. A szereplők -bár nincs sok szín rajtuk -mégis nagyon jól néznek ki, a mozgásuk nagyon sima (nem darabos), és minden mozgás bennevan ami az eredeti játékban. Minden szereplőnek több speciális támadása van, és még a vér is fröcsköl. Maga a játékélmény nagyon jó, érdemes kipróbálni.
Fatal Fury 2
Verekedős játék, a híres Fatal Fury NES verziója. A figurák szép nagyok, a mozgásuk elég jó. Sajnos a szereplőkön nincs túl sok szín (a gép korlátai miatt), meg a háttér sem a legszebb. Ezeket leszámítva el lehet vele lenni.


Amit még érdemes kipróbálni:

Super Mario Bros ...Videó a YouTube-on
Super Mario Bros 3 ...Videó a YouTube-on
Ninja Gaiden 1-3 (Ninja Ryukenen 1-3) ...Videó a YouTube-on
Contra Force ...Videó a YouTube-on
Castlevania 3 ...Videó a YouTube-on
Wild Gunman ...Videó a YouTube-on
Duck Hunt ...Videó a YouTube-on
Final Fantasy 1-5
Legend of Zelda
Mighty Final Fight
Battletoads ...Videó a YouTube-on
Hammerin Harry ...Videó a YouTube-on
Lion King
Rush'n Attack ...Videó a YouTube-on
Lemmings ...Videó a YouTube-on
Last Ninja ...Videó a YouTube-on
Skinhead Fight


A gép ismertetése:
Nintendo Entertainment System (NES /FAMICOM) (1985)
Nintendo Entertainment System Nintendo Entertainment System Nintendo Entertainment System Nintendo Entertainment System
A Nintendo első sikeres gépe a 8bites korból. 64 színű palettából 16 szín lehetett a képernyőn (sprite-okkal együtt talán több). Jó emulátort könnyű hozzá találni, programokkal együtt. Egy-egy játék kb. 64-256 kbyte nagyságú.
Érdekes, hogy a gép még mais "él". Nagyonsok klónja létezik. A legtöbb nemhivatalos. A géppel teljesen kompatibilisek, de másképp néznek ki és az elektronika is más. Nos ezeket a klónokat még mostis meglehet vásárolni boltokban, piacokon. Azok a bizonyos sárga kis kazetták kellenek hozzá. Ezek eredeti NES játékok, csak a kártya csatlakozása a japán/amerikai FAMICOM gépével kompatibilis, nem az a lapos kártya mint az európai. Ezekből a klónokból is nagyonsok létezik, de ezek inkább csak a külsejükben térnek el, általában egy sikeres gépre akarnak hasonlítani (Megadrive, PSX, SATURN stb.) Meg kell említeni, hogy ezek a sárga kazetták valószínűleg olcsó utángyártott darabok, így a minőséggel lehetnek problémák (lefagyás, grafikus hibák stb.), illetve a programok egyrésze is feltört verzió, egy egy régi játék "megbuherálásával" keletkezett, szóval nem hivatalos kiadás. Az emulátorokhoz egy Pentium 1-es gép elegendő.
Link:Online játszhatunk NES játékokkal
Link:100 NES játék -videó a YOUTUBE-on
Link:Super Mario Bros -videó a YOUTUBE-on
Link:Ninja Gaiden -videó a YOUTUBE-on
Link:Castlevania -videó a YOUTUBE-on
Link:Chip and Dale -videó a YOUTUBE-on
Emulátor: VirtuaNes, Nesticle


Hogyan játszhatok ezekkel a játékokkal?

...