OLI76.HU - Orosz Olivér weboldala
személyes blog festmények, airbrush online játékok android retro rovat videoton tvc programozás
személyes blog festmények, airbrush online játékok android retro rovat videoton tvc programozás
Retro rovat

menü:
előszó
leírás emulátorokhoz
videojáték történelem
gépek:
Atari
Commodore
Sega
Nintendo
egyéb konzol
egyéb számitógép
IBM PC
legjobb játékok:
Commodore 64
GameBoy
Nintendo (NES)
Super Nintendo
Master System
Game Gear
MegaDrive
Mega CD
32X
PlayStation (PSX)
egyéb
média:
újságok
tévé műsorok
linkek:
játékos videók
videók
egyéb linkek

kapcsolódó fórum


Retro, Emulátor rovat. ( -PlayStation (PSX) játékok )

A gép (PlayStation) ismertetése
Hogyan játszhatok ezekkel a játékokkal?

Játékok ismertetése:
Need For Speed 3
Atós játékok között az egyik legjobb, a NEED FOR SPEED sorozat.
A harmadik rész különlegessége a nagyon szép grafika mellett az, hogy megjelenik a HOT PURSUIT üzemmód. Ilyenkor csak két autó versenyzik a pályán, viszont a pályán megjelennek a rendőrök, akik vadásznak a két versenyzőre. Ha elkapnak akkor időt vesztünk. A rendőrök elég agresszíven támadnak, leszorítják az autónkat. Kellemes látvány 2-3 rendőrautóval övezve vezetni. A rendőrök a gépi játékost is üldözik, meg is állítják ha tudják, ilyenkor lazán elmehetünk mellette. Verseny közben a rendőrségi rádiót hallgatjuk. A meneteket természetesen visszanézhetjük videoklip formájában.
Videó a YouTube-on
Need For Speed 4 -High Stakes
A harmadik rész hagyományait követi. A grafika még szebb lett. Az autókba be lehet látni, látható a sofőr, ülések stb. A háttér szinte festmény szerű. Valósághűbb mint a harmadik részben. Az utak szélesebbek, sokkal több hely van előzni, vagy épp levágni egy kanyar ívét. A HOT PURSUIT üzemmód itt is megtalálható. A rendőrautók grafikája is szebb lett. A rendőrök itt gyakran kordonokat állítanak, tehát keresztbe állnak az úton, e mellett a civil autókra is feigyelni kell. A hangulatot nagyon jól vissza adja a videó.
Videó a YouTube-on
Driver 1
A DESTRUCTION DERBY készítői úgy gondolták, hogy ne szorítsuk a játékost egy zárt pályára, így elkészült a DRIVER, melyben egy egész várost bejárhatunk szabadon. Egy sofőrt játszunk, aki mindenféle küldetéseket vállal a városban. Csak vezetnünk kell, de a küldetések elég változatosak. A dolgunkat nehezítik a rendőrük, melyek elég agresszíven lépnek fel, gyakorlatilag össze akarják törni az autónkat. Szerencsére mi is összetörhetjük az övéket. Van "szabad kóborlás" üzemmód is, amikor küldetésünk nincs, csak autókázhatunk a városban. Autót nem "lophatunk" mint a GTA részeiben, de a küldetésekhez különböző autókat kapunk. A kocsik jól néznek ki, igazi amcsi autók, és a mozgásuk is tökéletesen jó. Több várost is bejárhatunk, és van éjszakai mód is.
Videó a YouTube-on
Kensei
PSX-re sok verekedős játék létezik. A legjobbak között van a KENSEI.
Csak nézzétek meg a videót. A figurák igen szépen néznek ki, a mozgásuk is nagyon szép. Sokfajta támadást tudnak. Lehetőség van kitérni oldal irányba egy támadás elől. De olyan helyzetből is indíthatunk támadást, amikor már vesztesnek érezzük a szituációt, mondjuk a földön fekszünk, vagy az ellenfél lefogott. A hátterek is részben térhatásúak, nem csak képek. Összességében úgy érzem felveszi a versenyt a Tekken 3-al.
Videó a YouTube-on
Tekken 3
A 3D-s verekedős játékok talán legjobbika PSX-en.
Videó a YouTube-on
Soul Blade
Ebben a verekedős játékban nem puszta kézzel verekszünk, hanem minden szereplőnek van valamilyen fegyvere. A játék elég gyors, a kamerakezelés elég jó. A hátterek 3D-sek, és gyakran animáltak. Játéktermi hatása van a játéknak, tehát nem a tökéletesen élethű szimulációt és grafikát akarták megvalósítani, de talán éppen ezért nagyon élvezetes a játék.
Videó a YouTube-on
Delta Force Urban Warfare
Ez az egyik legjobb fps a gépre. Nincsenek benne nagy terek, cserében nagyon szépen ki van dolgozva a környezet. A játékost segíti egy automatikus célzó rendszer, és egy automata térkép. Természetesen többfajta fegyvert szerezhetünk. Az ellenfelek mozgása elég jó, nem csak ácsorognak, hanem mozognak, keresnek minket, támagnak, elbújnak fedezék mögé, vagy épp a hátunk mögé kerülnek. Összességében nagyon valósághűnek érzi az ember a játékot.
Videó a YouTube-on
Fighting Force
Haladós-verekedős játék, Double Dragon klón. Teljesen 3d-s. Négy szereplő közül választhatunk, két játékos is játszhatja. Lehet tárgyakat használni (kések, botok, pisztolyok), szétverhetjük az autókat, letörhetjük a folyosón a korlátot és azzal a csővel verekedhetünk tovább. A pályák szépek, elég sok van és több helyen elágazik a történet, ott mi választhatunk, hogy melyik pályára megyünk tovább.
A játék gyors, pörgős. A vége felé már elég monoton, de egyszer azért érdemes végigjátszani.
Videó a YouTube-on


Amit még érdemes kipróbálni:

Crash Bandicoot -Videó a YouTube-on
Resident Evil 1-2 -Videó a YouTube-on
Road Rash 3D -Videó a YouTube-on
Grand Turismo -Videó a YouTube-on
Driver 2 -Videó a YouTube-on
Tomb Raider 1-5 -Videó a YouTube-on
Need for Speed Porsche 2000 -Videó a YouTube-on
Aladdin -Videó a YouTube-onA gép ismertetése:
Sony Playstation (PSX) (1995)
PlayStation PlayStation PlayStation PlayStation PlayStation
A Sony 1995-ben gondolt egyet és berobbant a játékgépek világába. Egy cd-alapú 32 bites gépet dobtak össze. 33mhz-es RISC proci, 2Mb ram (+video ram), 16Milliós színpaletta, hardveres 3D támogatás. 24 csatornás CD minőségű hangja van és egy dupla sebességű CD meghajtó kapott helyet benne. A gép hihetetlenül népszerű volt olyannyira, hogy mai napig sokan szeretik és játékokat is bőven kapni még hozzá. A gépben a nagy dobás a 3dimenziós képessége, illetve a hihetetlenül nagy és igényes program ellátottság. Emulátor van hozzá és jól is működik. 3d-s támogatás nem árt hozzá. Egy-egy játék egy-egy cd-n terpeszkedik, nem is lehet játékot találni a neten, esetleg demo programokat.
Link:Playstation videók a YOUTUBE-on
Link:PSX játékok -videoklipp a YOUTUBE-on
Link:Grand Tourismo 2 -videó a YOUTUBE-on
Emulátor: Epsxe


Hogyan játszhatok ezekkel a játékokkal?