hagyományhű magyar katolikusok

SZŰZ MÁRIÁNAK, MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJÉNEK
felajánlott honlapja

"BÍZZATOK, MERT ÉN LEGYŐZTEM A VILÁGOT"

KATOLIKUS-HONLAP FÓRUM BEJELENTKEZÉS REGISZTRÁCIÓ
 
A hozzászólások nem a honlap szerkesztőjének, hanem az egyes hozzászólóknak a véleményét tükrözik.

(153) Honlap-II.
(8) Róma
(13) Végidő ??
(157) Pius-ügy
(16) A honlapról
(165) Gondolatok
(278) Honlap
(244) Magyarország
(121) Világegyház
(54) Jövő/Remény
(199) Hírek
(1) Lelkiség
(58) Mások helyett
(199) Kérdések
(34) Hitünk
(77) Fatima
(16) Assisi-ügy
(47) Közlemények
(20) Hallottam...
(66) Fórumozás
(12) AZ ISTENI IRGALMASSÁG
(88) Evolúció
(151) Liturgia
(12) Katolikusok tennivalói
(141) A világ
(9) "Nemcsak kenyérrel..."
(1) Adok-kapok
(140) ki a hibás?
(50) Magán üzenetek
(12) Történelem-hamisítás
(23) Örömeink
(77) Városmisszió '08
(17) Erkölcs
(55) Tekintély
(88) Vélemények
(9) Kis Római Zsolozsma - "reklám"
(8) Problémák
(44) Bibliothecula
(44) Hibajelzés
(20) Mi a teendő?
(28) Viták
(9) Anglikán-kérdés
(2) Aláírásgyűjtés vagy fsspx
(1) KATEKIZMUS
(8) Ha a Katolikus...
(7) Klerikalizmus
(27) Reakciók
(8) Tudomány és fejlődés
(20) Mindennapok
(9) Metanoia
(5) Kapcsolatok
(6) Pisti
(5) "Bízzatok..."
(27) SJM
 
Végidő ??
 

Még nem jelentkezett be, így nem írhat a fórumba

 Élthes Eszter adatok | 2011.04.02 14:32 | 13
Németül itt találhatóak az aktuális bejyegzések Japánról:
http://www.dasgelbeforum.de.org/forum.php

angolul a helyzet aprilis 2-án
http://disasterinfo.nlm.nih.gov/dimrc/japan2011.html

angol nyelvű tájékoztatás
http://crisismaven.wordpress.com/

 Jagiello adatok | 2011.03.28 17:59 | 12
1. A NYUGATOT a 9. számú üzenetben Európával azonosítottam. Mea culpa. Nyugaton nem engedelmeskednek a pápának. Én is hallottam saját fülemmel, több helyen is Alsó-Ausztriában meg Stájerországban, hogy a sokakért helyett mindenkiért mondanak a NOM-ban. És a többi. És nem engedelmeskednek csomó más mindennek sem. Teljes a fejetlenség.

2. Olyan, hogy állam nem létezik nyugaton, és Európában sem, viszont vannak magánbirodalmak. Ott viszont kemény fegyelem uralkodik. Erre gondoljunk?

3. Európának még van Lengyelországa és Litvániája. Persze ezeket is bedarálják, de az időbe telik. És Európának volt Magyarországa, ahol - bár kezdek kételkedni - 1956-ot nem másik, hanem mi csináltuk. Ezt az bizonyítja, hogy még mindig milyen nagy a ködösítés annak kapcsán, mi is történt akkor.

