OLI76.HU - Orosz Olivér weboldala
személyes blog festmények, airbrush online játékok android retro rovat videoton tvc programozás
személyes blog festmények, airbrush online játékok android retro rovat videoton tvc programozás
Retro rovat

menü:
előszó
leírás emulátorokhoz
videojáték történelem
gépek:
Atari
Commodore
Sega
Nintendo
egyéb konzol
egyéb számitógép
IBM PC
legjobb játékok:
Commodore 64
GameBoy
Nintendo (NES)
Super Nintendo
Master System
Game Gear
MegaDrive
Mega CD
32X
PlayStation (PSX)
egyéb
média:
újságok
tévé műsorok
linkek:
játékos videók
videók
egyéb linkek

kapcsolódó fórum


Retro, Emulátor rovat. ( -Sega MegaCD játékok )


A gép (Sega MegaCD) ismertetése
Hogyan játszhatok ezekkel a játékokkal?

Játékok ismertetése:
SILPHEED
Hihetetlen hangulatos űrhajós-lövöldözős játék. Célunk, hogy mindenre lőjünk ami él és mozog. A pálya megvan döntve, minden "vektoros" 3d-s. Lentről felfelé haladunk, de a pálya gyakran "váratlanul" elfordul, tehát nem unjuk meg hogy csak fölfelé haladunk. A pályán mindíg történik valami, de a háttérben is, nincs egy álló háttér, folyamatos a mozgás. Az első pályán például egy hatalmas űrhajó mellett haladunk el, amit a szemünk láttára lőnek darabokra. A második pályán aszteroida mezőben kell keresztülvergődnünk, itt az ellenfelek mellett a felénk száguldó köveket is kerülgetni kell. A pályák előtt /között elég hosszú 3d-s átvezető mozik vannak, sok digitalizált szöveget hallhatunk, a zenék és hanghatások is frankók.
Videó a YouTube-on
Crime Patrol
Egy rendőrt alakítunk a játékban aki különböző akciódús helyzetekbe keveredik. Egy célkeresztel kell lelövöldöznünk a képernyőn feltünő rosszfiúkat. A játék grafikája egy digitalizált film, a kamera folyamatosan mozog, a rosszfiúk bárhol felbukkanhatnak (legtöbbször fix helyen, de gyakran véletlenszerűen). Ha nemtudjuk őket lelőni időben akkor életet vesztünk. A film/grafika teljes képernyős és nagyon jó minőségű.
Videó a YouTube-on
Mad Dog McRee 1-2
Szintén célkeresztel kell lődözni a rosszfiúkat és szintén digitalizált film pereg előttünk. A vadnyugatra tehetünk látogatást a játékban. Peregnek az események, zajlik a történet, majd hirtelen ránk vár a feladat, hogy a képernyőn feltűnő rosszfiúkat lelőjük. Ha sikerül akkor a történet folytatódik tovább. A játéktér (film) nem teljes képernyős, és a képminőség is rosszabb mint a Crime Patrol-ban (bár a második részben ez megjavul). A western hangulat miatt azonban élvezetes a játék. (az azonos nevű játéktermi gép konverziója)
1. rész Videó a YouTube-on
2. rész Videó a YouTube-on
STAR WARS - Rebel Assault
A "csillagok háborúja" film idején játszódik a történet, egy pilótát alakítunk aki a birodalom ellen harcol. A játék végig digitalizált film, minden pályán valami űrjárművet irányítunk, célunk a különböző akadályok elkerülése és az ellenséges gépek és objektumok kilövése. A küldetésekre legtöbbször nem csak egyedül megyünk, társaink is lesznek. A grafika a video tömörítés miatt picit durva, de van ahol tényleg szép és látványos -például amikor csillagrombolók között repkedünk. A zene jó és sok a digitalizált beszéd. Az átvezető filmekben pedig részleteket láthatunk a filmből, láthatjuk a két droidot, Darth Wadert, és a játék végén a halálcsillag elleni küzdelemben is résztvehetünk.
Videó a YouTube-on
The Misadventures of Flink
Egy varázsló tanoncot (vagy ilyesmit) kell irányítani ebben a platformjátékban. A grafika hihtetlenül részletesen van kidolgozva. Főként a fiatalabbak kedvence lesz.
Videó a YouTube-on
Microcosm
Az első nagysikerű és nagyhírű CD-s játék.
A játék egy filmmel kezdődik, látunk egy jövőbeli várost, repkednek a helikopterek, katonák beszélnek rádión stb. Aztán egy fekvő emberi testet látunk. Kiderül, hogy a rosszfiúk valami "vírust" vagy mit fecskendeztek a manus testébe, aki valami fontos ember lehet, mert a feladatunk az, hogy megmentsük. Valami módon egy kis szerkezetbe kerülünk és bekerülünk a manus szervezetébe. Itt vesszük át az irányítást. A vérerekben és egyéb test üregekben kell száguldozni és lelődözni mindent ami csak ránk támad. Egy egyszerű lövöldözős játékról van szó, amiben a "pálya" tulajdonképpen egy film, ami CD-ről pereg. A száguldás nagyon látványos, az átvezető animációk nagyon jók, ugyanakkor a játék kicsit unalmas.
Videó a YouTube-on
Mighty Morphin Power Rangers
A Power Rangers tévésorozat játék változata. "Érdekes" játék, mert gyakorlatilag egy filmet kell végig néznünk, a játék pedig abból áll, hogy a képernyőn megjelenő ikonok által jelzett gombokat kell lenyomni a megfelelő időben.
Videó a YouTube-on
Ground Zero Texas
Újabb "interaktív film" játék. Több helyszínt kell kamerákkal megfigyelnünk, és lelövöldöznünk az ott feltűnő rossz arcokat.
Videó a YouTube-on
Night Trap
Szintén "interaktív film" játék. Egy családi házat kell megvédenünk (és a benne lévőket) a behatolóktól. A ház be van kamerázva, a kamerák képét szabadon váltogathatjuk. Ha behatolókat észlelünk akkor a helyszíneken telepített csapdákat kell működtetni. A házban házibuli van tele szép lányokkal, úgyhogy lesz dolgunk.
Videó a YouTube-on
Heart of the Alien (Anorter World 1-2)
A főhős egy baleset folytán egy idegen (és ellenséges) bolygón találja magát, célja a világ felfedezése és a veszélyes hely elhagyása. Filmszerű átvezetők és játékgrafika jellemzi a játékot. A lemezen mindkét rész megtalálható.
Videó a YouTube-on
Mega Race
Jövőben játszódó őrült autóverseny.
Futurisztikus pályákon kell versenyezni és lehagyni vagy kilőni az ellenfeleket. A játék pályái előre felvett filmek, emiatt látványosak, de kevésbé interaktívak. Ennek ellenére élvezetes a játék, érdemes kipróbálni.
Videó a YouTube-on
BC Racer
Egy kis kőkorszaki autóverseny, Mario Kart szerű grafikával és játékmenettel, sok humorral.


