Bludgeon (TFCC 2016, voyager):


2016-ban ahogy a Botcon, úgy a Transformers Collectors Club (TFCC) is elkötelezte magát a Combiner Wars öntvény alapú figurák kiadása mellett. Botcon exkluzívként Predacus volt beszerezhetõ, a TFCC pedig egyesével adta ki Thunder Mayhem-et, és így a törzsét alkotó Bludgeon-t, a bemutató alanyát. Mivel Bludgeon kivételével a combiner csupa átfestésbõl áll, ezért nem akartam annyi pénzt adni érte, amennyiért beszerezhetõ. Bludgeon viszont remek karakter, ebben a verzióban kombinálható, ráadásul az öntvény két új fejet is kapott, így jobbnak láttam a gyûjteményemben tudni. A combiner módot G2 Bruticus végtagjaival mutatom be, azok is elég színesek.

Az alt mód egy hadi jármû, valamiféle önjáró löveg, Combiner Wars Onslaught átfestése. Nagyon jól mutat ezekben a színekben is. Az ágyúk mellett a figurához pluszban adott hatalmas kardokat is rátehetjük.

Az átalakítása nem bonyolult.

A robot mód is jól néz ki, bár kompromisszumos, ahogy azt már Hot Spot esetében is láthattuk. Az arányai kicsit furák, és a térdmegoldás sem a legjobb. Ezen kívül viszont a pózolhatósága azért nem rossz és a festés is rendben van. Az új fejrõl nem spórolták le az állat. Végülis nem rossz, de nem tudom, hogy miért nem tudnak Bludgeonnak csak egyszerûen egy szamurájsisakos koponya fejet adni. Már a ROTF szériában kiadott figuránál sem sikerült igazán (11-es kép), a Prime verziónál már egy fokkal jobb volt, talán majd most.

A kombinált módnál viszont odatették magukat a fej tervezésénél a készítõk. Igazi vicsorgó japán oni-face, nagyon komolyan néz ki. Amúgy a torzó festése olyan, mintha egy 20 éves megfakult Fradi mackófelsõt hordana, ezzel együtt jól néz ki. A vállakat kétféleképpen is hajthatjuk, a hivatalos ahol a kerekek nem a karok alé, hanem felfelé a vállakra kerülnek. Remek figura, igazi kuriózum.

A combiner bemutatóhoz Perfetc Effect kéz- és lábfejeket használtam a jobb pózolhatóság végett.

Alt mód: 7/10
Alt mód festése: 9/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 8/10

Card:

Bludgeonok:

Verziók: (Hot Spot, Bludgeon, G2 & G1 Onslaught):

Bludgeonok:

Alt móddal:

Bludgeon & (Takara) Onslaught:

Combiner (G2 Bruticus végtagokkal):

Seibertron galéria

Korábbi Combiner Wars / United Warriors combiner bemutatók:

Korábbi TFCC / TFSS bemutatók:

Vissza