 Élthes Eszter adatok | 2011.03.27 22:49 | 11
Válasz a 10. számú üzenetre:
Akkor mi ketten nem ugyanabban az Európában élünk. - Amikor én Münchenben egyetemre jártam, szokásomhoz híven sok kérdést tettem fel a tanároknak (ezért M.o-on minden tanár szeretett, hiszen azt látta ki belőle, hogy érdeklődöm). Kint viszont, jó jegyeim ellenére meg akartak egyszer buktatni, és indokul szó szerint azt hozták fel, hogy "olyan sokat kérdezek, ebből az látszik, hogy nem tudok semmit". A kérdéseket ugyanis az okos ember érdeklődésnek tartja, a buta pedig személye elleni támadásnak.
Magyarországon ma csak butákat alkalmaznak, mivel az okosak attól okosak, hoyg vannak gondolataik. És akinek gondolatai vannak, az olykor nemet is mond valamire, amit nem tart helyesnek. A hatalom, a vezetés viszont, éppen azért mert korlátolt, nem képes elviselni a nemet. Így aztán azonnal kirúgja az ilyet. És a helyére egy olyat tesz, aki mindig mindenre bólogat. És akinek ebből kifolyólag nincsen semmilyen saját gondolkodása. Pontosan ilyennek nevelik a japánok ezer éve az embereket, és ilyennek nevelik a menedzsereket, és ilyennek nevel ma már minden hatalom mindenkit. Erre nekem konkrét példáim vannak, azért mondom, hogy akkor mi nem ugyanabban az Európában élünk.

 Jagiello adatok | 2011.03.27 18:11 | 10
Válasz a 9. számú üzenetre:
AZÉRT ezzel vitatkoznék, mármint hogy Európában mindenki vakon engedelmeskedik. Ilyen nincs. Európában senki sem engedelmeskedik. Mindenki protestál. Ezért a káosz.

 Élthes Eszter adatok | 2011.03.27 14:30 | 9
Nem tudom, hogy a magyarok bemondták-e, de most már hivatalosan is elismerik, hogy régen elindult a meghasadás, a "Super-Gau", amit nem lehet leállítani, és most már csak azon tanakodnak, hogyan hozzák ezt a lakosság tudomására, amelynek - Hirosima és Nagaszaki országában - fogalma sincs, hogy mi az a radioaktivitás.
A 90-es évek végén egy híres orosz karmester azt mondta, (a saját fülemmel hallottam), hogy a nyugat most örül, hogy szétesett a SZU, de a nyugat sokkal jobban szét fog esni. No, most ez történik. Kártyavárként omlik össze, nem utolsósorban azért, mert japán mintára, sehol nem a mínőség, az értelem, hanem mindenütt a vak engedelmesség lett a legfontosabb mérce. (Mint most ebben az országban is minden területen.) Így aztán nem csak mindent rosszul csinálnak, építenek meg, de ha megvan a baj, nincs senki, aki tudna tenni ellene.

 Jagiello adatok | 2011.03.25 08:13 | 8
Válasz a 7. számú üzenetre:
1. AZ EREDETI VULÁGÁTÁBAN (nekem van egy 1765-ös velencei kiadásom) a következő áll a Jel 6,8 elején. "Et ecce equus pallidus". A pallida jelentése sápadt vagy halálsápadt. Olyan sárga syőrű ló nincs, amit a mai ember sárgának mond. A lovászatban biztosan meg tudják mondani egészen pontosan, milyen szőrű ló az, amit latinul "pallida"-nak neveztek. És azt is, mit értett a magyar ember sárga szőrű lovon (az egyik közismert betyárénekben Rózsa Sándor pattan fel a sárga szőrű lovára). Lehet, a pallida a magyar "fakó" szőrű ló? Ha valakinek fakó vagy szürke az arca, az közel áll a halálhoz. Legalábbis a magyarban. Vagy halálra sápad, stb.

2. Latinban a sárga színt a flavida, gilva vagy a lutea szóval jelzik. A sárga inkább az irigység, a méreg színe. Az idézett helyen a pallida szó tehát halálra utaló értelmű, s ha ha fordítani kell, akkor már inkább sápadt legyen vagy fakó (színét vesztett). Egyébként a Szent-Jeromos-féle új Vulgáta fordításban a ló sárga. Sajnos.

