OLI76.HU - Orosz Olivér weboldala
személyes blog festmények, airbrush online játékok android retro rovat videoton tvc programozás
személyes blog festmények, airbrush online játékok android retro rovat videoton tvc programozás
Retro rovat

menü:
előszó
leírás emulátorokhoz
videojáték történelem
gépek:
Atari
Commodore
Sega
Nintendo
egyéb konzol
egyéb számitógép
IBM PC
legjobb játékok:
Commodore 64
GameBoy
Nintendo (NES)
Super Nintendo
Master System
Game Gear
MegaDrive
Mega CD
32X
PlayStation (PSX)
egyéb
média:
újságok
tévé műsorok
linkek:
játékos videók
videók
egyéb linkek

kapcsolódó fórum


Retro, Emulátor rovat. ( -Sega MegaDrive játékok )


A gép (Sega MegaDrive) ismertetése
Hogyan játszhatok ezekkel a játékokkal?

Játékok ismertetése:
Sonic the Hedgehog
A SEGA kabala figurája Sonic, egy kék színű róka, aki Dr. Robotnik-al veszi fel a harcot ebben a mászkálós játékban. Az ellenfeleket ártalmatlanná tehetjük, ha a fejükre ugrunk. Útunk során gyűrűket gyűjthetünk. Ha 100 gyűrűt összeszedünk akkor egy életet kapunk érte. Ha nekimegyünk egy ellenfélnek akkor az addig összegyűjtött gyűrűk szétgurulnak, ezek egy részét még gyorsan összeszedhetjük. Ha úgy ütközünk egy ellenféllel, hogy nincs gyűrűnk, akkor egy életet vesztünk és kezdhetjük előlről a pályát, illetve az utolsó ellenőrző ponttól.
Videó a YouTube-on
Road Rash
Illegális utcai motorversenyeken vehetünk részt a világ különböző helyszínein. Célunk minden pályán az első helyezést elérni. Ha sikerül akkor pénzt kapunk, amiből vásárolhatunk jobb motorkerékpárt, majd mehetünk a következő pályasorozatra. A pályán a többi versenyző nem a legbarátságosabb, lánzokkal és botokkal vannak fölszerelkezve és megpróbálnak minket leütni a motorról. Ezen kívül a civil forgalomra is figyelnünk kell, illetve a felbukkanó rendőröket is le kell ráznunk.
Videó a YouTube-on
Streets of Rage 3
A legjobb haladós-bunyós játék a gépen. A sorozat első része még gyengécske volt, de a második és harmadik rész nagyon jó lett. A grafika mint látható nagyon jó. Főleg a szereplők és ellenfelek lettek nagyon nagyok és szépek. Maga a játékmenet is nagyon jó, az irányítás szuper. Egyszerre 5-6 ellenfél is támad ránk, emellett sok a széttörhető tárgy. Felvehetünk késeket, botokat ha puszta kézzel nem bírnánk a bunyót. Minden pálya végén főellenséggel kell megkűzdeni. A játékot három nehézségi szinten játszhatjuk, normal és hard fokozaton már tényleg rendesen küzdeni kell a győzelemhez, így hosszú távra biztosítva van a szórakozás.
Videó a YouTube-on
Golden Axe
A SEGA játéktermi gépének MD verziója. 3 főhős közül választhatunk, majd végig kell verekednünk magunkat a ránk támadó ellenfeleken. Varázslatokat a kis kék manóktól szerezhetünk. Találhatunk a pályán olyan sárkányokat, amiknek a hátára fel is ülhetünk. A pályák végén főellenségek várnak. Ja, kétjátékos opció is van a játékban, így egy haverunkat is segítségül hívhatjuk.
A második részben új pályákat kapunk, a harmadik rész viszont teljesen újra lett írva, feljavított grafikával, szebb mozgásokkal stb.
Videó a YouTube-on
Chaos Engine
Felülnézeti lövöldözős játék. Az Amiga nagy sztárja MegaDrive-on. Felülnézetben kell egy útvesztőben írtani az ellent, kulcsokat, extra fegyvereket gyűjtögetni. A játékmenet nagyon hangulatos, pörgős, mindenképen érdemes kipróbálni.
Videó a YouTube-on
Mortal Kombat 2
Verekedős játék. Digitalizált szereplők, fröcskölő vér, kivégzések. A sorozat részei közül szeritnem ez sikerült a legjobban.
(kiskorúaknak nem ajánlott!)
Videó a YouTube-on
Castlevania
A NES-en indult sorozat MD verziója. A játékban zombikat, csontvázakat és hasonló teremtményeket kell aprítanunk. A grafika nagyon szép, és sok olyan effektet láthatunk, amiket más játékokban nem.
Videó a YouTube-on
Super Shinobi 2
Shinobi -a ninja újabb kalandja. Mászkálós-akció játék.


Amit még érdemes kipróbálni:

Cool Spot
Aladdin -Videó a YouTube-on
Golden Axe 2-3 -Videó a YouTube-on
Comix Zone -Videó a YouTube-on
Capt'n Havoc
Mega Turrican -Videó a YouTube-on
Rock and Roll Racing -Videó a YouTube-on
Alien 3
Contra -Videó a YouTube-on
Earthworm Jim 1-2
Fatal Fury 1-2
Lethal Enforcers 1-2 -Videó a YouTube-on
Mortal Kombat 1-3
The Punisher -Videó a YouTube-on
Shinobi 3
Skeleton Krew -Videó a YouTube-on
Sonic and Knuckles -Videó a YouTube-on
the Flinstones
Toy Story
Desetr Strike, Jungle Strike, Urban Strike -Videó a YouTube-on
X-men 2 -Videó a YouTube-on
Zero Tolerance -Videó a YouTube-on


A gép ismertetése:
Sega MegaDrive (1989)
Sega MegaDrive Sega MegaDrive Sega MegaDrive
A Sega 16 bites otthoni masinája. cpu: motorola 68000 (16/32 bit), 7,6 Mhz, Z80-as társproci, 64K ram, 8K ram a hang számára, 64K video ram, 320x224, 512-ből 64 szín a képernyőn, 10 csatornás hang (22 khz). 1993-ban adták ki a MD2-őt. Az elektronika ugyanaz, de lehagyták a hangerőszabályzót és az RF kimenetet. A maga korában óriási népszerűségnek örvendett. A SNES vetélytársa volt, de korábban jelent meg. A hanja elég ramaty. 2d-s játékokhoz nagyon jó a gép, a SEGA nagyonsok játéktermi játék konverzióját elkészítette rá. 3d-s képességei elég gyengék, de egy spéci kártyán elkészült rá a Virtua Racing, ami egész jól sikerült (Sajna ezt a játékot egy emulátor sem játsza le.) Emulátort és játékokat könnyű szerezni hozzá. Az emulátorhoz ajánlott egy legalább Pentium 1-es gép. Egy-egy játék mérete kb. 300 kbyte-tól 2-3 Mbyte-ig terjed.
Link:MegaDrive videók a YOUTUBE-on
Link:100 MegaDrive játék -videó a YOUTUBE-on
Link:100 MegaDrive játék -videó a YOUTUBE-on
Link:100 MegaDrive játék -videó a YOUTUBE-on
Link:Contra Hard Corps -videó a YOUTUBE-on
Link:Mortal Kombat 2 -videó a YOUTUBE-on
Link:Sonic and Knuckles-videó a YOUTUBE-on
Emulátor: KGEN, GENS, WGENS, RetroDrive


Hogyan játszhatok ezekkel a játékokkal?

...