OLI76.HU - Orosz Olivér weboldala
személyes blog festmények, airbrush online játékok android retro rovat videoton tvc programozás
személyes blog festmények, airbrush online játékok android retro rovat videoton tvc programozás
Retro rovat

menü:
előszó
leírás emulátorokhoz
videojáték történelem
gépek:
Atari
Commodore
Sega
Nintendo
egyéb konzol
egyéb számitógép
IBM PC
legjobb játékok:
Commodore 64
GameBoy
Nintendo (NES)
Super Nintendo
Master System
Game Gear
MegaDrive
Mega CD
32X
PlayStation (PSX)
egyéb
média:
újságok
tévé műsorok
linkek:
játékos videók
videók
egyéb linkek

kapcsolódó fórum


Retro, Emulátor rovat. ( -Sega Master System játékok )


A gép (Sega Master System) ismertetése
Hogyan játszhatok ezekkel a játékokkal?

Játékok ismertetése:
Sonic the Hedgehog
Természetesen erre a gépre is van Sonic, és egész jól sikerült. Aki nem ismerné, egy kék sünnel kell gyűrűket gyűjtögetni és eljutni a pályákon a kijáratig. Az ellenfelek fejére ugorva győzhetjük le őket. Minden harmadik pályán főellenség vár ránk. Ha a pályán több mint 50 gyűrűt szedünk össze, akkor bónusz játékot játszhatunk. Vigyázzunk, mert ha ellenféllel ütközünk, akkor a nálunk lévő gyűrűk szétgurulnak.
Videó a YouTube-on
Road Rash
Illegális motorversenyeken vehetünk részt a játékban. 12 indulóból kell elsőnek lennünk. A verseny várostól-városig zajlik a közúton, szóval nem körpályán kell versenyeznünk. Az ellenfelek mellett civil forgalommal is találkozunk, illetve rendőrökkel is -akiket igyekezzünk gyorsan lerázni.
A játék grafikája NAGYON szép és változatos, majdnem olyan szép mint MegaDrive-on. A háttérben fák, házak stb. suhannak el mellettünk, dombok-völgyek váltják egymást, nincs két egyforma szakasz. A meccsek után a nyereményből vásárolhatunk újabb motort magunknak.
Videó a YouTube-on
Robocop vs Terminator
Nagyon hangulatos, és élvezetes lövöldözős játék. A terminátor visszatér és a város vezetői a Robotzsarut vetik be ellene. A játék stílusa ugyanaz mint amit a RoboCop játékokban eddig már megszokhattunk. A grafika majdnem olyan szép mint Megadrive-on. Az ablakokat kilőve energiát és extra fegyvereket szerezhetünk. Az ellenfeleket alulról, a padlón keresztül is lelőhetjük. Az ellenfeleket lelőve azok látványosan szétfröccsennek. A pályák végén főellenségek várnak ránk, állítólag titkos szintek is vannak, így minden adott a jó játékhoz.
Videó a YouTube-on
Double Dragon
Ez egy klasszikus haladós-bunyós program.
A Master System verzió nagyon jól sikerült. A szereplők és a pályák ugyanúgy néznek ki mint az eredeti játékban. Egyszerre 3-4 ellenfél is támadhat ránk, és a nagyobb testű ellenfelek is megtalálhatóak a játékban. A főszereplő mozgása is ugyanolyan jó, lehet ütni, rúgni, ugrani+rúgni, fejelni, könyökölni stb. Fegyvereket is felvehetünk és azokkal harcolhatunk. Kétjátékos opció is van a játékban. Az ellenfelek néha talán kicsit keményen játszanak, de legalább nem fogunk elaludni játék közben :)
Videó a YouTube-on
Streets of Rage 1-2
Ez végülis egy Double Dragon klón.
A MegaDrive-on sikeres sorozat konverziója. Itt a figurák komolyabban néznek ki, mint a Double Dragon-ban, nem "rajzfilmes" a grafika. Három szereplő közül választhatunk. Itt is végig kell verni mindenkit a pályán, majd a pálya végi főellenségeket. Kést, üveget, baseball ütőt és hasonló fegyvereket vehetünk fel, illetve energiánkat tölthetjük fel. Emellett korlátozott számban segítséget is hívhatunk (Pause majd A), ez egy szupertámadásnak felel meg.
Videó a YouTube-on
Shadow Dancer
A népszerű nindzsás játék Master System-en. Az arcade változat konverziója (szemben a MegaDrive változattal, ami eltér attól). A grafika nagyon szép, a szereplők jó nagyok, jól néznek ki. A háttér kellemes, néha extra effekteket is láthatunk, például többrétegű scroll-t, mozgó vonaton kell küzdenünk, a szennyvíz csordogál a csatornában stb. A pályák közötti bónusz játékok is szépek (pl egy toronyházból leugorva esés közben kell az ellenfeleket leszedni). Egyedül a főhős társa, a fehér kutya hiányzik. Úgy érzem kihozták ebből a gépből a maximumot, sokszor úgy érzi az ember, hogy 16 bites gépen játszik, mindenképp érdemes kipróbálni.
Videó a YouTube-on
Street Fighter 2
A nagysikerű verekedős játék Master System verziója.
A játékban nyolc szereplő közül választhatunk, és végig kell vernünk a harcosokat a végső győzelemig. A csata addig tart, amíg 2 menetet nem nyer az egyik fél. A sima ütések és rúgások mellett speciális támadások is használhatóak. A grafika elég mutatós, a szereplők szép nagyok, a hátterek is szépen néznek ki, és minden ellenfélnek külön háttere van, tehát nem 2-3 háttér ismétlődik. A játék zenéje elmegy (nem rossz), viszont sok szöveget felolvas a gép, a karakterválasztásnál bemondja a szereplők neveit stb.
Videó a YouTube-on
Alien 3
Mászkálós-lövöldözős játék. Az Alien 3 film eseményein alapul a játék, bár nagy története nincs, csak minden pályán adott számú embert kell kiszabadítani az alien-ek fogságából -majd kisétálni a kijáraton. Hogy ne legyen egyszerű dolgunk mindezt időre kell végrehajtani, illetve a pályák tele vannak az idegen lényekkel, akik belőlünk akarnak falatozni.