Amit még érdemes kipróbálni:

Android Assault
Batman Returns
Battle Frenzy
BattleCorps
Brutal: Paws of Fury
Cliffhanger
Cobra Command
Double Switch
Dragon's Lair
Dungeon Master 2
Ecco the Dolphin 2
Eternal Champions
Eye of The Beholder
Fatal Fury Special
Hook
Jaguar XJ220
Lawnmower Man
Novastorm
Secret of Monkey Island
Sever Shark
Shining Force CD
Space Adventure
Star Blade
Time Gal


A gép ismertetése:
Sega MegaCD /MegaCD 2
Sega MegaCD Sega MegaCD Sega MegaCD
Ez gyakorlatilag egy cd-meghajtó a Megadrive-hoz. A Megadrive-al alulról csatlakozik és így a szimpla sebességű cd-ről tölti a játékokat. A cd-nek köszönhetően a játékokba átvezető filmek kerülhettek, a zenék/hangok szólhattak cd-ről, így azért volt minőségi változás. Képminőségben is érezhető változás, sok játékban láthatunk "textúrázott" talajt (pl. BC Racer). Ezt MegaDrive-on eredetileg nem lehet megvalósítani. Két változata is létezett, az egyik a MegaDrive 2-es gép mellett helyezkedett el és a cd-t felülről lehetett behelyezni, a másik a MegaDrive 1-es gép alatt volt és egy tálcán húzta be a cd-t.
Link:Mega CD videók a YOUTUBE-on
Link:Silpheed -videó a YOUTUBE-on
Link:Double Switch -videó a YOUTUBE-on
Link:Cliffhanger -videó a YOUTUBE-on
Link:BC Racers -videó a YOUTUBE-on
Link:Final Fight -videó a YOUTUBE-on
Emulátor: GENS


Hogyan játszhatok ezekkel a játékokkal?

...