OLI76.HU - Orosz Olivér weboldala
személyes blog festmények, airbrush online játékok android retro rovat videoton tvc programozás
személyes blog festmények, airbrush online játékok android retro rovat videoton tvc programozás
Retro rovat

menü:
előszó
leírás emulátorokhoz
videojáték történelem
gépek:
Atari
Commodore
Sega
Nintendo
egyéb konzol
egyéb számitógép
IBM PC
legjobb játékok:
Commodore 64
GameBoy
Nintendo (NES)
Super Nintendo
Master System
Game Gear
MegaDrive
Mega CD
32X
PlayStation (PSX)
egyéb
média:
újságok
tévé műsorok
linkek:
játékos videók
videók
egyéb linkek

kapcsolódó fórum


Retro, Emulátor rovat. ( -Sega 32X játékok )

A gép (Sega 32X) ismertetése
Hogyan játszhatok ezekkel a játékokkal?

Játékok ismertetése:
Virtua Racing Deluxe
A SEGA Virtua Racing játéktermi gépének konverziója. A játékban 3 kocsi közül választhatunk, és kapunk két plusz pályát is, így összesen 5 pályát kell teljesítenünk, melyek különböző nehézségűek. A grafika vektoros (3d-s) és nagyon gyors. Egy belső és három külső kameranézetből vezethetünk, hapedig az első három helyen végzünk akkor visszanézhetjük a versenyt egy "videoklipp" formájában. A kocsik viselkedése nagyon jó, élvezetes a vezetés, frankón be lehet csúszni a kanyarokba, csikorognak a gumik. A játéktermi hatást fokozzák a digitalizált beszólások.
Videó a YouTube-on
Star Wars Arcade
Az azonos nevű játéktermi gép konverziója. Kétféle módban játszhatunk, az egyik az eredeti játéktermi, a másik egy speciális 32X verzió -nehezebb pályákkal. A játékban egy X szárnyút irányítunk, a grafika itt is "vektoros" 3d-s. Belső vagy külső nézetből repülünk, és feladatunk minden pályán megadott számú ellenséges TIE vadász lelövése. A helyszínek és az átvezető videók mind nagyon hangulatosak, de az időlimit miatt nehéz a játék (ezen kóddal segíthetünk).
Videó a YouTube-on
Mortal Kombat 2
A Mortal Kombat egy legendás játék. 32X-re csak a második rész jelent meg, de ez sikerült a legjobban konzolon. A 256 színű grafika nagyon szép, a hangok nagyon jók.
Videó a YouTube-on
Doom
A híres pc-s "gyilokjáték" konzolon. A grafika frankó. A pálya teljesen textúrázott, bár az árnyékhatásokat kihagyták. A pályák nagyjából azok amik pc-n, a hanghatások is jók. Szerencsére a hangulat /játszhatóság is megmaradt.
Videó a YouTube-on
Shadow Squadron vagy Stellar Assault
A Star Wars Arcade-hez hasonló 3dimenziós űr-lövöldözős játék. Itt is mindíg egy-egy helyszínen találjuk magunkat, ahol feladatokat kell végrehajtanunk (például legyilkolni minden ellenséges hajót). Van belső és külső nézet. A játékban nincs idő limit, a helyszíneken ráérünk kergetőzni az ellenfelekkel -ellentétben a Star Wars Arcade-al. Itt a csatában résztvevő nagyméretű űrhajókat is lelőhetjük, sőt le is kell lőnünk, körbe repülhetjük őket, ez nagyon látványos. Ráadásul néha tényleg hatalmas objektumokat találunk.
A saját és ellenfeleink hajója is nagyon jól kidolgozott, a nagy űrhajók szétrobbanása is nagyon látványos, emiatt a játék szebb mint a fent említett SWA.
Videó a YouTube-on
Metal Head
A játékban hatalmas harci robotokat irányíthatunk. A küldetéseket nagyvárosokban kell teljesítenünk, az elején nincs több feladatunk, mint kilőni minden ellenséges harci masinát.
Az ellenfelek változatosak, mindegyiknek különböző tulajdonságai és gyenge pontjai vannak. A pálya elég jól néz ki, tényleg úgy érezzük, hogy a város utcáin járunk. A bejárható városrész nem túl nagy, de a sarokban lévő térkép is segít, mert jelzi a közelben lévő célpontokat is. Többféle belső és külső nézet használható, ezek mind látványosak.
A játék az összes szöveget felolvassa, tele van digitalizált fényképekkel. Sikeres küldetések után vásárolhatunk fegyvereket a robotunkra.
Videó a YouTube-on


Amit még érdemes kipróbálni:

Virtua Fighter -Videó a YouTube-on
Knuckles' Chaotix -Videó a YouTube-on
Bc Racers -Videó a YouTube-on
Zaxxon's Motherbase 2000 -Videó a YouTube-on
Cosmic Carnage -Videó a YouTube-on


A gép ismertetése:
Sega 32X (vagy MARS) (1994)
Sega 32X Sega 32X Sega 32X
Ezt a kütyüt a Sega MegaDrive-ba kellett dugni és a kettő alkotott együtt egy 32-bites rendszert. A játékok kártyán voltak. A kiegészítővel a gép hangja sokkal jobb lett. Egy 32768-as palettából 256 színt tudott megjeleníteni. De az igazi dobás a gép 3dimenziós képessége volt. Elég gyors vektorgrafikát tudott, elkészült rá pl. a Virtua Racing, Virtua Fighter, Star Wars Arcade, és a Doom ami már egész jó lett. Egy-egy játék kb. 1-3 Mbyte-os. A lejátszáshoz sajna elég komoly gép kell, erősebb Pentium 3-as gép ajánlott. Amúgy az emulátor nem tökéletes, vannak programok amik még nem indulnak el rajta. (Mondjuk 10-ből egy) A gép nem volt hosszú életű, így durván 30-40 játékot lehet találni hozzá.
Link:32X videók a YOUTUBE-on
Link:DOOM -videó a YOUTUBE-on
Link:Virtua Racing Dx -videó a YOUTUBE-on
Link:Virtua Fighter -videó a YOUTUBE-on
Link:Star Wars Arcade -videó a YOUTUBE-on
Emulátor: GENS


Hogyan játszhatok ezekkel a játékokkal?

GRsldklk ..