A játék grafikája egész jó, van többrétegű scroll meg hasonlók. A gépfegyverünk mellett aknavetőt és lángszórót is használhatunk.
Videó a YouTube-on
Golden Axe
Klasszikus haladós-kardozós játék. A SEGA játéktermi játékának MS verziója. Nincs más dolgunk, mint balról jobbra haladni a pályán és legyilkolni mindenkit aki szembejön velünk. A szereplők elég nagyok, jól néznek ki, bár kicsit kevés rajtuk a szín. A hátterek viszont igen gyengére sikerültek. Egyszerre 2-3 ellenfél is támad ránk. A kis manókból energiát és varázslatot üthetünk ki, varázsolni úgy tudunk, ha mindkét gombot egyszerre lenyomjuk. Három főhős közül választhatunk, melyeknek különböző varázslataik vannak. Minden pálya végén főellenségek várnak ránk, összesen 5 pályát kell teljesíteni.
Videó a YouTube-on
Deep Duck Trouble
Mászkálós platformjáték Donald Kacsa főszereplésével. A játékban egy szigetre kerülünk, ahol nény helyszínen kell az ott lévő kincset megszerezni. A pályákon lévő ellenfeleket kiüthetjük, ha a fejükre ugrunk, de több esetben egyéb trükköket kell alkalmaznunk (pl egy követ dobni rájuk). A játék grafikája elég szép, A pályák változatosak, a játék nem unalmas, érdemes kipróbálni.
Videó a YouTube-on
Aladdin
A Disney rajzfilm játék változata. Eltér a klasszikus MegaDrive változattól, de ez nem biztos hogy baj. A grafika szép, hangulatos, hozza a rajzfilm hangulatát. Több helyen látunk extra effekteket, például többrétegű scroll-t, 3D-s hatást. A játék egy egész hangulatos animációval indul és játék alatt, a pályák között is elég sok "mozit" láthatunk, melyekben a rajzfilm eseményeit követhetjük nyomon.
Videó a YouTube-on
R-type
Ürhajós-lövöldözős játék.
A játéktermi gép Master System konverziója. A játék zenéje nagyon jó. A grafika is szép. 1-2 apró változás van a játéktermi játékhoz képest, de egyébként minden ott van ahol lennie kell. Megtalálhatjuk a felvehető fegyvereket, extrákat és természetesen a pálya végi főellenfeleket is -amik ugyanolyan jól néznek ki, mint a játéktermi verzióban.
Videó a YouTube-on
Cool Spot
Aranyos mászkálós játék. Főszereplője a 7UP-os üvegen lévő piros pont. Vele kell a többi piros pontocskát gyűjteni. A játék zenéje nagyon jó, a grafika aranyos, sok a poénos animáció.
Videó a YouTube-on
Prince of Persia
Régi PC-s játék konverziója. A játékban egy labirintus szerű kastélyban kell fel-le futkosnunk, kapcsolókat kapcsolni, csapdákat kikerülni, szakadékokat átugrani és persze "lekardozni" azt aki éppen az utunkba áll. Az első pályán semmi más dolgunk, mint elszaladni bal oldalra a pálya végére, majd felvenni a földről a kardot. Ezután vissza a kezdőhelyre, jobbra lévő szobában legyőzni az ellent majd kisétálni a kijáraton.
A pályák között a történet alakulását izgulhatjuk végig. A pályák egyre cifrábbak lesznek, míg a végén megküzdhetünk a főgonosszal, majd kiszabadíthatjuk szívünk hölgyét. Vigyázzunk a leszakadó platformokra, a földből előjövő pengékre és egyéb csapdákra.
Operation Wolf
Lövöldözős játék.
Ez is "kalsszikus". A képernyőn balról jobbra mozog a pálya, ahol ellenséges katonák, tankok, helikopterek stb. futkosnak fel-alá, nekünk pedig egy célkeresztel kell lelövöldöznünk őket. Ha lassúak vagyunk akkor ők lőnek le minket. A pályán lőszert és gránátot is találunk (lőjük ki az ikonját). Nehezítésként civilek (orvosok) is beszaladnak a képbe, ezeket ne bántsuk. Viszont a madarat érdemes lelőni -ha van időnk. A helikoptert és más keményebb járművet gránáttal egyszerűbb kilőni -ha van kéznél.
Ninja Gaiden
Ennek a játéknak szinte minden verziója más-más. Ez hasonlít a NES verzióra, bár nem olyan jó, de játszható a játék. Amúgy egy ninja a főszereplő. A mozgatása nagyon jó, érdemes megnézni.
Videó a YouTube-on
Incredible Hulk
HULK (a képregényhős) kalandjait élhetjük át a játékban. Az a zöld óriás az ott a képeken. Hát.. nem az eszéről híres, hanem az erejéről, úgyhogy bunyóznunk kellesz. Ha súlyosan megsérül akkor emberi alakra változik vissza. Akkor még fegyverrel küzdhetünk tovább.
Videó a YouTube-on
Master of Darkness
A Castlevania játékra emlékeztet nagyon. Egy városban (utcán, épületekben) kell zombikat, kutyákat, bűnözőket stb likvidálni. A lebegő arcokból extra fegyvert, életet stb üthetünk ki.
Videó a YouTube-on
Chuck Rock
Egy ősembert kell irányítani a játékban. A főszereplő tud ugrani, gugolni, illetve a pocakjával fellökni az ellenfeleket. A játék grafikája nagyon rajzfilmes, sok apró izgő-mozgó dolog van a képernyőn, az animációk is humorosak.
Videó a YouTube-on
Mickey Mouse - Land of Illusion
Mickey Egeret irányítjuk ebben a játékban. A játék stílusa a Mario játékokat idézi. A grafika nagyon szép, a játék rögtön egy kisebb rajzfilmmel indul, később is nagyon profi. Sok pályát találunk a játékban, melyek eléggé változatosak, mindenképpen érdemes megnézni, beszerezni.
Videó a YouTube-on
Wolfchild
Egy manust irányítunk, aki ha bevesz egy bogyót, akkor farkasebmerré változik. A grafika szinte ugyan az, mint MegaDrive-on.
Videó a YouTube-on