3. Ezen a "sárga" apróságon is érezhetjük a modernizmus átkát. A teológiát latinul kell művelni, és akkor kikerülhetők ezek a dolgok. A szavaknak csak egy értelme marad. Pótolhatatlan veszteség, ha a teológián nem ápolják a latin nyelvet, és nem őrzik a hagyományt. A teológiai vénával rendelkezőknek először át kell vergődniük az olyan dolgokon, mint a fentiek, és rádöbbenni, hogy tudni kell latinul. Vagy nem törődnek vele, és a nemzeti nyelven teologizálnak, ami homokra épített vár. Milyen egyszerű lenne, ha a liturgia latinul folyna és breviáriumozni is latinul kellene.

4. Azt viszont végképp nem értem, hogyan lehet bármit is elhinni a TV társaságoknak és a kommentátoroknak a képernyő előtt ülve. Hogyan lehet ezeket a dolgokat a mi katolikus hitünkbe belekeverni. Gépekkel mindenféle varázslásokat képesek előállítani. Az Atya nem varázsol. Azért küldte el az Úr Jézust, hogy végre megértsük a tettein át, hogy ki is ő és miért ajándékozott életet. Élet nélkül is szuperül működne minden, forognának és keringenének a bolygók, hullanának a csillagok, jönnének-mennének az üstökösök katonás rendben.
Szerkesztve: 2011.03.27 18:08

 kovj0813 adatok | 2011.03.25 01:02 | 7
Kedves Prohászka!

A Jelenések könyvéből vett idézet az én olvasatomban ez [Jel 6,7-8]:

"(7) Amikor feltörte a negyedik pecsétet, hallottam, hogy a negyedik élőlény szólt: "Gyere elő!" (8) Erre fakó lovat láttam, a Halál ült rajta, nyomában az alvilág. Hatalmat kapott a föld negyedrésze fölött, hogy karddal éhinséggel, halállal és fenevadakkal pusztítsák az életet."

Ezt a szöveget a Szent István Társulat kiadásában 1992-ben megjelent Ószövetségi és Újszövetségi Szentírásból idézem.
Én itt (színes) sárga színű lóról nem olvasok. A szellemlovas a képernyőmön valóban sárga színű.

Olyan jó lenne, ha - a jó Istenhez történő haladéktalan visszatérés érdekében - mindenki [minden társadalom, vezetőivel az élen] megismerné az Úr Jézus és a Szűzanya 2011. március 10-i nadzsui üzenetét, amit Dél-Koreában adott Julia látnoknak. A profécia beteljesülése másnap, március 11-én Japánban megkezdődött.

Üdvözlettel János

 Élthes Eszter adatok | 2011.03.24 22:03 | 6
Válasz a 5. számú üzenetre:
A két német hírtelevízió, az n24 és az n-tv bemutatott egy Csernobil-filmet. És ha valaki azt megnézi, és utána azt, amit a japánok most csinálnak, akkor meggyőződhet róla, hogy az oroszok Grál-lovagok voltak a japánokhoz képest.
A tegnapi hozzászólásomban említett szakértőt ma újra megszólaltatták. Bár a fő időben mutatott hírekből már megint kivették. Szóval azt mondta: hogy az oroszok, az amerikaiak és a német szakértők szerint is már elkezdődött a "Super-Gau", azaz a maghasadás, és semmi nem állíthatja le, mert ezt nem lehet leállítani. 1000 tonna rádióaktív anyag van a japán erőműben. Miután ilyen még nem volt a világon, senki nem tudja, hogyan tovább.

Az oroszok ezzel szemben 500 ezer emberrel harcoltak fél éven át, hogy megakadályozzák a sokkal nagyobb bajt. Japánban néhány falanszterruhában hajlongó privátvállalati ember zseblámpával böngészi a terveket, hogy vajon mit kellene csinálniuk. Ennyi a hozzáértésük a dologhoz. És eközben minden ország hivatalos jelentése hazudik, hogy az emberek továbbra is fogyasszanak, és vegyenek minden olyan dolgot, amire semmi szükségük.

