OLI76.HU - Orosz Olivér weboldala
személyes blog festmények, airbrush online játékok android retro rovat videoton tvc programozás
személyes blog festmények, airbrush online játékok android retro rovat videoton tvc programozás
Retro rovat

menü:
előszó
leírás emulátorokhoz
videojáték történelem
gépek:
Atari
Commodore
Sega
Nintendo
egyéb konzol
egyéb számitógép
IBM PC
legjobb játékok:
Commodore 64
GameBoy
Nintendo (NES)
Super Nintendo
Master System
Game Gear
MegaDrive
Mega CD
32X
PlayStation (PSX)
egyéb
média:
újságok
tévé műsorok
linkek:
játékos videók
videók
egyéb linkek

kapcsolódó fórum


Retro, Emulátor rovat. ( -Sega Game Gear játékok )


A gép (Sega Game Gear) ismertetése
Hogyan játszhatok ezekkel a játékokkal?

Játékok ismertetése:
Sonic the Hedgehog
Sonic Game Gear-re is elkészült. Grafikája valamivel szebb mint a Master System verzióé.
Videó a YouTube-on
Aladdin
Aladdin-t irányíthatjuk ebben a játékban. A grafika a Disney rajzfilmből ismert, szépen megrajzolt, jól animált. Láthatunk extra effekteket is, például többrétegű scrollt, 3D hatásokat. A pályák között a rajzfilm eseményeit követhetjük nyomon. A játékmenet kicsit eltér a "klasszikus" MegaDrive változattól, de ez nem baj.
Videó a YouTube-on
Road Rash
Illegális utcai motorversenyeken vehetünk részt a világ különböző helyszínein. Célunk minden pályán az első helyezést elérni. Ha sikerül akkor pénzt kapunk, amiből vásárolhatunk jobb motorkerékpárt, majd mehetünk a következő pályasorozatra. A pályán a többi versenyző nem a legbarátságosabb, lánzokkal és botokkal vannak fölszerelkezve és megpróbálnak minket leütni a motorról. Ezen kívül a civil forgalomra is figyelnünk kell, illetve a felbukkanó rendőröket is le kell ráznunk.
Videó a YouTube-on
Robocop vs Terminator
A játék legalább olyan jó, mint a Master System verzió. Annyi a nehezítés, hogy kissebb területet látunk egyszerre. Aki nem ismerné: egy mászkálós-lövöldözős játékról van szó. A városban megjelent a Terminator és a Robotzsaru feladata a megfékezése. Persze mire oda eljutunk addig sok gazfickó támad ránk amiket likvidálnunk kell. Az ablakokat kilőve energiát és extra fegyvereket szerezhetünk. Az ellenfeleket alulról, a padlón keresztül is lelőhetjük.
Videó a YouTube-on
Fatal Fury Special
Klassz verekedős játék. A hátterek mint látható nagyon szépek, a főszereplők is elég jól néznek ki, a mozgásuk nagyon jó. Mindegyik szereplőnek több speciális támadása is van. Az irányítás, és maga a játékélmény nagyon jó, érdemes kipróbálni.
Videó a YouTube-on
Urban Strike
A játékban egy helikoptert irányítunk 45 fokban döntött 3D nézetben. Minden helyszínen meghatározott feladatokat kell végrehajtani (elpusztítani valamit, felvenni valamit majd elvinni egy bizonyos helyre, túszokat menteni stb.).
Videó a YouTube-on
Streets of Rage 1-2
Double Dragon szerű haladós-verekedős játék, a SEGA saját fejlesztése. Jó zene és gyors játékmenet jellemzi. Választanunk kell egy szereplőt, majd végig verni mindenkit a pályákon. A pályák végén főellenségek is várnak ránk.
Videó a YouTube-on
the Lion King
A Disney rajzfilmből készült játék. Szép grafika és hangulatos zene jellemzi. Látszólag gyerekeknek készült, de nem könnyű játék, ezért inkább nagyobbaknak tudom ajánlani.
Videó a YouTube-on
Chuck Rock 1-2
Az első részben egy ősember, a másodikban egy ős gyerek kalandjait élhetjük át. Helyszín az őskor, az ellenfeleink mindenféle ősi állatok. A grafika kellemes, rajzfilmbe illő.
Videó a YouTube-on
Shinobi 1-2
Legyen már nindzsás játék is gondolták és elkészült a Shinobi két része. Kifejezetten a gépre készült a játék. Lényegében platformokon kell ugrálni és kardunkkal, dobócsillaggal lekűzdeni az ellenfeleket. Szorult helyzetben korlátozott számban varázslatokat is használhatunk. A grafika kellemes, néha átlagos, néha kiemelkedő (pl mikor száguldó autók tetején kell ugrálni.)
Videó a YouTube-on
Mortal Kombat 2
Igen, elkészült Game Gear-re is. A grafika szebb, mint Master System-en, a figurák igen jól néznek ki és a hátterek is szebbek. Kár, hogy itt is kiszúrták a szemünket két háttérrel -amiknek a mozgatása elég darabos. A zene felejthető.
Videó a YouTube-on
Cool Spot
A nagy piros pont kalandjai a tengerparton. Kellemes zene, szép grafika jellemzi a jákot.
Videó a YouTube-on
Shaq Fu
A nagygépeken is ismert játék. Igazán jól sikerült. A szereplők grafikája és mozgatása igen szép sima.
Videó a YouTube-on
Star Wars -Return of Jedi
A játék a Super Nintendo változat konverziója. Ez egyrészt meglepő, másrészt kellemes meglepetés. A játékban ugyanazok az átvezető mozik vannak mint SNES-en. A pályák előtt több szereplő közül választhatunk.
Videó a YouTube-on
Desert Speedtrap
A "kengyelfutó gyalogkakukk" kalandjai kicsit SONIC-os stílusban.
Videó a YouTube-on


Amit még érdemes kipróbálni:

Battletoads Videó a YouTube-on
Ecco The Dolphin Videó a YouTube-on
Sonic Chaos Videó a YouTube-on
the Jungle Book Videó a YouTube-on
Deep Duck Trouble Videó a YouTube-on
Halley Wars Videó a YouTube-on
Vampire Master of Darkness Videó a YouTube-on
Alien 3 Videó a YouTube-on
Arena - Maze of Death Videó a YouTube-on
Asterix and the Great Rescue Videó a YouTube-on
Ax Battler - A Legend of Golden Axe Videó a YouTube-on
Super Monaco GP 1-2 Videó a YouTube-on
Land of Illusion Starring Mickey Mouse Videó a YouTube-on
Megaman Videó a YouTube-on
the Ottifants Videó a YouTube-on
The Smurfs Videó a YouTube-on
Wolfchild Videó a YouTube-on
Asterix and the Secret Mission Videó a YouTube-on


A gép ismertetése:
Sega Game Gear (1989)
Sega Game Gear Sega Game Gear Sega Game Gear
A Sega kis színes képernyős kézben tartható masinája. Z80 8bites processzor, 160x146 felbontás, színes 3.2 colos képernyő háttérvilágítással, 32 szín a képernyőn a 4096-ból. Max. 64 sprite lehetett a képernyőn (egy sprite 8x8-as méretű). 4 csatornás sztereo hangja van. 24K ram van a gépben. A géphez készítettek rádió illetve TV tuner kártyát is. Ez utóbbival bárhol a masina képernyőjén nézhettük a tévét. A gépet kézbe véve az első gondolatom az volt, hogy "baromi nagy", de legalább a képernyő is elég nagy. A hangja lehetne jobb, de a grafika felveszi a versenyt a 16bites gépeken látottakkal. Ha a gép kissebb lenne és aksi lenne benne akkor még ma is sikeres lehetne. Emulátort és programokat könnyű szerezni hozzá. Egy program kb. 100-200 kbyte-os.
Link: Game Gear videók a YOUTUBE-on
Emulátor: MEKA, MasterGear


Hogyan játszhatok ezekkel a játékokkal?

...