Amit még érdemes kipróbálni:

Sonic Chaos -Videó a YouTube-on
Battle Maniacs -Videó a YouTube-on
The Ottifants -Videó a YouTube-on
Desert Strike -Videó a YouTube-on
Ghouls n Ghosts
Jungle Book -Videó a YouTube-on
Lion King -Videó a YouTube-on
Master of Combat
Shinobi -Videó a YouTube-on
Desert Speedtrap -Videó a YouTube-on YouTube-on


A gép ismertetése:
Sega Master System (1985)
Sega Master System Sega Master System
A Sega 8 bites otthoni masinája. A Nintendo (Nes) vetélytársa. Z80 processzor 3,6 mhz. 8 kbyte ram. grafikus felbontás: 256x192, 32 szín. Nekem szimpatikus ez a kis gép. Van olyan játék rá, ami MegaDrive-on is megállná a helyét. Emulátort és játékokat könnyű szerezni hozzá. Az emulátorhoz ajánlott egy legalább Pentium 1-es gép. Egy-egy játék mérete kb. 100 kbyte-tól 500 kbyte-ig terjed.
Link:Top10 Master System játékok -videó a YOUTUBE-on
Link:100 Master System játék -videóklipp a YOUTUBE-on
Link:Master System videók a YOUTUBE-on
Link:Streets of Rage -videó a YOUTUBE-on
Link:Robocop vs Terminator -videó a YOUTUBE-on
Emulátor: MEKA, MasterGear


Hogyan játszhatok ezekkel a játékokkal?

...