De az egészben az a leginkább sátáni, hogy az Egyház egyfelől eljátszotta a tekintélyét arra, hogy mondhasson valamit, másfelől, ha valaki azt mondaná, amit az emberiség egész eddigi történelme folyamán ilyenkor mondtak: hogy tudniillik, az emberek térjenek meg, és tartsanak bűnbánatot, különben Isten engedi elpusztulni a világot, akkor azt (persze nem is engednék szóhoz jutni, de mondjuk, ha mégis) megköveznék. És elsőnek az Egyház vezetői tennék ezt, akik már évek óta nem beszélnek a bűnről, a vezeklésről, a bűnbánatról, a pokolról. Csak Assisiről, a pogány udvarról és a Korán-csokoló pápáról. Én hiszem, hogy Isten ezeket az égbekiáltó szentségtöréseket elégelte meg, és engedte elindulni a véget. Azaz az emberiség történelme az Egyház történelme. És az emberiség sorsát az Egyház tettei, jelen esetben az égbekiáltó bűnei határozzák meg.

 Prohaszka adatok | 2011.03.24 12:47 | 5
Válasz a 2. számú üzenetre:
Én nem emlegetném a japán és orosz tisztességet egy kalap alatt. Az oroszok addig be sem vallották a balesetet, amíg a svédek nem kezdtek el hisztizni, hogy erősen emelkedik a háttérsugárzás, ugyanis rájuk fújta az időjárás a felhőket. Nálunk (Magyarországon) is tagadtak mindent (ezt sajnos előben tapasztaltam egy tejipari cégnél dolgozva) és csak azt tudták szajkozni, hogy semmi nem fenyegeti a magyarokat. Csak a tejben mértek több százszoros/ezerszeres sugárszennyezettségi értékeket a határértékhez képest.

 Prohaszka adatok | 2011.03.24 12:40 | 4
Végidő, végítélet?
Akkor kérek mindenkit, hogy nézze meg az alábbi linken található videót, mely eredeti és nem manipulált [Jel 6,1-8]: http://www.euronews.net/2011/02/09/cairos-apocalypse-horse-creates-net-buzz/

Konkrétan [Jel 1,7-8]:
"Bejárta a világsajtót az a különös felvétel, amit az egyiptomi zavargások idején rögzített a Reuters hírügynökség stábja. A kairói Tahrir tér közelében az összecsapások közepette egyszer csak egy sárga, áttetsző szellemlovas jelenik meg. A hologramszerű lény - amely a kommentárok többsége szerint az Apokalipszis egyik lovasára emlékeztet - keresztülvágtat a tömegen, a képernyő aljától a jobb széléig.

A felvételt először a Euronews mutatta be, majd sorra átvette több nagy televíziós társaság, a CNN-től az NBC-ig. Bár sokan hamisításra gyanakodtak, a Reuters megvizsgálta a felvételt, és kizárta a manipuláció lehetőségét. A rövid klipet már több tízmillióan megnézték a különböző videó megosztó portálokon.

Az Apokalipszis négy lovasa a leírás szerint felfordulást, háborút és éhséget szabadít a világra. Az utolsó, sárga színű lovas a halált jelképezi, akinek nyomában pusztulás söpör végig a földön."

A [Jel 6,7-8] idézete:
"És mikor felnyitotta a negyedik pecsétet, hallám a negyedik lelkes állat szavát, a mely ezt mondja vala: Jőjj és lásd.
És látám, és ímé egy sárgaszínű ló; és a ki rajta üle, annak a neve halál, és a pokol követi vala azt; és adaték azoknak hatalom a földnek negyedrészén, hogy öljenek fegyverrel és éhséggel és halállal és a földnek fenevadai által."

 Élthes Eszter adatok | 2011.03.23 23:15 | 3
Amikor a helyzet még nem volt olyan riasztó, a német hírekben megszólaltattak olyan szakembereket is, akik Csernobil-t tanulmányozzák (most is). Ők azt mondták, hogy a japán katasztrófa mellett, ha két napon belül nem állítják helyre a hűtőrendszert (és ez egy hete volt), a Csernobi-i katasztrófa el fog törpülni. Aztán ezek az emberek soha többet nem jelentek meg a képernyőn. Csak olyanok, akik abból élnek, hogy van atomerőmű.
Az egyik doktornő, aki Csernobil utóhatásaival foglalkozik, és aki azt mondta, hogy a mostani helyzet sokkal nagyobb károkat mutat, mint amilyenek korábban voltak, azt mondta, hogy a riporterek azért nem ismerik ezeket az adatokat, mert nemzetközi szerződés szerint csak annak az intézetnek van joga erről beszélni, aki egyébként az atomenergia békés felhasználását is propagálja. Aztán gyorsan lekeverték a doktornőt a képernyőről.

 Élthes Eszter adatok | 2011.03.19 10:30 | 2
A honlapnak Japánnal kapcsolatos cikkei:
- A püspökök kérése ellenére, nem függesztik fel a neo-katekumen út tevékenységét Japánban (www.katolikus-honlap.hu/1101/japan.htm);
- Japán püspökök összetűzésbe kerültek az új-katekumen mozgalommal (www.katolikus-honlap.hu/0804/neok.htm)

A japán kormány bevallotta, hogy az ottani erőműveket nem tervezték ekkora erősségű földrengésre, és hogy a japán erőmű-építők nem tettek mást, mint lekopírozták az amerikai terveket (tudvalevő, hogy a japánok a legnagyobb ipari kémek).
A médiában most mégis csak arról van szó, hogy milyen nagy hősök a japánok, és hogy csomó önkéntes feláldozza magát a többségért. - Ezt sem értem. Hát nem a japánok vezették be az élő bombát a világháborúban? Nem ők alkalmazták ezt a módszert első ízben? A terroristák nem tőlük vették ezt át?
És az, hogy a világot ők hozták ekkora veszély helyzetbe? Hiszen, a japánok évek óta tudják, hogy jön egy eddig soha nem volt erősségű földrengés, és közben tudták, hogy atomerőműveik nincsenek erre tervezve.
Arról már nem is beszélve, hogy mindenféle adatot visszatartanak. Ehhez képest még az oroszok is tisztességesebbek voltak Csernobil-kor.

 Élthes Eszter adatok | 2011.03.17 20:53 | 1
Már régóta megérett az idő, hogy az Isten ellen fellázadt emberiség kiirtsa önmagát (lásd a nemrég feltett cikket Williamson püspök úr idézeteivel). És hogy ez éppen Japánban kezdődik, illetve vesz világméretet, talán nem is annyira furcsa. A missziók történetéből ismert, hogy a japánok üldözték (az újkorban) a legvéresebben a keresztényeket, azért is vannak itt a legkisebb számban. Én két ismertetést ismerek Japánról, mindkettő lesújtó képet fest az ottani emberek mentalitásáról. A II. világháborúban is ők voltak a legkegyetlenebbek, az irgalmat nem ismerik. A modern jómodor is, főleg az üzleti, Japánból terjedt el a világra: tartalom nélküli mosolygás, üres udvariasság.
Hogy a japánok mennyire nem ismerik a segítőkészséget, az onnan is látszik, hogy egy ilyen népes, a világ harmadik legfejlettebb országa számára külföldön adakoznak a rászorulók megsegítésére. Nem értem. A többi 200 millió (nem tudom, pontosan mennyien vannak - megnéztem: 125 millióan vannak csak) japán miért nem segít az 500 ezer rászorulónak. Bár 500 ezer az nagy szám, nade ez nem egy elmaradott afrikai ország, egymillió lakossal! Itt minden egyes rászorulóra legalább 2-300 jómódú japán jut. Azok miért nem segítenek? Nem értem?
Szóval, Japán olyan ország, amit a kereszténység nem ért el, és ez meg is látszik rajta. És ha innen nézzük, akkor az is érthető, miért itt indult el a visszaszámlálás. Egészen az újkorig ilyenkor az emberek eltűnődtek azon, hogy bizonyára megsértették Istent, azért jönnek a katasztrófák. Ennek ma nyomát sem látni, holott, ha egy-két napon belül nem sikerül beindítani a hűtést, akkor a baj nem fog Japánra és a Csendes óceánra korlátozódni.
Nagyon hihetetlen, hogy innen söpör majd végig a földön a háromnapos sötétség?


  MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJE, KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK!